KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Thursday, August 25, 2011

TIGA KATA...


An Ideal Snack To Munch On Should Be Monstrously Delicious!

We Could Think Of A Hundred Reasons To Love It, But Here's TEN!

How Low Can You Go?

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Korang dah dengar lagu baru KRU? Tajuk lagunya ... Tiga Kata. Korang mesti dah dengar kan? Kalau tak dengar, pergi dengar sekarang baru sambung baca entry ni. Hehehe.

Tiga kata yang dimaksudkan dalam lagu adalah "Wo Ai Ni", "I Love You" dan "Aku Cinta Padamu". Ada lagi tapi korang dengar sendiri la lagu tu. 

Tiga kata ni bagi saya kalau susah nak sebut pun tak bagus, kalau selalu sebut pun tak bagus. Bagi saya, bila masa yang romantik dan surprise kita sebut Tiga Kata ni, baru bermakna dan si dia akan ingat moment tu. Betul tak? Kalau tak betul, sila betulkan k? Hehehe.

Bila susah sangat nak sebut, si dia ingat kita tak sayangkan dia dan cuma nak mainkan dia. So, boleh gaduh dan berpisah. Rugi je sebab padahal dua-dua yang salah. Susah sangat nak bagitau hati masing-masing. Siapa yang rugi? Dorang gak.

Bila senang sangat sebut, si dia ingat kita tak ikhlas dan fikir bila senang sangat kita sebut Tiga Kata tu, tak ada makna dah Tiga Kata tu pada si dia. Sebab apa? Sebab senang sangat disebut dan bila disebut pun, tak ada sebarang perasaan sayang diletakkan dalam Tiga Kata tu.

Tapi, yang penting, kalau dah jodoh, pergi balik pergi balik, khawin gak dengan jodoh kita tu. Kan?

Pendapat saya je. Hehehe.

Wassalam.

-NASZ-

Sila Tekan Like Jika Suka

14 comments:

  1. laaa... lgu KRU ke.. slalu dngr lgu tu tpi tk pasti lgu siape.. ingatkan adam AF

    ReplyDelete
  2. tiga kata kalau selalu diucap pula kadang2x da tak bererti.ucapan tanpa perasaan........sekadar pandangan :)

    ReplyDelete
  3. nak tanye nasz, kot2 boleh jawb..hee..

    knp sesetengah org susah cakap saya cinta awak/ saya sayang awak..
    tapi senang pulak ckp i love u ?? haaa..sila jwb...heeee

    ReplyDelete
  4. Soly Solicious: actually, itu perkataan yang sama cuma bahasa yang berbeza. sesetengah orang tak biasa ucap saya sayang awak tapi senang cakap i love you. cara dorang sebut perkataan tu la baru kita tahu dorang betul2 sayangkan kita atau tak. tapi, paling penting, ada jodoh, tak kemana. hehe

    ReplyDelete
  5. ambuii bro..dah jadi pakar cinta plak ke..hehe ..betul3..kalau de jodoh ta ke mana..tp jdoh kena cari jugaklah bro..tggu je pn ta jlan gak..hehe :D

    ReplyDelete
  6. la.. x pernah dngar pulak lagu ni.. huhu/..sory Abg Nasz..saya dah lama x dngar lagu baru.. layan lagu lama je..

    tapi.. itulah cintakan?

    ReplyDelete
  7. kene sebut dari hati yg tulus...hehehe....

    ReplyDelete
  8. ada lg 2 -sarang nae & ashiteru

    wah suka dgn ayat ni, "Tapi, yang penting, kalau dah jodoh, pergi balik pergi balik, khawin gak dengan jodoh kita tu. Kan?"

    Jodoh 2 kan rahsia Allah..

    ReplyDelete
  9. lelaki yg agak susah nk lafaz TIGA KATA ni yg agak mahal..hehe

    ReplyDelete
  10. betul tu, tapi tiga perkataan tu tak semestinya diucapkan pada kekasih je kan?

    ReplyDelete
  11. hmm..sy setuju bila nasz tulis susah nk ckp pun x bagus,selalu ckp pun x bagus.bg sy 3 kata ni mahal harganya.bkn senang2 boleh ckp.dan bkn sebarangan org boleh ckp :)

    ReplyDelete