KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Monday, July 25, 2011

APA KORANG RASA BILA KORANG HANCURKAN HATI SI DIA?

Credit Google

Salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Terfikir gak apa yang korang rasa bila korang hancurkan hati kekasih atau orang yang suka kat korang ye? Kalau korang dah pernah rasa, kenapa korang masih lagi hancurkan hati orang selepas macam-macam dia buat untuk korang? Hahaha... Pelik kan entry kali ini.

Bila hati kita dihancurkan, kita pasti akan sedih. Kalau tak sedih tu, memang hati kering atau takde hati kot? Tapi kalau takde hati, boleh letak hati ayam ke, kambing ke, lembu ke... Kan? Kan? Ada gak sesetengah orang tu bila hati dia dihancurkan, dia akan menangis tak henti-henti. Ada gak yang pandai pujuk hati sendiri. Ada yang jenis suka busykan diri untuk lupakan rasa hati yang sedih dihancurkan. Setiap orang ada macam-macam teknik yang digunakan.

Yang menghairankan, kita pernah dihancurkan hati, kenapa kita menghancurkan hati orang lain yang begitu sayang pada kita ye? Apa sebenarnya kita rasa? Puas hati dapat balas dendam? Seronok sebab sebelum ini kita dah kena?

Ini cuma luahan pendapat dari hati saya. Hahahaha... Korang ada pendapat lain dari hati korang tak?

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

17 comments:

  1. sebenarnya, takde niat pun...ek, mcm penah buat je??
    Jengah sini:

    ReplyDelete
  2. xpenah hancurkan hati si dia
    but fana penah rase bila hati dihancurkan oleh si dia..rasa yg amat perit, smpai give up, mls, dan perangai mula berubah2..lbh pendiam dll..sedey tu jgn ckp lah kan..
    but hdp ni perlu diteruskan..semuanya ada hikmah..

    ReplyDelete
  3. ini semua bersangkut paut dengan hati dan perasaan...kadang2 kita tak niat pun nak hancurkan perasaan org sayang kita, tp bg sy kalau betul kita tak suka seseorang tu paling penting kita jangan bagi dia harapan...sebab bila kita dah bagi harapan, pastu kita tarik diri pasti hancurla hati dia..sedih woo

    ReplyDelete
  4. rase2nye lom pernah menghancurkan hati org.. tapi hati ini sering dihancurkan... sob... sob... sob.... sodeh..

    ReplyDelete
  5. xsgup nk hncurkn hati org...coz penah rasa org hncurkn hati kita...

    tp kalau leh biar org yg hncurkn hati kita tue, ada org hncurkn hati dia...biar dia rasa mcm mna skitnya hati nie...

    ReplyDelete
  6. sy xpernah sakitkan hati org yg sy syg,tp org yg sy syg slalu sakitkan hati sy T___T

    ReplyDelete
  7. Pernah jugak...pastu rasa serba salah pun ada...kesian pun ada...Tapi Hati tidak boleh di paksa...

    ReplyDelete
  8. x pnh nk hancurkan ht org..tp org selalu hancurkan ht sy,.....perit jgn ckpla...tuhan je la yg tau...

    ReplyDelete
  9. pada aku, hancurkan hati tu bergantung kpd cara kita... soal perasaan ni susah nak dijangka... kalo kita tak suka, kena laa sampaikan elok2 & bantu sehingga si dia boleh terima kenyataan... pastu baru kita move on...

    ReplyDelete
  10. dulu pernah dihancurkan hati... kemudian berdendam... dan ingin menghancurkan kembali.. tapi bila dah berpeluang tak sampai hati... tapi last2 hati sendiri gak kena crash... adoi... memang sakit tak terperi la... kalau boleh x mau hancurkan hati sapa2... sebab saya dilahirkan bukan untuk mengecewakan apatah lagi dikecewakan... hurm... tapi kadang2 keadaan dan situasi yang memaksa saya mengecewakan hati org lain...sekadar pendapat peribadi..:)

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum...

    tajuk sensitif! I mmg pernah hancurkan hati orang. Statement benar lagi nyata. alasan sangat mudah. JEMU. BOSAN.

    but I found this one guy, he's nice. we care bout each other. sayangnya, both parents tak restu so kami sama-sama broken-hearted.

    and, when i found someone that i love, easily he broke my heart and now i can't love anyone, no more!

    conclusion, life is karma. what u give, u get back! tq...

    ReplyDelete
  12. sedih..berat ati..serba salah..tak tido..risau...bila hancurkan hati org yg suke kat kite... (tak bermaksud..tp kena wat jgk keputusan)

    ReplyDelete
  13. puas hati kalau dapat balas dendam dekat orang yang sama. tapi kalau kat orang lain, rasa bersalah.

    ReplyDelete
  14. hati ni selalu hancur..dek org lain.. Ya Allah. Apa pun berdoalah supaya ianya pulih...

    ReplyDelete
  15. xtau lahh nk ckp ape. kdg2 kita hancurkan hati org lain tanpa kita sedari. bila dh sedar tu yang menyesal. tp sesal kemudian dh takde guna.

    well pompuan kalau hati dah kena hancur lumat, memang lemah sket.

    tea pn penah kena, memula memang nangis laa. tp pastu buat bz je, lama2 blh lupa. cuma jgn ade org ingtkan, sebab tea ni ade sifat pendendam. :)

    ReplyDelete
  16. pendendam pn, takde lah sampai nk remukkan hati org lain plk. mungkin membalas dendam terhadap org yg sme je. kalau org tu buat salah skali takpe, kalau dh berulang kali? huhuhh.

    ReplyDelete
  17. xpena pun hancurkan hati org..tapi kenapa org lain selalu hancurkan hati saya?.errm =.="

    ReplyDelete