KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Thursday, July 21, 2011

MASA MULA BERCINTA MEMANG SEMUA INDAH ...

Salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Terima kasih sebab masih sudi membaca tulisan picisan saya yang tak best ni. Cuma saya suka menulis entry yang mengikut pendapat dan kepala saya sendiri. Saya sangat bersyukur sebab ada gak blogger yang sudi membaca.

Korang mesti setuju kan? Masa mula bercinta memang semuanya indah-indah belaka. Yang busuk jadi wangi. Yang hodoh jadi hensem atau cantik. Kan? Hahaha... Saya rasa hampir semua pernah rasa macam ni termasuk diri saya. Masa tu kita rasa dialah untuk kita.

Masa mula bercinta kita akan jaga dia macam menatang minyak yang penuh. Kita sentiasa risaukan dia. Kita akan sentiasa ingatkan dia. Risau dia kena gigit nyamuk la. Kena gigit lipas la. Hahaha... Memang indah kan?

Tapi semakin lama, korang yakin ke perasaan tu akan kekal? Tak dinafikan ada gak yang kekal. Korang nak tau macam mana dorang bleh kekal? G tanya dorang. Hehehe... Semakin lama, perasaan tu akan pudar. So, korang akan rasa nak jauhkan diri dengan dia je. Dia pun sama. Dan lastly, bye-bye.

Pada pendapat saya, cara nak kekal adalah SETIA pada seorang tanpa menduakan dirinya dengan orang lain. Lagi satu, sentiasa bangga dengan orang yang kita sayang dan setiap hari katakan pada diri sendiri, " Saya dah ada orang sayang saya, saya pun sayang dia".

Bila salah seorang berpaling daripada KESETIAANnya, putuslah kasih satu pasangan. Hilanglah rasa percaya pada kaum sejenisnya. Hilanglah rasa cinta dan digantikan dengan perasaan benci dan dendam.

So, kepada rakan-rakan yang sedang bercinta or couple, SETIAlah pada couple korang dan jangan duakan dorang.

Macam biasa, ini cuma pendapat saya. Kalau ada tak setuju, saya alukan berkongsi pendapat di ruang komen.

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

31 comments:

  1. haha..Abg Nasz dah berpunya ke..? kalau mcam ni..boleh makan nasi minyak r..bila..bila..?

    ReplyDelete
  2. nice post..baru je buat pasal cinte2 ni jugak hahaha..
    kalau nak diri disayangi kenelah sayang diri sendiri dulu :)

    ReplyDelete
  3. btl la tu tjok entry. tp kan. kalu just base on setia. tkleh gak kekal. hahah. cm aye ni ha.. kami setia.. tp perasaan berombak2. kjp surut. kjp psg. cmtu la. n now. bye2 da pon. huhu .. nk bueq cmno? hahha - jz my opinion :)

    ReplyDelete
  4. hehe..tak jugak..saya dengan suami mmg dari awal dah tunjuk perangai huduh masing2 (mula2 kenal tu kawan je) tapi bila mula bercinta tu saya belajar2 menerima buruk baik dia..mmg takde manusia perfect..saya pun takde bagus mana. saya terima dia seadanya dia..rasanya dia pun sama kot.. hahaha..

    alhamdulillah..besar mana pun cabaran..kami sama2 berbincang dan cuba selesaikan sama2..

    tips nak cari pasangan...jgn cari org yg kita rasa kita boleh hidup dengan dia..tapi cari org yg kita tak boleh hidup tanpa dia..bila dah jumpa..terima buruk baik dia.

    jgn lupa ucap kata2 sayang tiap hari..kalau dah kawin cium pipi. comolot lagi bagus..hahaha..

    eh berjela2 la pulak..jadi entry dah ni..sorik ye..

    ReplyDelete
  5. nasib baik saya tak de pasangan lagi..ehe

    ReplyDelete
  6. hehe...menarik topic nih...kelakar bila ingat balik awal2 kenal dulu....kemain sopan santun lagi...ckp pun slow melow je...skrg nih ha hambek ko jauh 10m pun leh dgr...hehehe

    the best part bila kita jadi diri sndri, kita akan lebih ikhlas dgn org tu dan kita sndri blh rasa keikhlasan dia kt kita..so rasa syg tu makin bertambah2 la...tak pyh nk control ayu sgt pun ttp comel di mata dia...hehe

    insyaAllah, hari sabtu ni kitorg akan bertunang.. =)

    ReplyDelete
  7. setuju dengan pandangan encik nasz.hehe. mula-mula bercinta sangatlah best sampai kentut pun bau macam perfume paling mahal. lama2 kentut tadi dah start bau yang sebenar and makin lama makin tak best sampai boleh semput menghidunya.

