KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Monday, August 22, 2011

JODOH DALAM DUNIA ONLINE...

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Korang rasa bertemu jodoh dalam dunia online mungkin terjadi tak? Dunia online tu tak kiralah dalam blog ke, facebook ke, chatting ke. Boleh orang bertemu jodoh mereka dalam dunia online ni?

Actually, saya pernah jumpa pasangan yang berkenalan dalam dunia online. Dulu sebelum facebook popular, laman sosial yang popular adalah friendster. Saya dulu gila gak friendster. Ada satu pasangan ni berkenalan dalam friendster dan dah berkahwin serta hidup bahagia dah.

Bagi saya, jodoh ni tak semesti kita berjumpa face to face. Tapi ada macam-macam cara untuk kita jumpa jodoh kita. Tapi persoalannya, sama ada kita dah bersedia atau belum?

Memang saya tak nafikan ada gak penipuan dalam dunia online. Terletak kepada seseorang itu untik menilai dan menentukan apa yang terbaik. Kalau berasa curiga atau was was, tak perlu jumpa. Tak rugi pun.

Saya rasa nak jumpa jodoh dalam dunia online ada kemungkinannya. Korang rasa mungkin tak?

Wassalam.

-NASZ-
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sila Tekan Like Jika Suka

18 comments:

  1. mungkin. dunia tanpa sempadan dah la ni....

    ReplyDelete
  2. macam mana ea nasz cinta hanya berputik dengan hanya di keyboard ? taip2 je dah ade orang suka.?buka cinta dari mata turun ke hati ke ?
    bukan dri keyboard ?

    actually ,saya pun suka gak seorang "blogger" ni..i love the way he wrote..kahkah , tapi mmg susah nak komen. kalau komen pon mmg jrg la..memandang dr jauh sebab malu..eh boleh ke mcm tu ?kahkah

    ReplyDelete
  3. erm.. pd sy xkisah .. kalau nk kta penipuan, kt memana pn ada skang ni... janji org tu ikhlas, blh terima sy & keluarga sy... mempunyai pegangan agama yg kuat dan tdk mahu membuat maksiat

    ReplyDelete
  4. mungkin... tp kb lagi suka jodoh yg knl dpn2... :P
    hhehehe... lam internet ni susah kit nk percaya, kna ati2 la

    ReplyDelete
  5. jodoh ni ada macam3 cara jumpe..
    mne th jodoh naz pom dlm dunia on9 ni kn..hihi..
    tp xsume yg jmpe on9 bhagia..

    ReplyDelete
  6. Jodoh saya bermula di laman ekawan.com
    Mmg byk cabaran sbb kite rasa kalau-awak-suke-saya-dlm-internet-mesti-awk-boleh-suke-dgn-org-lain-jugak

    Alhamdulillah, ade jodoh..

    ReplyDelete
  7. Salam;
    bagi saya memang ada..bukti pun dah jelas sana sini kita dengar cinta melalui internet..malah ada laman web khas untuk mencari jodoh diujudkan ramai yg hidup bahagia melalui cara ini.

    ReplyDelete
  8. tulah... nak jugak cr bf blogger =)

    ReplyDelete
  9. wahdina jumpa suami dia melalui on9 la.. haha..

    ReplyDelete
  10. me n tunang pun kenal di dunia chatting =)

    ReplyDelete
  11. kurang pcaya skit kalo online2 pnye jodoh ni...heeee

    ReplyDelete
  12. huhu...susah nak prcya lau kenal dalam laman sosial ni...bnyak yg mnipu!!
    hehe

    ReplyDelete
  13. Mungkin je..
    Macam ujang and Yana MIB..

    BTW, saya pun skrg ni tgh bercinta dgn dia yg sy kenali melalui kampungchat..

    ReplyDelete
  14. sy rase kebarangkalian tu ade...macam2 cara orang bertemu jodoh termasuk la dalam dunia online...termasuk la member sy ade yg bertemu jodoh dalam dunia online.. :)

    ReplyDelete
  15. aah tak mustahil pun nasz..
    wlupun mmg dunia siber ni ssh nk pcaye,tp tak MUSTAHIL pon..
    jodoh,pertemuan smua allah tentukan..
    cuma cara dia je beza..
    laen org,laen cara pertemuannye :)

    ReplyDelete
  16. opssssssssssss..saya bukan jenis perempuan yang senang nak meluahkan la ;( ..saya pemalu..hehehe

    ReplyDelete