KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Monday, August 29, 2011

DARI KEYBOARD ... TURUN KE HATI. MUNGKIN KE?

Have your say, in a united voice.

Win A HTC Cha Cha today!

We Could Think Of A Hundred Reasons To Love It, But Here's TEN!

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Saya baca entry di blog ezza haniza pasal hal ni.Korang nak baca, korang klik nama ezza di awal entry ni. Hehehe. 


Korang rasa logik ke untuk jatuh cinta kepada seseorang tu berdasarkan kepada penulisan dia? Tapi ada kemungkinan akan berlaku penjatuhan kecintaan tu kan? Sekarang ni dengan teknologi, segala mungkin. Seperti motto Telekom Malaysia "Merintis Kemungkinan". Hehehe. Boleh jadi PR ni (Bukan Pakatan Rakyat tapi Public Relation k?. Jangan salah anggap plak).


Macam tulisan ezza dalam entry dia, "Cinta Itu Buta". Rasanya betul kot? Melalui penulisan ataupun facebook boleh melahirkan bibit-bibit bunga cinta (tengah fikir, kenapa cinta je, kena bunga ek? Hehehe). Pastu, mungkin boleh ajak bersua muka. Kalau takut sangat, ajak la kawan temankan sekali. Kalau orang yang kita minat melalui penulisan ataupun facebook itu ikhlas, dia takkan kisah. Kan?


Macam saya kata tadi, segalanya mungkin dan saya rasa dah ada bukti-bukti yang nyata dan sahih. Memang ada segelintir penipu yang cuba ambil kesempatan. Kan kita belajar tinggi-tinggi sampai ke kaki langit, takkan kita tak boleh plan strategi untuk check sama ada dia si penipu atau tak kan? 


Bagi saya, cinta itu satu risiko. kalau kita takut nak ambil risiko, teruskan dalam ruangan "selesa" tu. Sampai bila-bila korang duduk la dalam ruangan tu. Sebab bagi saya, segala yang kita buat ada risikonya. Contohnya, korang drive, ada tak risiko untuk eksiden? Korang makan, ada tak risiko untuk kena keracunan atau mati tercekik?


Cuma luahan pendapat saya je. Kalau ada yang tak setuju, sila-silalah tembak saya dengan Bazooka. Hehehe.


Wassalam.


-NASZ-

Sila Tekan Like Jika Suka

5 comments:

  1. kdg, sy pun boleh jtuh cinta dgn pnulisan sseorang.... pada tulisan shj ..bukan pd penulis...hehehe

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya . !

    nk duit raya ~

    :)

    _________________________
    I have added cool emoticons to this message.
    To see them go to http://x.exps.me?cf9309c9888915b694ab3662c20f26d4

    ReplyDelete
  3. betul.. xmustahil untuk jtuh cinta sb penulisan sesorg, sb dari penulisan blog kita boleh mgenali diri penulis tu

    ReplyDelete
  4. saya stuju Abg.. haha.. skarang ni, saya x main cinta dah.. haha..

    selamat hari raya..
    maaf zahir dan batin..
    [^^,]

    ReplyDelete
  5. mana2 atau apa2 pun mmg ada risiko..
    BERANI dgn TAK je nak hadap..hehe
    dan x mustahil pun bibit cinta boleh bercambah walaupun tanpa bersua muka..hehe

    aiseh ana ckp mcm expert plak :P
    proceed to next step je kalo betol2 minat..insyaallah ada jalannya :)

    ReplyDelete