KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Saturday, October 15, 2011

"BEST LA BLOG NI"

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Korang rasa blog korang mesra pembaca tak? Senang tak pembaca korang nak explore blog korang? Berat tak blog korang? Senang tak nak komen entry di blog korang? Senang tak nak follow blog korang? Senang tak nak cari entry-entry lama di blog korang?

Banyak kan soalan. Hehehe. Kalau korang tengok semua soalan yang saya utarakan kat atas, ada satu ayat yang saya sentiasa ulang, "Senang tak ...". Saya faham kadang-kadang kita tak perasan widget yang kita letak kat blog kita tu mengganggu pembaca kita untuk baca entry kita dan komen. Kalau pembaca tu rasa susah nak baca dan komen entry di blog kita, biasanya pembaca tu takkan datang dah. Mungkin selepas beberapa lama, baru dia akan terdatang sebab korang join apa-apa segmen atau dia terklik link korang di dashboard dia (kalau dia follow).

Saya bukan nak kata blog saya best. Sebab blog saya ni langsung tak best. Saya cuba jadikan blog saya ni mesra pembaca sebaiknya. Memang susah nak puaskan hati semua orang. Tambahan si anon yang memang tak pernah puas hati. Hehehe.

Saya dah blogwalking banyak blog dan ada blog tu susah gila nak loading, ada yang nak cari entry lama dia sangat susah, ada gak yang bila saya buka di ofis, tak boleh view sebab komputer kat ofis saya bukan jenis baru. So, takde software untuk buka flash and so on. Ada gak blog yang terlalu banyak widget di kiri, kanan, atas dan bawah. Kadang-kadang tengah pun ada. Dah macam blog widget plak. Hahaha.

Korang nak buat blog yang mesra pembaca, korang buka blog korang, pastu, try jawab semua soalan kat atas tu. Takpun, korang salin soalan kat atas tu, pastu minta kawan korang buka blog korang dan try jawab soalan-soalan tu. Tengok apa feedback kawan korang tu tentang blog korang.

Korang tak rugi pun sebab ini dapat improvekan blog korang.

p/s : Saya rujuk blog otai untuk renovate blog saya dulu. Hehehe. Alhamdulillah.

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

26 comments:

  1. hehe bla newbie biasa la tu..masih bnyak yg prlu dorg belaja

    ReplyDelete
  2. betul tu bro.... sometimes blog yg ade susah sangat nak baca... too funky and fancy..... terbeliak bijik mata nak baca....
    let be simple and cute dah ler....he3

    ReplyDelete
  3. setuju,,,kalau masuk blog yg lambat loading then terlalu crowded ngan widget buat rasa boring nak masuk lagi...penat tunggu...

    thats why seboleh mungkin renovate balik blog supaya mudah loading dan tak nampak serabut

    ReplyDelete
  4. blog sy sgt2 ringan dan mudah mencari entry2 lama...
    mane tak nya...sy bukannya pndai edit...iklan 1 pun takde...nuffnang pun tak daftar lagi...tak pandai la...lgpun takde orang nk ajar...tak caya singgah la...

    www.ribut-mengundang.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. simple but stylo...bleh gitu?? *__*

    ReplyDelete
  6. ouh,, hehe,, sila la datang blog saye, sye pon tak tahu blog sye ney loading ke tak. mintak pendapat yea :)

    ReplyDelete
  7. senang kalau masuk blog mesra pengunjung

    ReplyDelete
  8. betol2.....blog nasz ok....xde prob sgt...cer tgk blog fendy?komen cket?...agak2?....nak improvekan blog ni...

    ReplyDelete
  9. aah betol tu nasz..
    ana pon selalu cek
    balik blog sendiri
    MEMUDAHKAN ke atau
    MENYUSAHKAN pembaca
    yg dtg :P




    jiran nasz,
    ana

    ReplyDelete
  10. errr...
    mungkin betul!!
    Blog saya SENANG x??
    heheheh

    ReplyDelete
  11. erm.. saya stuju.. simple itu yg terbaik..

    ReplyDelete
  12. terima kasih banyak2,,blog saya ok ke..?

    ReplyDelete
  13. shiema tak suka blog yang lambat loading.huu

    ReplyDelete
  14. hee..kalau line internet tengah slow mmg agak susah la nak bw ke blog macam tu..hee~

    ReplyDelete
  15. betul gk kan,,yg senang org nak baca ,,hurm mcm blog sy simple asanya,,takde widget bling2,,mula2 teringin gk nak letk,,tp pikir2 mcm rimas dan serabut plak kan,,,

    ReplyDelete
  16. errmmmm....senag dan mudah dibaca perkara penting...blog nasz good...cer komen blog fendy plak...

    ReplyDelete
  17. *angguk..selalu rujuk blogger yg berpengalaman :)

    ReplyDelete
  18. saya suka blog yg simple2, janji menarik tuk di baca. Ada masa, jom dtg ke blog saya.

    ReplyDelete
  19. blog mas da ok tak abg nasz?risau part loading,rasa macam berat pulak.

    suka blog abg nasz.simple and nice.mas tak suka de nuff float coz kacau entry/side bar chat box.

    ReplyDelete
  20. dulu masa mula2 berblog, memang sangat berat blog saya.. lepas tu, buang apa yang patut..

    ~bagus la nas buat entri macam ni.. belaja something yang baru..^^

    ReplyDelete