KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Wednesday, August 10, 2011

"SERONOK SAMBUT HARI RAYA MASA KECIL KAN?"


MENARIK

YOUR ARTISTIC SCRIBBLES & DOODLES COULD WIN YOU RM 10,000!


Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Tengah rehat-rehat sekarang, teringat sambut raya masa kecil-kecil dulu. Bila nak dekat raya je, semua duduk depan TV tunggu pengumuman Hari Raya. Harapan masa tu esok raya sebab tak sanggup nak puasa dah. Hehehe. Biasalah. Kecil lagi masa tu. Bila diumumkan esok raya je, melompatlah kegirangan saya dan adik beradik saya. Kalau esok tak raya, lompat gak, tapi lompat keseksaan sebab kena puasa sehari lagi. Hahaha.

Pagi raya, bangun je terus mandi. Sebab nak pakai baju raya baru. Pastu, makan sikit dan minta ampun kat emak. Dapatlah duit raya emak bagi. Pastu makan sikit sebelum pergi Solat Hari Raya Aidilfitri. Kat surau, habis solat, masa nak salam-salam, dapat lagi duit raya. Seronok sangat.

Pastu, pergi beraya dengan bapa dan mak saudara. Dapat lagi duit raya. Keluarga emak saya ada 16 orang adik beradik. So, ramai la bapa saudara dan emak saudara kena salam. Tak dilupakan gak nenek dan datuk saya tercinta.

Habis je beraya dengan bapa saudara dan emak saudara, macam biasalah, beraya satu kampung, kampung sebelah dan kampung sebelah sebelah. Masa tu RM0.50 tu paling banyak la. Sekarang ni budak dah tak pandang RM0.50. Paling cikai pun RM2. Itu pun dorang kata sikit. Duit raya adalah sumbangan yang sudi diberikan. Bukan ada penetapan setiap tahun kena bagi minimum RM2 dan maksimum tak terhad. Gila eh? Hehe.

Sekarang saya yang kena keluarkan duit raya. Baru padan muka sebab dulu komplen banyak sangat.

Korang takde pengalaman macam saya ke? Ce buat satu entry cite?

Wassalam.

-NASZ-
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sila Tekan Like Jika Suka

14 comments:

  1. memang rindu kenangan raya masa kecik2. tp skrg walaupun da besar, linda still dpt duit raya lg dr mak kakak2. hehe... :)

    ReplyDelete
  2. betul tu time kanak2 raya lagi best tp bila dah jd remaja tua ni dh tak ramai bg wet eaya...uhuhuh

    ReplyDelete
  3. abg nasz.. nanti saya wat entri cita.. tapi nak dekat raya nanti la.. hahahah...

    dulu kecik2 raya best... sekarang da x best sangt sebab x meriah macam dulu.. dulu semua sepupu sepapt berkumpul umah nenek @ umah saya gak la... sekarang dah jarang balik.. kebanykkan dah kawen n silih ganti ngan umah mentua.. abg kak saya pon sama... hukhukhuk...

    tahun lepas raya sorang ngan nenek, mak n abah.. hope tahun nih semua turn balik sini.. :) huhu

    ReplyDelete
  4. msa kecik dlu mmg sonok la raya sbb dpt pow duit raya org, skang ni.. isk....bebudak plak mntak ngan kte

    ReplyDelete
  5. yeke sekarang palingg cikai rm2 ? demand kot bebudak skrg ! botak kepala..hehehehe

    ReplyDelete
  6. kita raya tak pandang duit raya lah,kita pandang kuih muih raya je..nyum3!=p

    ReplyDelete
  7. yessss DUIT RAYA!!!
    ini yg ku tunggu2 dari NASZ..hehe

    RM2?? cehhh ape barang RM2..
    skang mau paling kurang RM5 wo..huhu
    eleh ABANG nasz.......(manja gila ni),tahun ni duit raya ana dah siap ada dah kan?kan?kan?kan? hehe

    ReplyDelete
  8. masa keciklah paling seronok raya , kan ? =)

    ReplyDelete
  9. hehe...betul! teringat mase zaman kecik2 dulu bile bce entry neh...tapi eyda still dpt duit raye smpai sekrng sbb aunty n uncle kate student lagii...hehehee...padahal dah tua bangka ne ha...dulu2 RM 0.50 tuh memang paling besar nilai duit raye..tapi sejak dah besar neh...makin berganda2 pulak nilai paling besar duit raye tuh....dulu RM0.50 sekarang RM50...hehehehe...alhamdulillah masih ada yg sudi bg duit raye...

    ReplyDelete
  10. akak pun baru tulis n3 tentang kenangan bulan puasa, tapi betulkan Nasz, zaman kita dulu best je kalau nak sambut rayakan

    ReplyDelete
  11. dah besar2 ni, susah nk dpt duit raya dah.. sobs.. ahahaha

    ReplyDelete
  12. rndu zaman dulu....suka p raya satu kg...p rumh org xmau msuk dh...nk duit raya ja...hhahah

    ReplyDelete
  13. kecik2 dlu kutip duit raya smpai tak ingat dunia.hahahaha.windunye zaman dlu2 ;(

    jom tinggalkan komen dientri neh :)
    http://heartylolipop.blogspot.com/2011/08/eyeliners-raya-giveaway.html

    ReplyDelete
  14. da besar2 ni x rase nk raye pn..

    ReplyDelete