KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Wednesday, August 10, 2011

"3 JENIS JODOH"

MENARIK

YOUR ARTISTIC SCRIBBLES & DOODLES COULD WIN YOU RM 10,000!



Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Mood masih lagi mood movie "Syurga Cinta". So, wajah Cikgu Syuhada aka Heliza Helmi masih terbayang-bayang di mata ini. Hahaha.

Dalam movie, ada satu datuk Cikgu Syuhada explain pada Ilham aka Awal tentang jodoh.

Jodoh Dari Syaitan


Seorang lelaki dan perempuan berkenalan. Cinta mula berputik. Mula berpegangan tangan. Mula melakukan zina. Dan akhirnya mengandung sebelum sempat berkahwin.

Jodoh Dari Jin


Seorang lelaki atau perempuan suka pada seseorang itu. Mereka jumpa bomoh untuk bomohkan orang tu suka pada dorang. Bercinta atas dasar dibomohkan.

Jodoh Dari Allah


Seorang lelaki memandang perempuan dan terdetik di hatinya perasaan cinta. Lelaki itu masuk meminang dan perempuan terima. Mereka berkahwin. Oleh itu, itulah jodoh dari Allah. Dan itulah "Syurga Cinta".

Saya explain ikut kefahaman saya. Saya ringkaskan je. Kalau ada kesilapan, tolong tegur ye? Saya pun bukan pandai sangat.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

5 comments:

  1. huhuhu... oklaa tu... yg penting maksudnya sampai bro...

    ReplyDelete
  2. memang betullah tu.. kebanyakan cinta sekarang, jodoh dari syaitan.. hurm.. mungkin tea tergolong.. sebab jodoh dari Allah itu sangat suci tau.. takde istilah pegang tangan, dating sebelum nikah ni.. sobs sobs..

    ReplyDelete
  3. rasa pernah baca sebelum ni, yup. jodoh dari syaitan tuh majoriti org zaman-zaman skg. huhu

    Masa kecik-kecik

    ReplyDelete
  4. info yg bgos utk psgn2 yg hangat bercinta.Singgh cni balik ye bang dri blog goreng.

    UPDATE:ISTANA BIRU nak berkenalan.

    ReplyDelete