KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Friday, July 22, 2011

"WE ARE NOT PERFECT"

Salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Tajuk English, tapi entry bahasa Melayu. Yang penting, rakan-rakan blogger yang sudi baca faham apa yang nak saya sampaikan. Kan? Kita tak sempurna atau dalam English, We are not perfect. Kena faham k? Perfect dengan prefect lain k? Perfect maksud sempurna dan Prefect tu maksudnya Pengawas. Dah jadi kelas bahasa plak ni. Hahaha...

Ok2. Tiada seorang pun manusia dalam dunia sekarang ini sempurna. Kita sentiasa buat salah dan terlepas pandang. Tapi, ketidaksempurnaan tu lah yang menjadikan kita ni menarik. Kita pasti cuba untuk buat terbaik walaupun kita sedar yang kita tak sempurna.

Tapi yang tak boleh tahan, yang fikir diri dia sempurna. Orang macam ni boleh dikategorikan orang yang sentiasa fikir dirinya hebat dan lebih baik daripada orang lain. Masa tu, sifat takbur dan riak mesti akan wujud. Saya sendiri pernah rasa macam ni. Nasib baik saya tersedar.

Memang kita tahu kita tak sempurna. Jadi, kita boleh berusaha untuk menjadi seorang yang lebih baik daripada hari sebelumnya.  Kita kena terima ketidaksempurnaan diri kita dan orang lain. Barulah kita boleh hidup dengan harmoni. Kan?

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

13 comments:

  1. hidup ni kena saling melengkapi. kadang2 ada yang nak pasangan perfect, tapi diri sendiri biasa je.so benda macam tu jangan la demand sangat. tengok diri sendiri, and bila dapat pasangan ada kelemahan tu,sama2 perbaiki ke arah lebih baik.bukankah lebih bahagia...hehe

    ReplyDelete
  2. btoi r...lam dunia ie x xde yg smpurna....

    ReplyDelete
  3. yeaaahhh setuju...tp kalau kite da tau kite kurang part ni,,kite kene la sempurnekan...kalau asyik dgn alasan tak sempurne..

    sampai bile nak bagus....kan kan kan??

    betul tak ayat ni....

    ape ape hal..shoutbox jek sy..hikhikkk!!

    ReplyDelete
  4. betul tu Abg, kita kena bersyukur atas apa yg tuhan bagi..

    ReplyDelete
  5. practise makes perfect,but nobody is perfect...so why practise?
    kekeke...

    we are not perfect and dats what makes us perfectly perfect!

    haaaa...abby dtg sini speaking!
    hahahaaa...

    ReplyDelete
  6. betul tu..semua org ada kelemahan..kelemahan kita insyaAllah akn ditampung orng lain..

    ReplyDelete
  7. nobody's perfect in this world. .
    lumrah Allah :)

    ReplyDelete
  8. hidup ni umpama roda..kdg2 kita d atas n kdg2 kita d bwh..bila di atas,jgn rendah2 kan org di bwh..x baik..huhu ^^

    ReplyDelete
  9. we are not perfect. so kene terima yg seadanya.

    ReplyDelete
  10. org yg nmpak perfect pon msti ade part2 yg xperfect,lau semua manusia perfect xde org la go to hell kn3..

    ReplyDelete
  11. yah.tiada ape yang sempurna melainkan Allah. tak semua yg kita buat tu akn jadi sempurna mcm yang kita nak. terima seadanya dan berusaha jelah yang mampu. buat yg terbaik.

    ReplyDelete
  12. im not perfect :)

    btw,
    boleh aimie mntak tlg untuk komen entry ni x? http://imedianna.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

    GA ni memerlukan komen terbanyak utk jadi pemenang. So, tlgla bantu saya :) tq sgt2

    ReplyDelete
  13. betol2...xde yg mnusia yg btol2 smpurna~

    ReplyDelete