KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Thursday, July 21, 2011

"CIKGU MENGAJAR DI SEKOLAH MANA?"

Salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

"Cikgu mengajar di sekolah mana?". Pertanyaan ni selalu saya dapat bila pergi makan atau kedai runcit dekat pekan Bagan Datoh. Saya hairan gak kenapa orang kampung fikir saya cikgu sekolah. Walaupun banyak kali saya explain yang saya bukan cikgu sekolah. Saya cuma seorang penjawat awam biasa saja.

Mungkin sebab cara pemakaian saya. Tapi saya rasa biasa je sebab takkan sebagai penjawat awam saya nak pakai seluar jeans or seluar pendek pergi keje kan? Saya biasanya pakai baju kemeja lengan panjang, seluar hitam dan kasut hitam. Itu je.

Mungkin sebab rupa saya dan saya pakai spek mata.  Rupa saya ni ada rupa "kecikguan" kot? Hahaha... Tapi walaupun ada rupa "kecikguan", saya rasanya tak mampu nak mengajar orang lain sebab diri saya pun tak betul. Hahaha...

So, apa yang saya buat? Saya layan je la.  Bila orang panggil saya cikgu, saya senyum je. Bila orang panggil saya cikgu, saya iakan je. Memang cita-cita saya nak jadi cikgu masa sekolah rendah dulu, tak dapat jadi cikgu betul-betul, orang panggil saya cikgu pun kira ok la. Kan? Hahaha...

Korang pernah kena macam saya tak?

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

16 comments:

  1. pernah pergi pasar di bandar kota..dipanggil cikgu oleh penjual ikan..sebb berbaju kurung dan berselendang segala..siap ngan beg tangan besar gitu..hehehe

    ReplyDelete
  2. selamat pagi cikgu....ala² cerita upin & ipin

    ReplyDelete
  3. kakak pun pernah, betulkan kalau pakai cermin mata orang nampak, mcm cikgu, semua cikgu pakai cermin mata ke? hihi

    ReplyDelete
  4. haha..cikgu Nasz eh..? hehe.. setakat ni tak ada r.. org panggil sy cikgu..
    tp..masa sy pergi ke bandar, ari tu, sy pakai seluar kadet askar..diaorang ingat sy ni askar..haha..tentera,lpas tu diaorg tanya r, kerja askar kat mana..? haha..bukan sekali.. dh banyak kali dh kena mcam ni..

    ReplyDelete
  5. Selamat pagi cikgu!(nada upin ipin)..
    ade rupa cikgu kot..tu yang orang panggil cikgu..

    ReplyDelete
  6. Pernah juga. Paling nak gelak bila amik report kad anak di sekolah, murid2 sekolah tu bagi salam kat saya : Assalamualaikum Cikgu... heheheh. Even cikgu2 anak saya pun tanya saya mengajar kat mana. Pendapat saya, keyakinan diri yang kita bawa dalam personaliti kita MUNGKIN macam cikgu2 kot...

    ReplyDelete
  7. keke...cikgu NasZ ngajar kat mana? :P

    abby plak org selalu x sangka abby ni cikgu...tebalik pulak kita.hihi

    ReplyDelete
  8. sy lg sadis.. ada la teman mak pegi pasar, jmpa kwn mak.. siap tnya, xsekolah ke hr ni?? ms tu sy dah berada kt thn 2 kt U.. makcik tu ingt sy br tingkatan 2.. kejam..kejam..

    ReplyDelete
  9. hehe maapkan je lah dorang tu , sekali sekala x pe..he

    ReplyDelete
  10. org pun sll panggil sy cikgu walaupun sy bukan cikgu...tp sy suka bila dorg panggil cikgu..perasan jap...heheh

    ReplyDelete
  11. wahh. bestnya. hihihi. ade gk rupa cikgu nih. tea kalau jalan sorg org panggil "adek form bape?" shaihs.

    tp bila jalan dgn BF, orang ckp plk. "incik pegi lah honeymoon dgn wife incik tu"

    grr. geram plk. =.=

    ReplyDelete
  12. hai cikgu... hahahah.. ok latuh abg nasz.. orang kata cikgu... mesti gaya and perwatakan abg nasz macam pendidik.. x pon guru besar.. jgn jadi guru kaunseling dah la yer... saya ada gak pengalaman nih... orang ingat saya dah kawin ... jalan ngan ank buah, orang kata ank saya... adoiii.. saya single mingle lagi laaa... ishk!!..hahahah

    ReplyDelete
  13. pernah sekali. dalam bus. tapi taktahulah tu care lelaki tu nak tarik saya berbual ke ape. tibe-tibe je tanye awak ni cikgu ke? huhu. padehal takde rupa langsung.

    ReplyDelete
  14. hehe, ada rupe guru, teringin nak tengok, mesti hensem orgnye, hahaha

    From My Fingertip

    ReplyDelete
  15. ala-ala cikgu gitu... oklatu... bila berpakaian smart dan kemas biasa orang akan tegur camtu...

    ReplyDelete
  16. huhuhu... aku tak pernah dipanggil cikgu... tapi kalo inspektor polis, mmg byk kali arrr... muka ganas ke aku ni..?

    ReplyDelete