KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Sunday, August 14, 2011

SEGMEN MISSCT A.K.A MUQDEQ : SEHARI 10 BLOG BERSAMA MISSCT


MENARIK

YOUR ARTISTIC SCRIBBLES & DOODLES COULD WIN YOU RM 10,000!

Nak Join? Klik SINI

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Nak join segmen lagi. Malam ni nak release tension dengan join segmen Sehari 10 Blog Bersama MissCt. 

Nak bebel sikit. Sebab owner tak suruh bebel tapi saya nak buat cerita yang boleh mereleasekan tension. Hehehe.

Di dalam hutan yang aman damai dan hening, kelihatan seorang lelaki yang sangat segak sedang berjalan-jalan. Mencari arah menggunakan GPS di tangannya. Sambil menahan sakit perut yang amat sangat, lelaki itu meneruskan perjalanannya.

Tiba-tiba,

"Hei"

Lelaki itu pun terkejut dan secara spontannya melatah.

"Eh..aku memang hensem dan engkau hodoh macam ikan gelama masin"

Kemudian suasana hening semula. Dari mana datangnya suara tu? Lelaki itu mencari-cari ke semua arah. Tapi tiada kelihatan apa-apa kecuali pokok-pokok.

"Siapa di sana?"

Diam. Tiada sebarang balasan.

"Halusinasi aku kot? Ah... Biarkan"

Kemudian, lelaki itu meneruskan perjalanan ke destinasinya. Lelaki itu berjalan-berjalan-berjalan sehingga terjumpa seorang posmen.

"Assalamualaikum encik posmen"

"Waalaikummussalam. Ada apa?"

"Maaf ye? Saya tengah cari rumah Encik Helmi"

"Encik Helmi?"

"Anak perempuannya nama Heliza. Kenal?"

"Owh. Kenal sangat. Encik terus jalan sampai hujung. Rumah di hujung rumahnya"

"Terima kasih banyak-banyak"

"Sama-sama"

Lelaki itu meneruskan perjalanannya.

TAMAT.

Korang nampak tak apa cuba saya sampaikan? Hehehe.

Jom pakat join segmen ni ramai-ramai. Kasi gegar MissCt nyer segmen ni. Muahaha.

Wassalam.

(Cerita tu hanya rekaan yang keluar sebijik dan secara spontan dari kepala otak saya).

-NASZ-

Sila Tekan Like Jika Suka

3 comments:

  1. ceh..heliza helmi la tu..mujur tak carik lisa surihani..hahaha

    ReplyDelete
  2. Malu bertanya sesat jln la tu.. Huhu...
    Btw, tQ j0in n mnghiburkn ati MissCt mlm2 ni.. :)

    ReplyDelete
  3. http://namasayasiti-missct.blogspot.com/2011/08/missct-aka-muqdeq-segmen-sehari-10-blog.html

    ReplyDelete