KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Thursday, July 14, 2011

"TAK SUKA ORANG SCREEN SHOT BLOG SAYA"

Salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Tadi tengah berblogwalking, terjumpa satu blog dan entry yang berbaur kemarahan. Saya dengan penuh debaran kerilexan membaca entry tu. Owner blog tu tak puas hati ada orang screen shot blog dia. Saya ada buat screen shot blog rakan-rakan blogger lain untuk buat entry pilihan harian saya. Niat saya cuma nak kongsi entry pilihan saya dengan blogger lain dan saya tak lupa untuk letak link entry blog tu dengan tujuan nak promote blog tu.

Dalam entry tulisan owner ni, dia cuma beritahu yang dia tak suka orang screen shot blog dia. Ada gak dia bagitau dia tak suka blog dia orang buat screen shot untuk apa sebab sekalipun. Kalau dia tak nak sangat orang screen shot blog dia, setting blog dia cuma orang yang dia invite je boleh view. Senang cerita.

Mungkin masa dia tulis entry tu, dia tengah marah yang mengalahkan gunung berapi yang sedang meletus. Saya yang baca pun terasa keberapian kemarahan dia. Takut dalam rilex. Haha..

Anyway, sesiapa nak buat screen shot blog saya, saya tak kisah. Cuma link kan ke blog ni dan jangan mengaku itu hasil keje dia cukuplah. Bila ada orang sudi screen shot entry atau blog kita dan link kan ke blog kita, ia macam tolong promote blog kita kepada readers dia. Siapa yang untung? Kita gak kan?

Ini cuma pendapat saya dari entry yang saya baca dari blog owner tu. Bukan nak burukkan sesiapa. Cuma melontarkan pendapat saya. Kalau ada yang terguris rasa hati, maaf saya pohon.

Korang ada pendapat lain?

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

27 comments:

  1. hehehe..org yg xsuke tu mcm pelik je... :P

    ReplyDelete
  2. yeah! aye sokong tu. tak salah rasanya nak promote. tapi bila ad org tk suka. jz accept and respect them. kita tkleh wutpe. tapi kalo Mohd Naser nak screen shot blog aye.. lagi dialu2kan. jemput ke blog and please focus on my sources :)

    ReplyDelete
  3. saye setuju sgt dgn pendapat naser.. tu lah.. walaubagaimane pun, in the end kite kene hormat la dgn pendirian tuan punye blog tu jugak.. so mungkin die refer kat org yang langsung x bg kredit kot sape tuan punye blog yang di screen shot tu.. huhu

    Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (2011) Review

    ReplyDelete
  4. erk..ade jugak yg marah kne screen shot??dapat trafik senang2 taw..rugi la klu marah..hehe

    ReplyDelete
  5. oke takpe macama ni . kita fikir positif dulu . dia tak boleh disalahkan bila dia buat peraturan macam tu dekat blog dia . apa pun sebab dia , biar dia je yang tau . itulah privasi dia .

    tapi dia salah kalau dia buat peraturan macam tu tapi tak buat apa-apa PERINGATAN/PESANAN dalam blog dia . dia kena lah bagitau awal-awal pasal peraturan blog dia ..

    chill .. ini cuma pendapat Tia :)

    ReplyDelete
  6. stuju sgt..
    if org copy or screen shot blog kte, scara xsngaje bole promote blog kte...
    bile la aima dpt mcm tu..
    hehe :)

    ReplyDelete
  7. apa kata Abg Nasz screen shot entry Jannah pulak.. try tengok Jannah marah ke tak?

    *mengada ngada..haha

    ReplyDelete
  8. kehkehkeh..
    psl tu pon nk marah..

    ReplyDelete
  9. kakak pun sependapat ngan nasz juga, dan betul juga kata Tia

    ReplyDelete
  10. mngkin screen shot utk perkara lain bukan review kot.. pelik jgk kalau x suke kan :)

    ReplyDelete
  11. MB pun tak kesah kalau org nak buat camtu. tapi maybe die tak suke sebb ade org buat jahat kat die kot. Ntah ler... tapi tak ptot la die marah skali camtu.

    ReplyDelete
  12. betol2..kalau arda screen shot belog orang pon, mesti backlink kat belog tu balik...tak baik taw curi2..hihi..biarlah manfaat kita boleh bersama.. ;)

    ReplyDelete
  13. screen shot? emm dh klu kat ternet ni mane leh nak kawal sume tu.. ape sbb die mrah? screen shot gmbr2 die ke? klu tk suke tk yah upload.. hehe.. ape pon, mungkin ade sbb tertentu knp die marah tu.. hanye die yg tau..

    ReplyDelete
  14. bkn screenshot tu promote blog dia gk ke? hurm.. screenshoot la blog aku..huhu

    ReplyDelete
  15. betul pendapat kamu..
    mmg rase marah tapi at least kate tu bialah berlapik kot..dalam dunie maya macam ni kite bukan nampak pun muke org tu cane..
    jadinye nak marah bole tapi beragak la

    ReplyDelete
  16. lain org lain ragamnya.Respek saja lah dgn pendirian dia ...kan.

    ReplyDelete
  17. die tak tahu apa benifetnye orag screen shot blog die kot .. haha..

    ReplyDelete
  18. xptot la dia marah2 cmtu..sbb banyak mata yg mmbacanye..dalam tak sedar..da skitkan haty org..ngee ^^

    ReplyDelete
  19. kalau copy isi entry mcm mna pulak? marah x? hehehe

    ReplyDelete
  20. setuju dengan kata-kata KB kat atas sekali tue...pelik la,screen shot dari other blogger will help to increase traffic.cehhh,tetiba cakap london.hahaha....

    sapa nak amik shot blog saya,silakan TAPI link ke blog tu juga yerr..hehehehe :))

    ReplyDelete
  21. mungkin ada sebab la tu.. takpe la..pendirian mcm tu... nak wat macam mana kan...

    ReplyDelete
  22. baru sempat melawat blog abg nasz hari nih... urm.. satu soalan blur dari saya.. screen shot blog tu macamna??? hahhaha.. malu jer ty soklan blur nihkan...

    ReplyDelete
  23. kita tak boleh kawal semua orang..
    namun begitu, kita boleh kawal diri kita..

    bentuklah diri yang tidak memungkinkah untuk ditembak..

    gunalah pelbagai aset kalis peluru...

    ReplyDelete
  24. sbg promosi kire ok what..? hehehe... sengal gak camtu...

    ReplyDelete
  25. ruginyelah org yang tak suke tu kan..pelik

    ReplyDelete
  26. erk..pelik gak.tp nak wat cmne dah prinsip dia cmtu an..huhu

    ReplyDelete