KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Tuesday, October 4, 2011

JAWAB BALAS JOM TANYA NASZ SOALAN PART 1

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Kali ni saya nak jawab soalan-soalan maut korang yang tanya soalan kat saya dalam JOM TANYA NASZ SOALAN. So, saya akan jawab setiap soalan yang ditanya. Hehehe. Ini Part 1 k?

Jawapan:
Dah like dah. Tadi. Baru je. Boleh Check tengok. Hehehe.

Jawapan:
Kalau dapat sepuluh juta ek? sepuluh juta? ... WOW (Tiru dalam cerita 3 Abdul). Honestly, saya tak tahu. Nak belanja makan tu, esok pun boleh. Tak payah tunggu sepuluh juta tu pun. Cuma masa je takde, kerja. Hehehe.

Jawapan:
Asal? Maknanya lahir ke? Kampung ke?
Orait. Saya jawab dua-dua la. 
Saya lahir di Hospital Besar Kuala Lumpur. Kira asal KL la.
Kampung saya sekarang ni kat Sungai Bakap, Pulau Pinang. Kira asal Penang gak la.
Sila pilih yang mana Aimie Amalina nak ye? Hehehe.

Jawapan:
Manusia ni selalu kisah kalau kita tak kawin sebab dorang nak teringin nak kawin lagi.
Bila dah kawin, dorang jeles sebab kita takde anak dan taklah susah-susah nak jaga anak lagi.
Bila dah ada anak, dorang takut anak kita lagi pandai dari anak dorang. Walaupun anak dorang tak pandai, dorang akan cakap anak kita yang tak pandai sebab dorang bangga dengan anak dorang yang dorang fikir pandai sangat.
Keburukan diperbandingkan sebab dorang tu buta. Dorang cuma nampak keburukan je. Walaupun sejuta kebaikan dibuat, kemudian satu keburukan terdedah, maka, keburukan itu je yang dorang nampak.
Kesimpulannya, manusia ni satu makhluk yang sangat complicated dan pelik. So, kalau korang kena, just abaikan sebab manusia macam ni memang takkan nampak keburukan diri sendiri. 

Jawapan:
Nak kena bagitau gak ek? Hehehe. Oklah. Sekarang saya bekerja sebagai Ketua Pejabat a.k.a Penolong Pegawai Pendaftaran KP27. Jawatan biasa je k? Hehehe.

Saya cuba jawab sedaya upaya yang termampu ye? Hehehe. Ini adalah Part 1 nyer. Akan ada Part-Part seterusnya. So, terima kasih yang sudi mendropkan soalan yang begitu memautkan sekali. Hahaha.

p/s : Terkial-kial gak la nak jawab sesetengah soalan tu. Baru tahu camne rasanya. Pengalaman baru ni. Best. Hehehe.

Wassalam.

-NASZ-

Sila Tekan Like Jika Suka

10 comments:

  1. salam..nasz JPN mana?

    & soklan yang Noriko tya tuh namanya soalan standard.
    http://februaricinta.blogspot.com/2011/09/soalan-standard-dalam-sejarah.html

    ;)

    ReplyDelete
  2. oooo
    separa KL la ni
    kekeke
    maceh cek nazs
    hehehehe
    x taw nape rase cek nazs ni owg perak
    kekekeke

    ReplyDelete
  3. layan je.tak baik hampakan orang..

    ReplyDelete
  4. bnyk lgi soklan nk jawab ni kan..

    ReplyDelete
  5. alahai.. terlepas la Abg Nasz.. Maaf r, baru boleh nk on9.. line tenet kat UniMAP xdop r..
    erm.. nk tunggu part 2 r.. hehe

    ReplyDelete
  6. alahai.. terlepas la Abg Nasz.. Maaf r, baru boleh nk on9.. line tenet kat UniMAP xdop r..
    erm.. nk tunggu part 2 r.. hehe

    ReplyDelete
  7. soalan bab KAWEN mane???
    takmo jawab eh?? hehe




    jiran nasz,
    cik ana :)

    ReplyDelete
  8. Mana Sis punyer soalan?? hihihi...terkial2 jugak nak jawab ya...

    ReplyDelete