KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Saturday, October 1, 2011

"SUSAHNYA NAK FOLLOW"

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Hari ni dari pagi tadi asyik blogwalking je. Lebih 100 blog saya dah terjah. Entah berapa banyak blog dah saya follow. Hari ini saya cuti dan langsung tak kuar rumah. Mengadap TV dan netbook je. Hehehe. Tegar tak?

Tapi yang mengecewakan, ada sesetengah blog ni suka letak button Follow atau nama baru Join this Site di tempat yang susah nak nampak. Dah la sidebarnyer scroll tepi tu jenis yang gerak-gerak. Bila ia shift sikit, saya tertekan ke bawah sangat. Saya pakai netbook je. So, saya tak pakai mouse. So, bila jadi macam ni, saya jadi tension la. Saya nak Follow tapi owner blog ni macam tak suka je saya Follow.

Saya pernah letak button Follower saya kat bawah sekali masa mula-mula blogging dulu. Kononnya nak orang yang datang blog saya terjah sampai ke bawah la. Bila kena kat batang hidung sendiri, baru tahu seksanya. So, saya letak kat atas supaya senang nampak dan follow.

Mesti korang ingat,

"Ala... Dorang follow, pastu tinggal"

Jangan fikir short terms. Fikir long term. Bila dorang follow, lambat laun dorang akan notis gak blog kita. Sebab bila kita update blog kita dengan entry terbaru, ia akan muncul kat dashboard dorang yang follow. Kita tak tahu masa depan Blogspot akan diupgrade macam mana lagi.

Betul tak? Sape tak sokong, sila angkat kepala. Hehehe.

p/s : Berpinar gak mata saya.

Wassalam.

-NASZ-
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sila Tekan Like Jika Suka

31 comments:

  1. betul tu....Kancil sokong...apapun moga mereka terbaca entri Nasz...

    ReplyDelete
  2. hehehe,thu tkpe. kekdg payah jgk nk mcari org punye follow. maklum laa,kite pun pakai notebook jgk. hehe

    ReplyDelete
  3. betul2.... btw thanx for bw kat blog may... follow u k..!

    ReplyDelete
  4. sokong sangat2, benda alah tu sepatutnya letak kat tempat orang boleh tahu kat atas or tepi,then tak susahkan korang yang nak follow

    ReplyDelete
  5. angkat kepala.. :) (setuju)
    pakai blogger-droid? tak pakai official blogger android apps?

    ReplyDelete
  6. Thanks, dh follow akak ye! Akak dh lama follow blog Nasz & selalu baca entry2 yg ada.

    ReplyDelete
  7. salam...betul tu kalau letak kat bawah mmg susah org nak tengok...:)

    ReplyDelete
  8. tegar gila nasz smpai 100 blog! hehe
    kdg2 pyh gak manusia nih..x smua pk nk mudahkan pembaca.. majoiritinye nak sedapkan hati sendiri je :P





    jiran nasz,
    cik ana.

    ReplyDelete
  9. nurul angkat kenin! eheee

    ~button follow kite oke x? ^^

    ReplyDelete
  10. bw 100 blog dlm satu hari? tertelan air liur sy bace,hehe,.byk nya,.
    sy tak de masalah ngan button tu, so nak senyap je;)

    ReplyDelete
  11. salam Encik Nasz,saya dah follow awak..Trima kasih sudi ziarah & follow blog sya,:)

    ReplyDelete
  12. saya setuju 100%... ada lgi 2 yg bnk sngt secure.. tekan cni minta kod,, tkan sna kod lg.. adeiii.. sampai ada yg trus trus kuar je tak jadi nak follow.. hahaha..

    ReplyDelete
  13. setuju sangat2....

    kadang-kadang tu bila kita dah singgah blog orang, nak cari button "Join This Site", mula2 takde, ingatkan tak jumpa ker, atau tak tengok betul2, pastu, bila refresh blog, baru ada... mungkin internet slow, atau blog....mmm, faham2 ajelah.... hehehe


    p/s: nak tanya sikit, pasal apa blog saudara xde shoutbox? ;)

    ReplyDelete
  14. owh..camtue eh? br tau.. nnti sy nk ltak widget follower kat atas2 gak la..hehe.. thanks for the tips.

    ReplyDelete
  15. sokong.. sokong :)
    ada bebrapa blo tu yang susah nak cari mana widget floower, ada yg kena refresh beberapa kali baru muncul...

    ReplyDelete
  16. singgah sini...

    saya dah lama follow blog nih...x perasan eh...
    saya angkat dagu bleh? :)

    ReplyDelete
  17. Kancil 8349 : itulah. harap dorang terbaca entry ni.

    hnyy CHA : netbook ni kecik je. kalau ada orang sponsor ipad ok gak kan? hehe.

    mayrahazim : hehehe. thanx.

    aini che din : pernah jadi camne tu?

    gnesop : ha'ah. pakai blogger-droid. tau yg tu je.

    nur amina : terima kasih kak sebab selalu baca entry blog saya yg biasa2 je ni.

    maszull : saya pernah buat dan pernah kena. blaja dari kesilapan.

    anamizu : betul tu ana. syok sendiri. hehe.

    cindhadahniea : angkat kening gak. hehe.

    qasehcinta : setuju anda diterima.

    bella luna : bukan tiap hari, tapi kalau cuti dan ada masa lebih. hehe.

    MissYuyu : Selamat datang.

    Apple Pearl : sama2 dan terima kasih kembali sudi singgah.

    Cik Suer : memang banyak saya jumpa masa blogwalking. minta kod sana sini. kadang2 tension tp sabar je la.

    iwan_redzuan : sekurang2nya kita usaha cari. owner blog pun kena la letak tempat yang strategik kan?

    Yatie : sokongan kak diterima dengan ikhlas. hehe.

    Nisa Greennpanda : sama2. harap dpt saling bantu membantu.

    Susan Lolo Bua : lokasi button tu pun kena strategik gak kan?

    Phat : thanx sudi follow sini.

    Ary : owh..thanx ary.

    ReplyDelete
  18. same la pkai netbook gak.
    pastu nak la pnuh gadjet blink bagai.

    ReplyDelete
  19. ieyza afieyna : betul tu. kadang2 nak klik pun tak boleh sebab tertutup dengn widget tu.

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  20. btul!tau xpew (:
    kdg2 trun naek byk2 kali xnmpk pon punat follonye kt mne..tensen je..haha :D

    ReplyDelete
  21. mira : memang tensem. last2 tekan je pangkah kat atas tu. kan? hehehe.

    ReplyDelete
  22. betul tue....cik rose cute pun sokong hihihi

    ReplyDelete
  23. cik rose : sokongan anda dihargai. tq. hehe.

    ReplyDelete
  24. sapa yg skong angkat apa pula?

    ReplyDelete