KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Monday, August 8, 2011

LAYAN MOVIE MELAYU "MAN LAKSA"

MENARIK

YOUR ARTISTIC SCRIBBLES & DOODLES COULD WIN YOU RM 10,000!

FREEDOM TO LOOK HOT!

HURRY! PURCHASE A SAMSUNG PRODUCT AND REDEEM YOUR FREE GIFT TODAY!

THE ONLY WAY NOT TO GET MAKE-UP SMUDGES? NOT WEAR MAKE-UP!


Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Tengah layan Astro Citra sekarang ni. Haha. Ngantuk tapi nak layan gak movie melayu arahan Mamat Khalid ni. Movie Melayu "Man Laksa". Lawak la. Dah lama tak layan. Asyik tergelak je sejak tadi.

"Man Laksa" ni dilakonkan oleh Yasin, Sharifah Aleya, Allahyarham M. Rajoli, Harun Salim Bachik, Zahid AF, Dato' M. Daud Kilau dan ramai lagi. Tapi memang betul-betul kemasyarakatan. Movie ni dibuat di Perak tapi tak pasti plak saya kat mana areanya. 

Mamat Khalid memang kreatif buat movie macam ni. Movie yang lebih kekampungan dan kemelayuan. Tak banyak movie macam ni. 

Apa pendapat korang dengan movie ni?

Wassalam.

-NASZ- 

Sila Tekan Like Jika Suka

6 comments:

  1. man laksa best dan lawak. hahaha

    ReplyDelete
  2. movie mamat khalid selalunya buat lawak yang sinis.. citer dia x berat.. tapi kalau kita tengok main2 memang kita kata movie dia hampeh.. x der faedah.. tapi kalau renung2kan balik sebenarnya ada isu dan mesej yang cuba disampaikan... macam man laksa tuh beberapa kali saya tengok baru saya faham citer dia... heheheh...

    ReplyDelete
  3. Mamat khalid buat movie yg mengarut tapi best. bhahah. Ada part2 yg tak ada kena mengena langung. huhu. Tapi saya suka part tu. Nice movie. :)

    Like page saya eh (www.facebook.com/umedianetwork)

    ReplyDelete
  4. man laksa?penah dengar je tapi macam tak penah je tengok..huhu..tapi cite mamat khalid mestila best kan..

    ReplyDelete
  5. crite mamat khalid kalo sape tengok x gelak mmg wajib pegi hospital check la ape yg patut..ahaakss~~

    ReplyDelete
  6. betul kata permata biru.semua movie yang dia bikin memang ade mesej2 or maksud tersirat..zombi kg pisang n cte hantu kak limah best berganda-ganda..huhu

    ReplyDelete