KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Thursday, June 28, 2012

JANGAN SOMBONG DALAM BERBLOGGING...

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Dalam kita berseronok dan bersuka ria berblogging, janganlah kita sombong dengan blogger-blogger lain. Walaupun kita blogger yang ramai orang kenal tapi jauhkan sifat sombong. Sama juga dalam dunia nyata, cuba kalau kita sombong dalam satu kampung, semua orang kampung akan pulaukan kita dan kita akan jadi macam kera sumbang. Sendirian je.

Dalam dunia, kita mungkin ada kemahiran dan ilmu lebih mengenai blogging. Blog kita mungkin paling cantik dari atas hingga ke bawah. Tapi, kalau kita sombong, rasanya bila blogger datang blog kita sekali, lepas itu tak datang terus kot? Hehehe. Siapa yang rugi? Korang jawab sendirilah.

Cuba try kita tak sombong dan mesra dengan blogger lain dengan cara blogwalking, join segmen dan join Giveaway, kita tinggalkan komen membina dan beramah mesra dengan blogger-blogger lain. Insya Allah kita akan dapat ramai kawan.

Kesimpulannya, tak payah sombong, bukan dapat duit pun sombong. Kalau tak sombong dan ramah, mungkin ada peluang dapat income biasanya daripada Nuffnang. Hehehe.

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

24 comments:

  1. orang xsombong nak komen ni..hihi..sy stuju semua yg di atas..mmg ada pun..

    ReplyDelete
  2. like3..btul2... hidup dalam malaysia mana boleh sombong :D

    ReplyDelete
  3. sya mmg tak sombong.. tp nasz tu yg sya rasa sombong.. sbb x pnh nampak pun komen nasz kat blog sya.. hahahaha jgn marah haaaaa... o___O

    ReplyDelete
  4. betol2. terima kasih kerana sudi share info2 yang bernas :) happy blogging :)

    ReplyDelete
  5. Betul... Jangan sombong......
    Bukan dapat apa pun menyombong ni..

    ReplyDelete
  6. hai, abg naser.... info yg btol untuk peringatan... walaupun kite bertemu di alam maya... tp still masih boleh merapatkan hubungan.... n jgn di alam blog shaja.. jiran2 kite, sedara2.. jgn lupa.. =)

    ReplyDelete
  7. sokong sgt2..biar kita bermurah hati dari bongkak.

    p/s: nnt raihan masukkan blog abg nasz dlm bloglist raihan yep..

    ReplyDelete
  8. betul2 jgn sombong..sling tegur menegur..kna sporting kan..support satu sme lain:)

    ReplyDelete
  9. x sombong pun, cuma x suka join segmen2x nie yang banyak syaratnya..leceh..haha

    ReplyDelete
  10. tak elok menyombong...... tak kemana pun.....
    mesra lah dgn sesiapa saja......

    ReplyDelete
  11. blogging kalau sombong susah..
    hihi

    ReplyDelete
  12. blog suka2 je..
    sombong2 bukan dapat award pun kn

    ReplyDelete
  13. tak nak sombong2..hehehehe...nak say hye..:D

    ReplyDelete
  14. betul tu abg naser...suka lah entry nie..hihi

    ReplyDelete