KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Tuesday, June 14, 2011

SEGMEN SIMPLE: MENU AKU MASA BERDUIT DAN MASA TAK BERDUIT (SENGKEK)..


Salam sejahtera semua rakan-rakan blogger.

Tadi masa tengah lepak-lepak kat Teluk Intan tadi sambil layan Burger Spicy Chicken McDeluxe, idea nak buat segmen simple ni terterjah ke dalam minda saya.

Korang mesti ada masa banyak duit dan ada masa sikit duit. Hehe...Kalau orang yang sedang bekerja, masa dapat gaji kira banyak duit la. Masa tengah bulan duit pun tinggal sikit.

Kalau student lak, masa dapat PTPTN or MARA or segala bagai loan, masa tu banyak duit. Sampai tengah semester, duit pun tinggal sikit. Huhu.. Saya tau la sebab saya pun student gak dulu.

Segmen ni simple je. Apa yang korang kena buat ialah:

1) Copy dan paste header kat atas kat entry korang.

2) salin tajuk entry ni dan Link kan post ni kat entry korang.

3) Buat satu entry simple je macam kat bawah ni:

Menu aku masa berduit:
-Spicy Chicken McDeluxe Burger
-Nasi Ayam

Menu aku masa tak berduit (sengkek):
-Maggi Rusky Perisa Tomyam
-Roti Kosong

Korang nak letak lebih pun takpe.

4) Pastu, letakkan link entry post korang kat ruang komen.

Saya akan buat satu list untuk korang saling berblogwalking dan baca entry antara satu sama lain.

Orait. Tarikh tutupnya sampai Malam ini (14hb Jun 2011) pukul 11.00 malam.

Jom pakat join Segmen simple saya.

UPDATED:
Senarai blogger yang sudi join segmen simple saya ni. Jom pakat terjah dan komen entry dorang. Muahaha...
Klik SINI


Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

32 comments:

  1. spicy chicken mcdeluxe..same2 :)

    ReplyDelete
  2. shindosai: hehe..best kan burger tu?

    Mohd Shukri Fadzillah: jom join ramai2..simple je..huhu..

    ReplyDelete
  3. best gak ni..tunggu eh..nnti teman buat!

    ReplyDelete
  4. siap@@

    tq invite ea..

    http://nuyuijoinsanesini.blogspot.com/2011/06/segmen-simple-menu-aku-masa-berduit-dan.html

    ReplyDelete
  5. adeputra : betul3x..

    Nini D : tutup 11 malam ni ye?

    nuyui : tq..dah letakkan kat entry list ye?...huhu..

    ReplyDelete
  6. ceh ceh.. wa nak joint.. best tajuk segmen.. wa terasa..

    http://akuakuakusangpencinta.blogspot.com/2011/06/lari-tajuk-menu-abg-naser.html

    ReplyDelete
  7. sang pencinta : haha..menarik..thanx for join...dah letak kat list..

    tengok sini..huhu..

    LIST BLOGGER YANG JOIN SEGMEN SIMPLE : MENU AKU MASA BERDUIT DAN TIDAK BERDUIT (SENGKEK)...

    ReplyDelete
  8. nak join..jap lg sy buat ek =)

    ReplyDelete
  9. http://gadisarawakcorner.blogspot.com/2011/06/segmen-simple-menu-aku-masa-berduit-dan.html

    ReplyDelete
  10. Eera Shera: sila2..tutup pukul 11 malam ni ye?

    Kathy Tuah : thanx join..

    ReplyDelete
  11. join jugak. :3
    sebab macam best jah.
    tenkiu.

    http://haminglam.blogspot.com/2011/06/segmen-simple-menu-aku-masa-berduit-dan.html

    ReplyDelete
  12. done join..
    http://storyofschasya.blogspot.com/2011/06/segmen-simple-menu-aku-masa-berduit-dan.html

    ReplyDelete
  13. join jgk :)

    Sila terjah sini ,

    http://norhafeezah.blogspot.com/2011/06/segmen-simple-menu-aku-masa-berduit-dan.html

    Mekaceh :)

    ReplyDelete
  14. segmen yg mnarik..hehe..

    http://cheerfullhappiness.blogspot.com/2011/06/segmen-simple-menu-aku-masa-berduit-dan.html

    ReplyDelete
  15. Aleeyaah Darn : thanx sebab sudi join

    Princess Diary : terima kasih sudi join

    Eyda Dania : thanx

    Fee Hafeezah ketuk keyboard : thnx..huhu..

    honey_neeza : thank you..

    saya dah letak dalam list yang join..boleh saling komen mengomen ye?

    LIST BLOGGER YANG JOIN SEGMEN SIMPLE : MENU AKU MASA BERDUIT DAN TIDAK BERDUIT (SENGKEK)...

    ReplyDelete
  16. saya join bro
    ni entri nya=)

    http://akudedin.blogspot.com/2011/06/segmen-simple-menu-aku-masa-berduit-dan.html

    ReplyDelete
  17. http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/06/segmen-simple-menu-aku-masa-berduit-dan.html

    JOIN SINI YER...

    ReplyDelete
  18. De'din: thanx sebab join..huhu..

    Permata biru: memang dasat selera awak macam saya..muahaha..

    jom terjah geng2 lain yang join..


    LIST BLOGGER YANG JOIN SEGMEN SIMPLE : MENU AKU MASA BERDUIT DAN TIDAK BERDUIT (SENGKEK)...

    ReplyDelete
  19. Miss A join sini :)

    http://addictedwithdots.blogspot.com/2011/06/segmen-simple-menu-aku-masa-berduit-dan.html

    ReplyDelete
  20. Miss A : thanx sebab sudi join..dah masuk dalam list blogger join segmen ni..

    ReplyDelete
  21. Assalam....

    Yana nak join boleh....

    nie entri yana
    http://almiraalwani.blogspot.com/2011/06/segmen-simple-menu-aku-masa-berduit-dan.html

    ReplyDelete
  22. Yana : boleh aje..sila2..and thanx sebab sudi join..dah letak dalam list link entry yana..

    ReplyDelete
  23. http://official19.blogspot.com/2011/06/menu-ina-masa-berduit-dan-masa-takde.html

    dah join..peace! =)

    ReplyDelete
  24. join jgak

    http://aimifiqa.blogspot.com/2011/06/segmen-simple-menu-aku-masa-berduit-dan.html

    ReplyDelete
  25. Nak join! ^_^

    http://myramirah.blogspot.com/2011/06/segmen-simple-menu-aku-masa-berduit-dan.html

    ReplyDelete
  26. Aimifiqa: thanx for join..huhu..

    aMiRaH: thanx ye?

    nak tengok list? sila tengok link bawah ni:


    LIST BLOGGER YANG JOIN SEGMEN SIMPLE : MENU AKU MASA BERDUIT DAN TIDAK BERDUIT (SENGKEK)...

    ReplyDelete
  27. baru jumpa ni...nak join lg bleh ke..klau tk leh tk pe lah...tnye je dulu..

    ReplyDelete
  28. ArulchelseA: dah tutup bro.sampai pukul 11 mlm (14hb Jun) je..

    Takpe..saya tengah plan nak buat segmen simple lagi ni..tengah cari idea..huhu..

    ReplyDelete