KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Thursday, October 13, 2011

"THIS BLOG IS OPEN TO INVITED READERS ONLY"

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Korang pernah jumpa blog macam ni tak? Nak terjah blog dia, kena diinvite dulu. Saya tahu tak banyak blog yang buat macam ni. Mungkin dorang tak nak orang baca blog dorang sebab terlalu peribadi.


Tapi ... saya jumpa blog ni dalam Segmen Tambah Follower yang dianjurkan oleh blogger lain. Masa tu, saya terjah semua blogger yang join dan bila sampai ke satu blog ni, keluar "Page Restricted". Kenapa nak restricted plak? Kalau tak nak orang baca blog tu, kenapa join Segmen Tambah Follower ni?.

Apa sebenarnya tujuan Segmen Tambah Follower ni? Tujuannya adalah untuk menambah follower. Tapi, kalau korang buat blog macam ni, macam mana nak tambah follower?

Saya bukan nak menjatuhkan sesiapa ye? Saya cuma luahkan apa yang saya rasa tak relevan je. Saya tahu memang blog yang buat macam ni kurang dan kebanyakkannya disebabkan tak nak orang baca blog dia. Ok, itu saya respek keputusan dorang. Tapi, kenapa blog camni join segmen untuk tambah follower? Sebab nak backlink kot? Hehehe.

p/s : Saya lebih prefer blog saya mudah diterjah dan dikomen. Baru meriah. Kan?

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

35 comments:

  1. salam;
    Ada2 aku pernah jumpa 2 kali..kecewa rasa hati tak dapat bukak..

    ReplyDelete
  2. Betul2.Penah jugak jumpa blog yang mcm ni.Suh kita folo tapi open untuk invited readers jek.Cane nak folo.huhu=.=

    ReplyDelete
  3. seuju. belog yang mudah diterjah ialah senang dibaca dan dikomen. mungkin dye tak perasan kot dye terbuat macam tuh :)

    ReplyDelete
  4. kenape die join sebab nak org tahu blog die(since blog die for invitee je)

    so, that, as written above, sape2 rase nak join blog die kene la "contact the blog author and request an invitation"

    tak tahu la mcm mane nak contact kan...mgkn blogger tu tak PK sampai tahap tu....

    hahaha

    to my blog - Acapsuur (>,<)

    ReplyDelete
  5. blog sy senang terjah n komen x?? hehe

    ReplyDelete
  6. hehe.. pena kne cmtu... mgkin harta benda dlm blog die tu privacy kot. then, join segmen.. lupe nk setting blik.. hehe

    ReplyDelete
  7. Kita rasa kan...sebab dia tak perasan kat setting blog dia kot.. Dia pun x tau jadi mcm tu kot...sbb dia masuk elok jer..

    ReplyDelete
  8. mungkin diaorg tersalah setting kot..
    saya pun slalu jugak kena cam ni.. ape2pun.. harap2 diaorang sedar r..

    ReplyDelete
  9. Pnah jumpa blog yg Nasz maksudkan...malas ar nak komeng..karang bitter.kekeke

    Nway,blog Nasz berwajah baru youuuu..abby suka!
    Dan rindu membaca d blog Nasz...

    P/s : abby da hitam!uwaaaaaaa

    ReplyDelete
  10. Blog yang aneh hahaa..nak buat macam tu tak payahla join segmen..kata private...aneh2 je jadi manusia.

    ReplyDelete
  11. ye btol tuh . dan2 mood nk BW hilang bila msuk blog org kne cmnie ..

    ReplyDelete
  12. tula kan.. agaknay dia lupa nk tukar setting kot.. :)

    ReplyDelete
  13. mgkin dia tatau..blogger baru kot..ada la tu silap tekan memana

    ReplyDelete
  14. like2....kadang2 ade blogger yang dah follow kite, kite tak boleh follow balik sebab masalah nieh..hurm, kiciwaaaaaa

    ReplyDelete
  15. aah byk gak folower ana yg cmtu..
    kita nk folow balik pon jd x bleh.
    nanti mule la kata kita xnak folow
    balik lah ape lah..pd hal deme yg
    setting tak betol.ciss~



    jiran nasz,
    ana

    ReplyDelete
  16. selalu gak kena macam ni,,hehehe,,,kalau private,,,buat apa buat log heheh

    ReplyDelete
  17. haha...
    ade yg t'kna ats btg hidung ni...
    bnyk da jmpe blog cmni...

    ReplyDelete
  18. hye..
    tapi mybe blog dia ngah dalam pemulihan kot..biase nye , kalau blogger nak edit blog diaowg , diaowg privite kan sekejap..sbb taknak owg laen msuk , time blog ngah edit...
    kot la eik , sbb nabila pun pernah buat mcm ni , dh siap edit..bru betulkan setting balek ;)

    ReplyDelete
  19. yup betol tu..suka jer org dtg blog kita n komen..lagi ramai lg meriah..

    ReplyDelete
  20. mungkin masa tu dia tengah renovate blog tu nazs..fikir positif sajala hehe

    ReplyDelete
  21. memang ada.. tk tau la kalau tuan blog tu tk sedar setting dia mcm tu..

    ReplyDelete
  22. memg ad mcm ni...bukak2 je ad warning mcm 2...adesss...xtau la....pe motif diorg ni

    ReplyDelete
  23. ada stalker kot nasz...hehehe..tu sbb dia buat cmtu..pastu terlupa yg dia setting gitu..pegi plak join segmen gitu..kekekeke

    ReplyDelete
  24. penah gak jumpa blog cmni..pelik gak..tp mgkin diorang ada sbb kn nasz?

    ReplyDelete
  25. nak wat blog jadi private pon ca x reti.. =__=" *kesian tak? haha*

    ReplyDelete
  26. akak pernah kena ni...ada je nak buat kita marahkan

    ReplyDelete
  27. Bnyk kali da jmpe.. MissCt sndri pnh wat entri pasal ni.. Huhu..

    ReplyDelete
  28. keadaan yang sama.mas pun pernah de singgah blog2 yang masuk segmen satu blog ni..semua blog mas guling2,tapi bila part macam kes ni,terus terkebil2..he2.macam2 hal

    ReplyDelete
  29. bole x saya tahu care nk bce blog dowg de perkataan invite 2 :) klu ade sape2 tahu tolong ajar kn tutrial ny.. sngat berharap saya le tahu cara nk bace blog yg d invte .. nie email saya klu ade spe2 yg tahu .. aqua_gurly02@yahoo.com
    TERIMA KASIH JIKA ANDA MMBACE NY :)

    ReplyDelete