KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Friday, August 12, 2011

SUATU HARI JUMAAT DAHULU....


MENARIK

YOUR ARTISTIC SCRIBBLES & DOODLES COULD WIN YOU RM 10,000!


Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger.

Alhamdulillah. Baru lepas Solat Jumaat. Saya bersyukur sebab masih lagi bernafas untuk menunaikan Solat Jumaat untuk kesekian kalinya. Masa duduk menanti khatib membaca khutbah, saya nampak ramai pelajar berpakaian lengkap dengqn sampin. Teringat saya pada diri saya masa belajar di Penang Free School dulu.

Masa tu, kami dikehendaki memakai baju melayu warna putih dan bersampin biru. Ada lambang Penang Free School kat sampin tu. Kalau korang nak tengok lambang sekolah saya, korang google je. Mesti ada. Masa sekolah dulu saya selalu skip Solat Jumaat. Ikut kawan. Bukan salah kawan saya tapi salah diri sendiri. Kenapa nak ikut kawan kan? Hehe.

Masa tu kami akan pergi beramai-ramai jalan kaki ke Masjid Negeri Pulau Pinang. Sekolah saya memang dekat dengan Masjid Negeri. Taktik nak skip ialah kami beratur masa warden buat spot check. Bila warden dah pergi, kami pun dengan pantasnya masuk dorm balik. Hehe.

Nakal kan masa tu? Korang bayangkan dah lengkap bersampin tapi sanggup masuk dorm buka semua balik. Nakal yang amat. Hahaha. Korang jangan plak buat tau?

Lupa lak bagitau, masa tu saya duduk asrama dari Form 1 sampai Upper 6. 7 tahun duduk asrama. Korang ada nak kongsi?

Wassalam.

-NASZ-
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sila Tekan Like Jika Suka

12 comments:

  1. masa sekolah tak pernah duk asrama.. walau dapat tawaran tapi mak x bagi.. Almaklumlah anak emas dia kot.. hikhikhik gurau ajer

    ReplyDelete
  2. huhuhu... time sekolah asrama dulu masa gi solat jumaat duduk kat belakang kedai sambil hisap rokok beramai2... huhuhu... bila org dah abis solat baru kitorg gerak naik bas asrama balik...

    ReplyDelete
  3. crita nak kongsi pasl solat jummat xderla..tp pasl duk ostel dela..
    mase fom 5..abis spm..

    abis pape last,ptot kene blik pack brg,trus blik umh..tp kitrg fly g klcc..then malam2 kul 8 blik ostel..tp kntoi,warden chck blik nak pastikn ksg da..tp ktrg minx merayu blik esk pagi..last2 kene pgl ngn pkhem yg celetoh xtntu pasl

    last2 kitrg g jmpe sndri pengetua...pengetua lepaskn ktrg.hehe :D

    ReplyDelete
  4. kenangan!aku pergi masjid naik bas..then ber rebut nak naik bas..hahaha
    hukum letak gambar makanan time ramadhan?

    ReplyDelete
  5. hehehe...kenangan yg tak dpt dilupakan...budak2 sekolah asrama mmg best kot....hehehe

    Dapatkan KADRAYA di Acapsuur (>,<)

    ReplyDelete
  6. hahhaha... budak2 kat umah saya nih.. dah siap semua dah, tapi sanggup lepak kat taman yang panas nih dari solat.. dari diorang lepak tu bek g solat, ada gak pahala.. g solat sebab takut mak marah.. bila jauh dari rumah x sampai ke masjid,tapi lepak kat taman.. huhu.. org balik solat, diorang pon balik...umah sya tepi taman permainan.. huhuhu..

    ReplyDelete
  7. Kita duduk dari form 1 dampai form 5 jer.. Itupun siksa yang amat. Semayang jumaat tak la...tapi semayang fardhu selalu tak gi musolla.. Main semayang dalam bilik jer..nak cepat. Hehehe

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum...

    biasa la zaman budak2 dulu slalu mengelat.. bukan stakat smbyg jer, puasa pun sama.. hehehe

    SELAMAT BERPUASA

    happy blogging :-)


    regards,
    BLADE EDGE

    ReplyDelete
  9. Owh ye Nasz,... teringat plak dlu2 kat kampus rajin skodeng dak2 student laki balik semayang jumaat...huhuh.. sebab mereka sungguh meriah dengan baju melayu yang berwarna warni.. bukan senang nak tengok dak2 lelaki tu pakai baju melayu... yang xensem pun jadik ensem... hohoho~
    Nakal gak kan..?? hahahahaha ~

    ReplyDelete
  10. Salam;
    cerita pasal masa sekolah byklah..semuanya seronok2 belaka tak ada yg memilukan..semua org ada ceritanya sendiri..aku ingat tahun 1985 aku form 4 ditangkap merokok dgn 2 kawan sekelas oleh warden asrama semasa ponteng kelas mlm..sebagai hukumannya mulut,telinga dan hidung kami disumbat dengan rokok hingga penuh siap cucuh api hujung rokok masatu gurubesar sekarang panggil pengetua suruh hisap sampai habis didewan semasa perhimpunan hari rabu...

    ReplyDelete
  11. jaga ade org skodeng... merujuk comment di atas..hehe

    ReplyDelete
  12. kakak tak ada apa2 nak kongsi, tak pernah duduk asrama...heheh

    ReplyDelete