KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Friday, August 12, 2011

SEGMEN KOTAK BULAT : SEGMEN PROMOTE BLOG [KOTAK BULAT]


MENARIK

YOUR ARTISTIC SCRIBBLES & DOODLES COULD WIN YOU RM 10,000!

Nak Join? Klik SINI

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Join segmen lagi. Saya dah jadi gila segmen sekarang. Hahaha. Segmen Promote Blog yang dianjurkan oleh Kotak Bulat. Kotak Bulat suruh saya membebel apa saja saya nak bebelkan. So, saya mulakan dengan sebuah cerita. Hehehe.

Di pagi yang hening dan suram dan berembun dan sejuk berkabus putih. Seorang lelaki yang hensem sedang bekerja dengan bersungguh-sungguh mengait buah durian untuk dijual di pasar malam minggu depan. Lelaki itu bekerja berseorangan. Disebabkan buah durian yang gugur kurang, dia mengambil keputusan drastik sedrastik drastik drastiknya untuk mengait supaya buah durian dapat dijual dengan banyaknya.

Setelah beberapa hari mengait buah durian, sebiji pun tidak berjaya dikaitnya. Lelaki itu tetap tekun mengait dan mengait buah durian. Oleh kerana terasa kepenatan, lelaki pun berhenti mengait untuk berehat di rumah banglo 3 tingkat miliknya di dalam kebun durian tersebut. Sambil duduk-duduk makan Keow Teow Goreng masak 3 rasa, tiba-tiba datang seorang perempuan bertudung yang amat cantik.

"Assalamualaikum"

"Waalaikummussalam"

"Tadi saya nampak encik sedang mengait buah"

"Yup. Saya sedang mengait buah durian tadi. Ada apa? Nak booking dulu ek?"

"Eh. Taklah. Cuma saya kesian tengok encik mengait buah durian tapi satu pun tak dapat"

"So?"

"Saya boleh minta kawan saya tolong"

"Ye ke? Free?"

"Yup. Free je"

"Orait"

"Encik setuju ye? Jap-jap"

Perempuan yang bertudung tu berlalu dan membawa seorang lelaki.

"Goku, tolong jatuhkan buah-buah durian itu untuk encik ini"

"Baik!"

Tiba-tiba Goku ternampak bulan mengambang dan tiba-tiba dia berubah menjadi seekor gorila besar. Dengan rakusnya Goku mengerjakan pokok-pokok durian dan buahnya sekali sehingga jadi padang jarak padang terkukur.

"Settle"

Perempuan tu berpaling ke arah encik lelaki tersebut. Muka lelaki itu pucat lesi menahan sakit perut.

"Kenapa ni encik?"

Lelaki itu terus memandang kedua-dua tetamu tak diundang di depannya. 

"Kalau macam ni saya pun boleh buat. Korang hancurkan kebun saya. Arggghhh...."

Lelaki itu bertukar menjadi Incredible Hulk dan habis Goku ditendang sehingga ke Jepun. Perempuan diselamatkan oleh seorang lelaki a.k.a penulis blog ni. 

"Cik Heliza Ok?"

"Ok. Terima kasih awak"

Tamat.

Terbebel panjang la plak. Hehehe. Sori-sori. (Teringat kat Heliza Helmi plak..Hehehe).

Korang nak dipromote blog tak? Kalau nak, cepat join. Tarikh tutup: 13hb Ogos 2011 (10 malam).

Wassalam.

-NASZ-


Sila Tekan Like Jika Suka

13 comments:

  1. thanks join.. :)


    heheheh..knl dgn goku ek? kim salam goku tau.. :P

    ReplyDelete
  2. rajinnya main segment.. lama x join

    ReplyDelete
  3. wesss...ingatkan cerita kelakar apa...btoi2 merekacipta na...hik3...ambik jer Cik Ija tu buat bini...tak kan nak single selamanya (",)

    ReplyDelete
  4. lupa pulak nak inform..nana dah dapat keychain tu pagi tadi...tq!:)

    ReplyDelete
  5. wahh!! good luck ye!!
    jom singgah sinisana http://izzatijer.blogspot.com/2011/08/entry-khas-jom-singgah-sini-sana.html

    ReplyDelete
  6. nasz nih memang obses HELIZA nih..hik3

    ReplyDelete
  7. awak silap org ke?sy kumpulan 6 la..hehe

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum.

    balas kunjungan, thanks.pc dah lama fllw blog ni.hehe.

    suka Heliza?pc Heliza mania^^

    ReplyDelete
  9. berbalas kunjungan ya...huhuhu
    ;]

    ReplyDelete
  10. balas kunjugan ..dari kumpuln sama jugak.. dah follow sini..selamt...

    ReplyDelete
  11. Singgah sini..
    Follow awak juga..
    Dan kalau sudi follow la genk ok hehe...

    http://genkcorner.blogspot.com/2011/08/segmen-promote-blog-kotak-bulat.html

    ReplyDelete
  12. hi, dr segmen sama, kump 5
    follow u~follow me back ya
    tolong LIKE kn entry ni, TQ ;D

    http://farazone.blogspot.com/2011/08/contest-hadiah-raya.html

    ReplyDelete