KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Monday, October 24, 2011

"CONFIRM KE BOYFRIEND AKAN JADI SUAMI NANTI"

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Tadi saja buka Facebook jap. Explore sebab sebelum ni buka pun, tak buat apa. Biar je dan lebih fokus kepada blog dan blogwalking je.

Tengok gambar kawan-kawan dan adik-adik perempuan yang saya kenal. Kawan-kawan perempuan saya kebanyakkannya dah kawin dan dah ada anak. Ada yang baru kawin. Tahniahlah saya ucapkan kat dorang. Ayat ni mesti ditanya:

"Hang bila lagi?"

Macam biasalah. jawapan saya:

"Belum sampai jodoh lagi"

Mantap tak jawapan saya? Hehehe. Anyway, bukan ini saya nak kongsikan kali ni. Saya tengoklah facebook page adik-adik perempuan yang saya kenal. Dasat betul budak-budak sekarang ni. Pakai baju yang takde lengan dan boleh nampak lurah dua buah bukit. Dorang bangga ek bila dapat tunjuk lurah tu kat kawan-kawan lelaki dorang?

Ada gak gambar dorang tengah berpeluk-peluk dengan boyfriend. Bercium la. Malunya bila gambar macam tu terpampang untuk tontonan orang lain. Pastu, bila break up, macam mana plak? Baru nak buang kot? Baru menyesal. Mulalah tak nak couple dah dan so on.

Persoalan saya sekarang, confirm ke boyfriend korang tu akan jadi suami korang nanti?

p/s : Entry ni saya buat untuk perempuan je sebab saya tengok majoriti perempuan yang senang terdedah dengan perkara macam ni.

Wassalam.

-NASZ-


Sila Tekan Like Jika Suka

36 comments:

  1. yewww...bdk2 xtahu fikir...
    org besar pn ad jgak...
    tu la pasal..bf kte tu jd suami kte ke...?

    ReplyDelete
  2. bese la tuh bdk2 zmn skang..yg kte tego tu la yg dorg ske lg nak wt..kdg2 yg sdeynye baru umo lingkungan 12-14 tahun pn dh pndai amek gmbr peluk2 ngn laki..naseib baik la xde adek pmpuan..haru dibuatnya.

    ReplyDelete
  3. haihhhhhh
    malu den
    nak sorok bwh bntal jap
    heeeee

    ReplyDelete
  4. huh sedih juga bila tgk kawan2 cmni tp ta nak komen lebih :)

    ReplyDelete
  5. btol 2, as a perempuan mmg rs malu sgt..xtau le pe prasaan org yg bgitu..hope ALLAH bukekn ati diorg utk nmpk ketakutan kiamat itu..

    ReplyDelete
  6. mcm ni la manusia sekarang....lebih kepada dunia

    ReplyDelete
  7. haish..pmpuan2 mcm 2 bikin malu je..bajet hot leteeww.... Mintak dijauhkan begitu..

    ReplyDelete
  8. npe tajuk entry camtu,, saye pun perempuan,, general sangat gune the word perempuan,, tibe2 trasa ati ngan anda,, :(

    ReplyDelete
  9. no komeng...kang kommeng nt bitter..

    hi Nasz...singgah ya.abby kurg sihat..haish.

    ReplyDelete
  10. ana pon xtau nak ckp ape..
    kdg2 bile tengok gmbr2 cmtu,
    ana pon jd malu eventho tu
    bkn gmbar ana..maruah WANITA
    kot tu smue =(



    jiran nasz,
    ana

    ReplyDelete
  11. setakat tengok saja tak kan merubah keadaan..
    tegur la mereka..

    ada orang bagi alasan..

    "malas la nak tegur,
    bukan nak dengar.."

    tapi sekurang2 nya kita jalan kan tanggungjawab kita..kan??

    ReplyDelete
  12. malunya sebagai kaum yang sama...nauzubillah..mintak dijauhkan

    ReplyDelete
  13. sepatutnya dah buat benda macam tu..tak payahla nak upload!dahla buat salah tapi lagi nak bangga2..kan?cuba bayangkan kalau parent tgk..hancur hati.

    jemput singgah baca entry saya ye :)

    ReplyDelete
  14. betul tu bro...
    saya pun ade adik perempuan....
    depan nampak ok jer... kat blkg risau ler jugak...
    kadang2 remaja nie suka sangat nk tunjuk sapa yg lagi lebih hebat....
    kadang buat keputusan ikut suka hati jer....
    tak fikir panjang...