    ReplyDelete
  8. setia sesuatu yg penting dalam menjalinkan hubungan..

    tapi masa kakak bercinta dulu, kakak suka jual mahal, hihi...tak nak selalu berjumpa, padahal dlm hati nak selalu keluar...hahaha...barulah si dia respek kita sikitkan

    ReplyDelete
  9. wahh. setuju sesangat nihh. :)

    ReplyDelete
  10. setuju... nk bcinta slpas kawen.. skrg tk mo bcinta lgi.. hehe

    ReplyDelete
  11. mula2 mmg manis.. makin lama makin payau, pahit, masin semua ada.. hehehe

    ReplyDelete
  12. btul2. kesetiann aspect penting dlm pcintaan. ceewah. hehe. tapi serius la. dan kejujuran. T.T

    ReplyDelete
  13. betul3...kesetiaan tu mmg sgt penting dlm setiap hubungan...heee...(^^,)

    ReplyDelete
  14. masa mula bercinta sume manis. bila dah lama sume jadi kelat. haha.

    yg penting kena pandai jaga je dan individu tu. huhu.

    ReplyDelete
  15. he3...
    setia pada yang satu...
    tapi setialah pada yang berhak maksudnya bila dah ada ikatan sah.:)

    ReplyDelete
  16. Kesetiaan tu memang penting. Lagi satu kena ada sifat sabar. Tu pun penting lagi2 bila ada banyak dugaan :)

    ReplyDelete
  17. time becinta x pe putus... Tuhan x marah malah lagi suka, yg penting bila dah sah jgn sesekali mahu bercerai, mmg boleh tp Allah sgt benci. wallahualam...

    ReplyDelete
  18. abg nasz... betul tu.. mula2 bercinta seglanya indah berlaka... tapi bila da masuk 3 tahun... barulah rasa cinta tuh x sempurna.. rasa pudar dan langsung x bahagia... setia macamna pon kalau pasangan x beri kesetiaan yang serupa... memang x leh kekal lama... kan???

    ReplyDelete
  19. COUPLE ? oppsss

    sis bieha tak minat tapi ade minat suka2 kat org je.. haha

    joking2 .

    ReplyDelete
  20. tak setuju dengan tajuk ni. huhu. tak semuanya indah. kalau mcm saya, even baru bercinta kononnya, kalau tak suka saya terus tegur. biar nanti tak mengungkit-ungkit dan tak wujud pergaduhan di kemudian hari. tapi tengok jugak lah pendapat kedua-dua pasangan.

    ReplyDelete
  21. setuju sgt dgn abg nasz.
    setia tu mmg paling penting.'ag 1 lau nak kekal jgn bt pasangan bosan dgn kita :)

    ReplyDelete
  22. setia dan percaya, memang betul-betul essential :)

    ReplyDelete
  23. suka entri ni sgt2..stuju dgn pendapat kamu... =)

    ReplyDelete
  24. cinta kalau betul caranya...sampai mati INDAH~ :)

    Allah SWT wujudkan rasa cinta ini sbgai satu rasa yang CUKUP2 indah....

    klw dlm hal bercinta ni... ikut landasan yg betol je yg tw nikmat sebenar cinta :D ....

    ReplyDelete
  25. thnx dtg singgah blog..da follow jugak..^_^

    ReplyDelete
  26. awal2 nak dpt mmg ler..klu awai2 lgi tunjuk perangai huduh,alamatnye melepas ler..ye tak?hehe..ape pun,jodoh rahsia Allah..manusia hanya merancang,Tuhan yg menentukan...berdoa la bnyk2 dan x lupa pada yg Esa..insyaallah..hubungan akan kekal smpai ke akhir hayat..amin...

    ReplyDelete
  27. setuju ! mula2 je indah .. sume manis ..;p
    bia da lame .. ehem2.. phm2 laa ;p

    ReplyDelete
  28. Asslm..Ummi singgah sini dari segmen uncle Ben..
    Folo2 ye..TQ
    http://nukilanummiabi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  29. huhuhu... itu pendapat biasa... masa bercinta mmg indah... sume org pun ckp cmtu... tp apapun, bercinta laa berpada-pada... jgn korban segalanya...

    ReplyDelete
  30. new thing n still hot mmg org syg.Cume sy terkilan sngt byk suami skrg dera bini sndiri.Takot plak nk kawen huhuhu..

    ReplyDelete