KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Monday, June 11, 2012

"ALAMAK... TERTINGGAL LA PULA"

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Tadi terdengar JOHARA di radio. Ada satu cerita dari seorang pemanggil yang buat saya menggelengkan kepala.

Si pemanggil dan emak dia plan nak pergi rumah nenek dia dengan motor. So, dia pun tunggang la motor sampai rumah nenek dia. Sampai saja rumah nenek dia, baru dia perasan yang emak dia tertinggal.

Orang macam ini pun ada? Hehehe.

Ada satu kisah lagi ini agak menggelengkan kepala saya juga. Ada seorang ibu ini berpakaian secantik-cantik dengan make up lagi. Bawa anak seorang. Pergi shopping kat shopping mall. Penuh satu troli dia borong. Sampai ke kaunter bayaran, dia buka beg duit nak ambil kad debit,

"Mana kad debit aku ini?"

Masa itu, ramai gak orang tengok dia dan anak dia. Dia ingat balik, rupa-rupanya kad debit dia dan suami dia sama. Dia ternampak kad debit yang sama atas meja rumah tapi dia ingat kad debit suami dia. Dah la kredit handphone hari itu dah habis. Terpaksalah dia beritahu kat kaunter dia tak ada duit dan tinggalkan barang penuh satu troli itu.

Dia kata, nasib baik perkara ini tak terjadi kat kedai makan. Kalau jadi, dengan pakaian secantik-cantiknya ini dengan make up lagi kena cuci pinggan kat belakang kedai. Hehehe.

Korang ada kisah macam kat atas tak? Jom share.

Wassalam.

-NASZ-

Published with Blogger-droid v2.0.4

Sila Tekan Like Jika Suka

12 comments:

  1. hurmm...sometime pemikiran ke lain perbuatan ke lain..hehehee...

    ReplyDelete
  2. salam;
    Pernah juga seperti kes yang no.2 tu..malu sungguh masa tu rasa nak sorok muka kat dalam kocek seluar..

    ReplyDelete
  3. dengar juga johara pagi tahu..mahu tergelak juga time drive tadi..hehe..

    ReplyDelete
  4. hahahaha
    pernah dulu isi minya moto tertinggal dompet.
    nasib rm2 je. boleh hutang

    ReplyDelete
  5. teruk nye..

    malu je kalau jadi mcm ni.. huhu

    ReplyDelete
  6. rasanya pernah jugak terjadi......
    tapi segan pulak nak crita.....he3....
    jadi setiap kali nk kemana2....
    remy pastikan check betul2....

    ReplyDelete
  7. haha.. nakal manusia zaman skrang ni.. dah nyanyok ke?

    ReplyDelete
  8. saya pernah nak tumpang motor jiran..dah naik motor tu bila nak jalan terbalik ke atas jalan.. beg berat sangat..hehe..malu betul..

    ReplyDelete
  9. kisah pertama tu pernah dengar... tunang kazen sy.... dia tertinggal adik dia waktu dia nak hantar adik dia kesekolah... hehehe... mamai lepas bagun tido... ;p

    ReplyDelete