KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Monday, October 31, 2011

TEMPAT FAVERET MASA KECIL...

Assaamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Gambar kat atas tu adalah taman permainan kanak-kanak yang ada di Bagan Datoh ni. Bila terpandang je taman permainan ni, teringat zaman saya kecil dulu. Dulu taman permainan adalah tempat faveret saya. Kadang-kadang saya tawk mahu balik rumah dan nak main je kat taman permainan ni.

Masa saya kecil dulu, tak wujud lagi PSP, X Box dan sewaktu dengannya. Kalau ada pun, tak termampu mak dan ayah nak beli. Tapi saya tak kisah sangat pun. Janji dapat pergi taman permainan pun dah best. Hehehe.

Masa tu saat paling gembira bagi saya. Fikir nak main je. Takde nak fikir masalah apa-apa pun. Hehehe. Biasalah. Kecil lagi masa tu.

Bila kita imbas balik kenangan kita masa kecil-kecil dulu, itulah yang akan berlaku bila kita dah kawin nanti. Cuma kita akan jadi emak atau bapa dan kita akan insya Allah ada anak-anak. Macam mana kita merengek kat emak dan bapa kita dulu, macam tulah dorang akan merengek kat kita nanti. Kan?

p/s : Dulu suka sangat main jongkang jongket, gelungsur dan buaian. Hehehe.

Wassalam.

-NASZ-
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sila Tekan Like Jika Suka

17 comments:

  1. yeah suka juga. rindu nya nak kecik balik. haha

    ReplyDelete
  2. tempat jatuh lagi dikenang nikan pulak tempat membesar kan dik.. akak membesar dengan permainan captit, teng teng dan ceper bawah blok sekolah agama.. nak tunggu masuk sekolah agama kita org main la dik.. bessnya kisah masa kecik2 dulu..

    ReplyDelete
  3. saya suka main buaian... compete dengan akak spe paling tinggi..hehehe

    ReplyDelete
  4. betul-betul.. zaman sy kecik2 pon suke main kat taman prmainan.. mana ada geme2 mcm skrg ni

    ReplyDelete
  5. betul2 tepi jeti....sesak dah bagan datok tu....

    ReplyDelete
  6. sekarang budak2 dah upgrade..hehehe..
    zaman2 dulu best and paling best kes jenayah rogol kanak2 pun tak de masa dulu..tapi sekarang..thats y ramai parents tak benarkan main kat taman sangat..

    ReplyDelete
  7. hamba pula lebih minat permainan tradisional yang lasak berbanding dengan permainan di taman

    ReplyDelete
  8. saya tak pernah p main2 kat taman sebab duduk kampung..tp ada 1 tempat kat belakang rumah saya ialah bawah pohon cermai..hehe...main masak2..kalo musim jambu air masak plak pastinya bawak 1 mangkuk kicap yang diletakkan gula panjat pokok cicah jambu bersama adik2 perempuan ku^^,

    jemput baca entry kejam saya...

    ReplyDelete
  9. saya dulu2 main guli,getah,n baling selipar..mcm lelaki je kan..anak2 skrg ni..main guna hujung jari je..tapi seminggu dua kali,anak2 main badminton,futsal..

    ReplyDelete
  10. hehehehee
    pntg nmpak playround kan
    mest nak mainn

    aduhaiii
    indahnye zaman tu =)

    ReplyDelete
  11. budak skang main dlm rumah je... tak peluh langsung...

    ReplyDelete
  12. akak pun suka...suka main jongkang jongket...suka kianat kawan hahahha

    ReplyDelete
  13. Rindunya.
    Awan kecil dulu duduk rumah main LEGO saja.

    ReplyDelete
  14. budak-budak zmn dulu byk outdoor games..compared to indoor games mcm hari ni..

    dulu main mcm2.. kawan2 pun ramai.. mmg best!

    ReplyDelete
  15. rinduu jugak,..dulu siap rebut-rebut lagi,..haha..

    ReplyDelete
  16. beza dulu ngan skang cam langit ngan bumi.... tp apa2 pun terpulang pada ibu bapa nak mencorakkan anak2 mereka camane.... yg pasti cabaran tuk membesarkan anak di zaman serba canggih ini mmg agak memenatkan lah.... hehehehe

    ReplyDelete