KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Thursday, October 27, 2011

SANTAI MINDA : "5 TIPS UNTUK TIDAK DIROMPAK PENCURI"

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Ini adalah 5 tips terbaik yang saya jumpa untuk mengelakkan korang dirompak pencuri.

1. Untuk melindungi rumah, pasang perangkap tikus sebanyak mungkin dan letakkan umpan emas atau besi atau duit.

2. Untuk melindungi kereta, langgar apa-apa agar kereta anda kemek, pancitkan tayar kereta anda, beli rim kereta second hand yang buruk, beli ekzok paling murah dan jangan letak sticker kat kereta anda.

3. Untuk melindungi motor, pancitkan tayar, cabut spart plug dan sentiasa pastikan tangki minyak motor anda kosong.

4. Untuk melindungi anak, beli pakaian bundle untuk mereka pakai dan hanya beri 50 sen sehari kepada mereka untuk belanja sekolah.

5. Untuk melindungi diri sendiri, jangan suka menunjuk-nunjuk (Berdosa tau).

p/s : Terbaik tak tips-tips ni? Hehehe.

Wassalam.

-NASZ-


Sila Tekan Like Jika Suka

20 comments:

  1. suka tips kelima....merangkumi semua...

    ReplyDelete
  2. baguih jgk tips ni...untuk merosakkan boleh..hehhee

    ReplyDelete
  3. kesimpulannya kena low profile la eah bak kata orang putish...yer dak tuan hamba?

    ReplyDelete
  4. tips no5 boleh pakai..jgn menunjuk2..

    ReplyDelete
  5. memang terbaik la...lagi 1 rumah tu kalau boleh takyah ada...beli khemah je....dok ramai2 1 family....hhahahaha

    ReplyDelete
  6. haha.. bgus2 tips ni.. pasang perangkap tikus klu sendiri terpijak susah jugak tu

    ReplyDelete
  7. ya allah tips dia... saja menyindir ke..

    ReplyDelete
  8. hahaha.. mmg xde org nk rompak la :D

    ReplyDelete
  9. yang kelima ada lah sebaik-baik nya...insaf jap...

    ReplyDelete
  10. btol2... xyah la tayang emas bagai..bersederhanalah

    ReplyDelete
  11. memang terbaik la tips ni...heee~

    tips ketiga tu nak tahan gelak kejap...tak ke kita yang susah nanti pagi2 nak g kerja...hee~

    ReplyDelete
  12. Tak nak kena rompak, jangan jadik kaya atau berlagak kaya..okey apa..?

    ReplyDelete
  13. terbaikkk

    lepas tu kalau kecemasan perlu pergi hospital ke apa, jalan kaki. haha

    ReplyDelete