KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Tuesday, November 15, 2011

"HANG HISAP ROKOK KA?"

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Korang hisap rokok tak? Saya memang tak pernah hisap rokok. Sentuh nak bagi kat bapa saudara or kawan-kawan pernahlah. Dorang pernah offer kat saya tapi saya tolak.


Actually, tajuk kat atas adalah pertanyaan emak saya suatu ketika dulu. Masa tu, saya pergi ke kilang emak saya kerja untuk ambil dia bawa balik. Masa tu saya naik motor je. Sampai je rumah, emak saya tanya saya:


"Hang hisap rokok ka?"


Terkejut tiba-tiba emak saya tanya macam tu dan terus saya jawab,


"Eh... Mana ada"


"Pastu baju hang bau rokok tu"


Saya terdiam. Bila masa plak saya hisap rokok dan macam mana baju saya bau rokok. Kemudian, baru saya teringat.


"Tadi masa nak balik tadi, emak perasan tak orang ada bakaq sampah?"


"Perasan"


"Masa bawa motor td terlanggar asap bakaq sampah tu. Sebab tu la baju bau asap"


"Ohh..."


Saya memang tak hisap rokok. So, saya memang tak tipu emak saya. Lagipun saya ni kedekut. Dari bazir beli rokok, baik saya beli ayam goreng faveret saya atau belanja Heliza Helmi makan ayam goreng. Kan?


Hehehe.


p/s : On the way drive nak balik Penang ni. Esok pagi nak drive ke UiTM Arau untuk hantar adik.


Wassalam.


-NASZ-


Published with Blogger-droid v2.0.1

Sila Tekan Like Jika Suka

16 comments:

  1. haha..x kn nk belanja Heliza Helmi ayam goreng jew?? :p

    ReplyDelete
  2. hmm...

    tak tahu nk ckp cmne kat ayh n abg suruh berenti merokok..

    hihuuuuu

    ReplyDelete
  3. hati2 abg nasz.semoga selamat sampai.
    hisap rokok memang tak elok.bagus.amalkan sampai bila2.

    ReplyDelete
  4. wah, baguslah. Lia pun tak suka orang hisap rokok tapi nak buat macam mana, dah degil. ye dak?.

    ReplyDelete
  5. bgus la xhisap rokok..

    susah nk cri laki yg xhisap rokok ni..

    ReplyDelete
  6. Bagusla kalau tak hisap rokok..banyak perkara dapat kita save.

    ReplyDelete
  7. follow sini...

    http://wwwjejariniza.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. bagus ler utk kesihatan...thums up!

    ReplyDelete
  9. busuk kan bau asap..
    sebab tu azie tak berapa suka tempat yang orang selalu lepak hisap rokok..
    nanti habis bau asap lekat kat baju sekali..huhu

    ReplyDelete
  10. suka laki yg x merokok. bagos2..

    semalam kt kedai mkn ade pompoan merokok.isy..x sopan betul. dah la kt kdi mkn.

    ps: kalo sudi jom la join segmen:

    http://eerashera.blogspot.com/2011/11/segmen-eera-impian-dan-harapanku.html

    ReplyDelete
  11. yupppp kalau perokok tegar, bukan takat baju, bau nafas, bau tangan, bau semua la dah lekat bau asap rokok.. akak tau laa sbb dah 6 tahun hidup ngan perokok super tegar..

    ReplyDelete
  12. kengkdg bersembang ngn org yg kuat merokok pun..bau tu leh berjangkit....tumpang 1 kereta...kom bau tu meresap baju....

    ReplyDelete
  13. uish...bagus2 ...ayam goreng itu lagi kenyang..

    ReplyDelete
  14. semalam pening kepala gara2 bau rokok....bagus la x merokok..

    eh eh awak update entry guna live writter ke?

    ReplyDelete