    ReplyDelete
  15. hahaha...susah kalau dah show kat owg tetiba tak jadi....;d

    ReplyDelete
  16. terus terang,mas de kwn fb yg free hair,wrna rmbut,pkai sluar pndek had peha,seksi ++,bergambar rapat ngan laki kat pantai..

    tapi..

    parents nya pun ada gak.ada gak bergambar sekali.

    ibu bapa makin open minded?hemm..

    just terkilan coz dia yang mas kenal masa skolah rendah sorang yang bertudung n simple..now very daring!

    ReplyDelete
  17. bagi saya,bf belum tentu lagi jadi suami kite tetapi suami kite mmg confirm jadi bf kite sampai bile2,..

    ReplyDelete
  18. klu bf tu serius, jodoh pn ada, insyaAllah kekal la :D

    ReplyDelete
  19. klo nk rs glamour blh la papar kt fb..haha

    harus bijak dlm membuat tindakan

    ReplyDelete
  20. tu la antara tanda2 org yg tidak takut dengan Allah...

    jemput ke blog saya ^^,

    ReplyDelete
  21. orang zaman sekarang ni xberpikiran pjg..sebenarnye itu la punca utama kes buang bayi tu..tak sedar apa yang dorang buat,tetibe semuanya dah jadi..nauzubillah...

    ReplyDelete
  22. kekadang mak bapak pn tgk aje boipren ank bersalam cium tangan depan depa... ish... suka dorg bla tgk anak pompuan tempah tiket neraka

    ReplyDelete
  23. bercinta bagai nk rak xsemestinya akan kawen.. percayala.. sbb dri pengalaman kan..

    ReplyDelete
  24. akak pun tak tahu nak cakap apa, dia orang semua ada fikiran..tahu baik buruk, tapi mereka tak endah semua tu..entahlah, harap2 mereka cepat tersedar

    ReplyDelete
  25. jodoh tue seme rahsia Allah..confirm atau tak memg kita xtahu. Yg kita perlu tahu adab dan pergaulan yg perlu dijaga, perlu dikawal.


    p/s: tag u in my entry, jemput singgah http://indahitukamu.blogspot.com/2011/10/tagged-lagi.html

    ReplyDelete
  26. kawan2 sy ade gak yang letak gmbr2 macam tu .. kadang2 sy yg segan nak tgk ..

    ReplyDelete
  27. hmm ye uh..gurl mmg mudah trg0da nan ayat2 mnis b0y kutt,tu jd gtu..
    tp apep0n,tak kmfirm b0yfren tu adlh suami nty..mcm2 ley jd,,

    ReplyDelete
  28. ermm..budak2 skrg lain..kebanyakan mereka bangga bila tunjuk pic2 melekat ngan bf kt public..tmbh parah..ada yg tanpa segan silu saja tunjuk 'love bite' kt leher masing2..sakit mata tgk..

    ReplyDelete
  29. BF sy yg plg 1st a.k.a cinta pertama now dh sah jd hubby sy.. ^_^

    ReplyDelete
  30. lama tk jenguk blog abg nazs. hehe. baru selesai mjlis convo ahad lalu. nice entry abg nasz. mereka baru nk kenal dunia dan cinta. hope mereka tahu batasan byle berkawan...

    ReplyDelete
  31. Tak semestinya Boyfriend kita jadik Suami kita tau...Akak berkawan dengan lelaki ramai...Cik hubby tue tak tahu yang ke berapa tau...baru confirm jadik suami....Jodoh di tangan Tuhan....

    ReplyDelete
  32. Selalu tgk benda tu kat fb.Mmg tak paham.Tak tentu pun jadi laki lagi.Sedangkan tunang pun boleh putus.huhu=.=
    Tu yang malas nak bkak fb neh.

    ReplyDelete
  33. haish kadg2 bila tgk bdak2 zamn skrg jdi tkut plak .. mcm dah ta bole nk lndung dari smua tuh .. hrap2 adik2 saya tak tjebak gn ede tu smua ..

    ReplyDelete