KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Sunday, October 2, 2011

"MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DENGAN BLOG"

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Korang ingat tak masa di surat khabar buat satu artikel mengenai mendapat pendapatan lumayan dari blog? Masa tu dorang tulis mengenai RedMummy yang jana income sebulan berpuluh ribu ringgit. Lepas artikel tu keluar, bercambahlah blog-blog tumbuh macam cendawan. Kebanyakkan matlamat meraka adalah untuk dapat income berpuluh ribu macam RedMummy.

Tapi dorang nak dapat income berpuluh ribu tu dalam yang singkat. Bila beberapa bulan buat blog, satu sen pun tak dapat. Mulalah kata ini semua tipu je. So, malas nak update blog dan blog terus ditinggalkan. Saya pun dulu macam tu.

Sekarang, setelah sekian lama berblogging, sebenarnya yang membuat kita teruskan berblogging adalah minat. Kalau korang tak minat, apa yang korang buat tu takkan terkesan dalam jiwa korang.

Saya tak kata mustahil untuk dapat income berpuluh ribu sebab kita dah ada bukti orang yang pernah dapat. Tapi ada cara dan strategi yang perlu dipakai. Matlamat perlu ditetapkan dan disiplin perlu ditekankan.

Saya tahu saya ni cuma blogger picisan buat masa ni. Saya cuma lontarkan pandangan saya saja. Kalau ada yang tak setuju, bolehlah share pandangan korang.

p/s : Income saya dengan blog, baru RM100+ je. Alhamdulillah.

Wassalam.

-NASZ-
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sila Tekan Like Jika Suka

20 comments:

  1. thanks krn follow..saya follow blog nie blk (^_^)

    ReplyDelete
  2. yes betol tu nasz..
    MINAT yang penting..
    kalo terpaksa,ape pon x jadi..
    kan nasz kan? :P



    jiran nasz,
    cik ana.

    ReplyDelete
  3. ok la tu dapat 100+..saya kurang lagi 0 je.hehe.apa pun blog kerana minat

    ReplyDelete
  4. wah, byknya, boleh paw nasz sikit2 nie,hehe,. bdw, bella setuju dengan kata2 nasz, ramai blogger berblog disebabkan duit n bile usahanya tak berhasil, mcm2 la kata2 yg keluar,. apa2 pun yg penting niat, insyaAllah the rest akan datang kemudian,.buat sesuatu dengan senang hati, hasilnya pun pasti m`gembirakan,. happy blogging nasz;)

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah ada la jugak walau hanya RM 100+. Minat berblog mmg ada tapi tiada masa, bila ada masa kering idea la pulak...tu yg jd copy paste tu.

    ReplyDelete
  6. hardy boy : sama2. terima kasih follow dan singgah balik.

    Soly : sama la kita. hehe.

    anamizu : betul3. minat tu sebagai daya tolak untuk terus berblog.

    nurdani : takpe. mungkin ada rezeki awak kat mana2 tu.

    bella luna : paw saya? haha. duit tu dah habis pun. hehe.

    nur amina : copy dan paste ok je. cuma bagi kredit kat blog yang kita copy tu. hehe.

    ReplyDelete
  7. Betul tu..minat yang penting..takde minat nak wat apa pun susah..

    ReplyDelete
  8. waaaa
    mimi pon x taw jugak
    sebb x jana papa kewangan pon
    nuffnang ke hape ke x pkai pon
    sungguh seronok menaip je
    hehehehheeh

    ReplyDelete
  9. Kimie : minat tu yang tolak kita untuk lebih tekun buat kerja yang kita minat tu.

    ReplyDelete
  10. aimie amalina : memang bila dah minat dan rasa seronok, perkara lain tak difikirkan dah kan?

    ReplyDelete
  11. fuhh bnyknya rm100+.. itu la kan minta tu penting klu paksa2 ni manada idea nak kuar conteng2.. kan.. kan..

    owh ya incik NasZ napa xletak shoutbox?? ngee :)

    ReplyDelete
  12. salam....alhamdullilah walaupun x dpt menjana pendapatan tapi kepuasan penulisan yg diharapkn agar semuanya dpt menyelami hasil2 tulisan sempoi kita...:)

    ReplyDelete
  13. hi...

    thank you for dropping by at my blog.
    all the best with life.

    ReplyDelete
  14. biasa nya org yg dpt income blog ni org yg dah ada byk follower mcm nasz.. hehe :)

    ReplyDelete
  15. buat dengan betul semua boleh berjaya... :)

    ReplyDelete
  16. As salam.
    Singgah dan follow sini juga :)

    ReplyDelete
  17. Cik Suer : betul tu. tp kalau tak paksa, takde entry plak. hehe. shoutbox tu saya buang sebab agak beratkan blog saya dan banyak sangat org tulis benda lain tapi bila klik, keluar iklan plak.

    maszull : kepuasan menulis tu penting kan kak?

    syara : sama2. thanx for coming to my blog too.

    sop : ye. teknik dan strategi kena betul.

    oh oeya : salam. thanx sudi singgah.

    ReplyDelete
  18. izzati jer : thanx sudi singgah.

    ReplyDelete