KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Thursday, October 27, 2011

"JANGANLAH BANG..."

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Baru habis satu sesi tadi. Sekarang ni rehat dan makan tengah hari. Saya sekarang di Ibu Pejabat Jabatan Pendaftaran Negara Putrajaya. Sementara nak tunggu sesi kedua sebelah petang plak, saya pun buat lawatan tak rasmi ke bahagian-bahagian yang ada kat JPN Putrajaya ni. Ada jumpa kawan-kawan kelas aya gak. Hehehe.

Masa nak turun escalator, ternampak satu couple ni sedang bermesra sambil berpeluk-peluk. Ramai gak yang tengok termasuk gak dengan kawan-kawan saya. Tak tahu la nak cakap pe. Sebab masa tu pun ramai gak ibu bapa dengan anak-anak pun memerhati. Inilah generasi sekarang. Dah tak rasa apa-apa berpelukan di tempat awam.

p/s : Perkara macam ni la yang boleh menjebakkan kes anak luar nikah dan buang bayi. Nauzubillah.

Wassalam.

-NASZ-
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sila Tekan Like Jika Suka

19 comments:

  1. sedap sgt men peluk x sedar ke org perhatikan die tu..haishh

    ReplyDelete
  2. nauzubillah

    emm2
    sgt la kene elakkan..

    ReplyDelete
  3. hmm..perasaan segan tu tak ada dalam diri setiap manusia.sebab tu ada je yg buat mcm ni.na'uzubillah.

    p/s : b'syukur ada perasaan segan dlm diri :)

    ReplyDelete
  4. meloyakan tekak..laki bini pun x camtu

    ReplyDelete
  5. kekadang terlebih2 banding orang yg dah sah.. almaklum yg belu sah tu yg nak dicuba kalau dah sah dah habis cuba dah x syok lagi.. isshhh anak muda sekarang tuw yg takutnya zaman anak2 akak pulak,..

    ReplyDelete
  6. Tajuk dah wat 'meremang'

    Kat escalator tu sejukkk.. erkkk!

    ReplyDelete
  7. agaknya rasa syok nk menunjuk n ghairah ...mengatasi sifat malu..tu la pasallll!!!

    ReplyDelete
  8. manusia sekarang dah takde rasa malu....
    apa yg dilarang...
    yg tulah dieorg nk tunjuk sangat....
    dieorg ingat mak bapak dieorg bangga kut !

    ReplyDelete
  9. manusia sekarang dah takde rasa malu....
    apa yg dilarang...
    yg tulah dieorg nk tunjuk sangat....
    dieorg ingat mak bapak dieorg bangga kut !

    ReplyDelete
  10. betul tu bang...mereka sekarang memang dh tak dew rasa malu...bila dh jd apa2 bawu nak menyesal.

    ReplyDelete
  11. spttnye mkin org pndang, dorang smkin malu..tp dnia skg ni, mkin kita pndang, mkin kuat dia men pluk2..xphm sgguh

    ReplyDelete
  12. yang pastinya dah x ada perasaan malu dalam diri.. Sebab tu diorang ni tak rasa ape2 bila buat mcm tu.. Bagi diorg itulah adat org bercinta.. Nak ikut budaya luar.. Bangga bila dpt show kat org yg dia ada awek/bf... ermmmm....

    ReplyDelete
  13. Peluk couple non-muhrim, tak malu.
    Peluk mak abah dikhalayak, malu.
    Ish...

    ReplyDelete
  14. bukan tak perasan,tapi dah tak de rasa malu depan orang ramai..

    ReplyDelete
  15. bile buat bende salah=TAK MALU
    suruh buat bende baik=MALU
    ape nak jd tah..hemmm~




    jiran nasz,
    ana

    ReplyDelete
  16. Tapi ramai2 yg tgk tu, xde yg tegur ke abg nasz..?huhu.. Itula kita muslim zaman skrang, hanya mampu berkata dlm hati=selemah2 iman..

    ReplyDelete