KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Friday, July 1, 2011

REVIEW DRAMA KOREA : DREAM HIGH

Salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Saya baru je habis tengok 16 episod Drama Korea : Dream High. Memang best la drama ni. Macam tengok drama muzikal je. Lagu-lagu dalam drama ni pun best-best.

Saya ceritakan sikit tentang drama ni. Ceritanya bermula dengan seorang perempuan yang sombong dan sahabat baiknya. Bapa kepada perempuan yang sombong ni rupanya berhutang dengan ah long dan lari. Famili perempuan sombong ni dah muflis. Tapi dia malu, so dia rahsiakan daripada sahabat baik.

Diorang masuk ke sekolah yang popular dengan penghasilan bintang-bintang penyanyi. Ada banyak rintangan berlaku sehingga perempuan sombong ni dengan sahabat baiknya bermusuh.

Macam-macam rintangan dorang hadapi. Hingga akhirnya tertubuh satu kumpulan bernama Dream High. Ada la kisah cinta tiga segi dalam drama. Tapi tabik spring pengarah dan penulis skrip drama ni sebab setiap karektor dan babak dikembangkan dengan baik.

Saya bagi 4.5 daripada 5 bintang untuk drama korea ni. Kalau korang nak tau detail drama ni, korang kena la tengok drama korea ni. Best...

Wassalam.

-NASZ-
Published with Blogger-droid v1.7.2

Sila Tekan Like Jika Suka

6 comments:

  1. Abby xbrapa In dgn drama korea...kekeke

    ReplyDelete
  2. sy pon dah tgok..best giler..smpai jatuh cinta hahha..opppss

    ReplyDelete
  3. musim org layan drama skarang ni agaknye.heeee

    ReplyDelete
  4. alamak, x tgk lg citer ni. br nk layan coffee house.

    ReplyDelete
  5. tak tengok lg la abg nasz.. x dew drama ni..

    ReplyDelete
  6. dah tengok ! memang paling best laa :)

    ReplyDelete