KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Sunday, August 7, 2011

JUADAH BERBUKA SAYA HARI INI...

MENARIK

YOUR ARTISTIC SCRIBBLES & DOODLES COULD WIN YOU RM 10,000!

FREEDOM TO LOOK HOT!

HURRY! PURCHASE A SAMSUNG PRODUCT AND REDEEM YOUR FREE GIFT TODAY!

THE ONLY WAY NOT TO GET MAKE-UP SMUDGES? NOT WEAR MAKE-UP!


Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Actually hari ini saya plan nak berbuka puasa di McD Teluk Intan dengan Double GCB tapi bila percaturan kewangan saya buat balik, rasa macam membazir je. Sebab dah la kena drive 58 km ke Teluk Intan. So, saya decide nak makan apa yang ada di rumah je la untuk berbuka.

So, juadah berbuka saya hari ini biasa-biasa je. Sebab saya ni duduk rumah sewa sorang-sorang dan belum kahwin lagi. Hehe. Promote diri sendiri plak. 

Hari ini saya berbuka dengan sejag air teh panas dengan megi ruski perisa tomyam. Biasa je kan? Hehe. Ingat tadi nak keluar pergi Pasar Ramadhan tapi terasa kemalasan yang amat sangat plak. So, makan apa yang ada di rumah je la. Simple.

So, apa juadah berbuka korang? Jom kongsi.

Wassalam.

-NASZ-

Sila Tekan Like Jika Suka

17 comments:

  1. hari ini farz berbuka dengan kari daging, sayur bendi,etc... air cincau & sirap...gi bazaar, menu wajib kebab...tambah roti john tuk supper...hehehe

    ReplyDelete
  2. btol2 mkn je al kadar
    jnji xmmbazir..kn3 ^__^
    arini kite berbuka nasi goreng + ikan goreng je..
    simple kn :)

    ReplyDelete
  3. Hi Nasz! Megi Ruski perisa tomyam??? Errm...teringat zaman kat kampus dulu.. memang manyak stok Megi Ruski TomYam tu... :)
    Arini Lassie berbuka dengan juadah Nasi Lemak.. buatan mak terchenta dan saya skali..hehehe~ tercapai gak nak buka nasi lemak yg mak buat utk bulan pose ne.. :)

    ReplyDelete
  4. wah...boleh tahan ke perot berbuka dengan megi nie?? nak tau dkna berbuka dengan apa? jom lawat blog dkna :D

    ReplyDelete
  5. Belum penah makan megi Ruski...biasa abby bedal mee megi cepat di masak sedap di makan!:)

    Abby bbuka ngan bubur ayam buatan cuzen abby.Tu jer...minum air mineral.cukup untuk perut.keke

    ReplyDelete
  6. Assalam..
    Belum pernah lagi berbuka dgn makanan segera...
    Hari ni makan laksam dan lompang...
    Teluk Intan? Dari mana tu? Harga makanan kat bazar ramadan T.Intan mahal la dari tahun2 lepas..

    ReplyDelete
  7. so simple....

    akak hari ni, makan nasi ayam...beli juga tak sempat masak hari ni, langsir orang banyak lagi tak siap

    ReplyDelete
  8. megi ruski tomyam best,
    tapi memang makan tu je ke..

    hari ni makan mee kari masakan mak..=)

    ReplyDelete
  9. tomyam? pergg! sedap.. arini, air kelapa dgn nasi berlaok beli jer.. hehe.. tp hari ini byk minum air..tekak memang kering betol.. alhamdulillah Allah bg nikmat selepas berbuka..

    ReplyDelete
  10. sejag air pns?? mcm puase 10 hari tak mkn jek?

    ReplyDelete
  11. hr ni juadah saya..ayam madu..beli kat gerai member sekolah dulu.
    sebagai tnda sokongan.he3.

    Err..nak tanya..Kuala Kangsar ada McD tak...?tumpang tanya ye..lusa brkemngkinan brtugas di sana..

    Nasz..come and join my GA.
    http://sofealang.blogspot.com/2011/08/ga-sempena-31-ogos.html

    THNX.

    ReplyDelete
  12. salam kenal musuh ketat ku..hehe
    cik ana bukak posa arini byk gak juadahnye..kalo kuih : ade kuih lompang+seri muka+tepung talam..
    pastu nasik pulak ade lauk sup tulang+keli bakar+sambal petai udang+pucuk paku goreng..hehe



    errr naser mmg xde 'about me' ek? :P salam kenal dari jiranmu cik ana..hehe

    ReplyDelete
  13. harini buka puasa dalam kereta je..huhu

    jauhnya 58 km nak makan...

    ReplyDelete
  14. makanan orang bujang pun sedap jugak bile dah lapar . =) cbk makan nasi goreng kerabu buatan sendiri je . :)

    ReplyDelete
  15. makanan orang bujang pun sedap jugak bile dah lapar . =) cbk makan nasi goreng kerabu buatan sendiri je . :)

    ReplyDelete
  16. ari nie sy berbuka nasik,daging goreng,gulai ayam kampung,puding,air teh o ais..nyum2..ehehe..

    ReplyDelete
  17. hari nie berbuka dgn air sirap laici + gulai rebung n ikan terubuk bakar..pas tu, ada buat sikit cucur badak..hehehe

    ReplyDelete