KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Tuesday, August 9, 2011

"HOI!"

MENARIK

YOUR ARTISTIC SCRIBBLES & DOODLES COULD WIN YOU RM 10,000!


Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Kita semua ada nama kan? Kalau kita nak panggil seseorang lelaki atau perempuan secara elok, kita akan panggil macam ni:

"Encik, ada apa boleh saya tolong?"

"Cik perlukan apa-apa lagi?"

"Puan tersilap bilik ni"

Itu kalau tak tahu nama. Kalau dah tahu nama, kita mesti panggil guna nama kan? Macam ni:

"Meah, jom teman aku makan kat luar. Din belanja"

"Min, pinjam la iPad 5 hang tu. Aku pun nak try main game Clash Of The Frog tu"

Ada cara yang elok nak panggil orang dan nak cakap dengan orang. 

Kalau korang kena panggil dengan orang yang tidak dikenali dengan :

"Hoi! Nape tak berdiri tengah jalan terus. Boleh aku kasi langgar je!"

Korang akan rasa apa ek? Tengah musykil dengan penuh kekeliruan yang sedang berbuka puasa.

Hehehe.

Wassalam.

p/s: Budi Bahasa Budaya Kita.

-NASZ-


Sila Tekan Like Jika Suka

9 comments:

  1. sgt xbest bile org pgl kite hoi2 je..
    =(

    ReplyDelete
  2. memang terasa hati n dalam hati cakap..
    " apa hoi2.. ingat aku x der nama ke??? biadap!!!.."

    marah macamna pon, budi bahasa memang kena jaga.. sebab budi bahasa tukan budaya kita..??? kan abg naszkan??? huhu

    ReplyDelete
  3. erm..memang kurang sopan camtu..ingat kita ne penyamun tarbus ke main panggey hoi2 kan.. kan... udah cam lagu P.Ramlee tu.. "Hoi..Hoi ya hoi.. Hoi..Hoi ya hoi,..mari kita gembira.. hoi..hoiya.. pulang bawak harta..".. hehehehe ~

    ReplyDelete
  4. haha.. bagi jew penampar satu.. mesti senyap r..

    ReplyDelete
  5. Betul2. Sebenarnya kita hormat dgn seseorang itu cuma panggilannya sahaja yg bunyi seperti tak hormat. Suka entry ini. Selamat berbuka!!! (untuk esok). Ngee~ hahah. :)

    ReplyDelete
  6. sangat biadap orang yg sebegitu.
    perlu kaunseling akhlak kut...

    ReplyDelete
  7. rasa mcm nak bagi penampo! kejam sikit. :D

    ReplyDelete
  8. hoi bahasa kasar. hihi. kalau dgn geng2 kite2 okla.

    ReplyDelete
  9. memg kasar... budi bahase ke mane tah

    ReplyDelete