KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Tuesday, October 4, 2011

"FACEBOOK JE YANG SALAH"

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Saya terbaca surat khabar dan ada gak beberapa blog yang tulis berkenaan suami dan isteri bercerai sebab Facebook, boyfriend dan girlfriend bergaduh sebab Facebook, Tunang putus sebab Facebook dan lain-lain. Semuanya sebab Facebook.

Tapi cuba korang fikir, apa fungsinya Facebook tu sebenarnya? Facebook adalah laman sosial yang dicipta sebagai perantara antara orang. Jauh mahupun dekat. Yang masalahnya, orang yang gunakan Facebook itulah yang salah gunakan.

Kenapa perlu salahkan Facebook? Facebook cuma software je. Inilah manusia, tak nak salahkan diri sendiri tapi salahkan benda lain. Sampai Facebook pun disalahkan.

Ini cuma pendapat saya je. Kalau korang tak setuju, share la pendapat ketidaksetujuan korang kat ruang komen ye?

p/s : Saya jumpa kawan-kawan lama saya pun kat Facebook gak. Rindunya kat dorang.

Wassalam.

-NASZ-
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sila Tekan Like Jika Suka

15 comments:

  1. klau pndapat sy, sy setuju dgn en. NasZ sbb manusia tu sndri yg salah jd kenapa perlu dalahkn facebook...cer tgok balik n tnnya kt dri niat buat facebook sbb apa???klau niat tu baik..baik la jadinya..sekadar berkongsi tp boleh perbetul jgak klau pendapat sy salah..

    ReplyDelete
  2. ade fon cerai melalui mesej,bile ade fb cerai melalui post jek..dlm hal nih pokok pangkalnya diri sndiri,jgn slahkn faktor yg menyebabkn pnceraian..

    ReplyDelete
  3. semua nk salah kn facebook...

    sape suruh mengatal...salah sendiri..tp xsedar diri...

    ReplyDelete
  4. Jangan salahkan Facebook!!! salahkan diri sendiri kerana meluahkan perasaan dekat Facebook okey!!!

    ReplyDelete
  5. sebenarnya org yg salahkan fb tu yg lawak... yup.. bukan salah fb ttp fb yg disalahgunakan

    ReplyDelete
  6. salah fesbuk pun..org still guna kan..

    walo cmne pun fesbuk tu berubah..org kutuk2 tapi still guna kan..

    http://kuchakinah.blogspot.com/2011/10/bersama-kita-doakan-mereka-diberi.html

    ReplyDelete
  7. adatlah
    manusia sering menyalahkan org/benda lain demi menutup kesalahn sndiri
    bak kata pepatah
    kalau xpandai menari,jgn salahkan lantai yg bergoyang

    ewah!
    :P

    ReplyDelete
  8. fb x slh.. owg yg guna fb tu je yg x taw pk.. huhuhu.

    ReplyDelete
  9. tersgtla betol
    sebenanye.."isi" dalam tu yg ssh
    menggunekan apa yg sepatotnye bukn pd jln yg betol..
    aiyooooo

    ReplyDelete
  10. klo jari kita gatal2 tulis bende x baik lam fb..mmg la mendtgkan kemudaratan..but klo digunakan pd tujuan yg baik..yg baik la dtg kpd kita...

    ReplyDelete
  11. sy pun jmpe kwn2 lame via Facebook gak.. so Fb mmg ade gak la baiknye..huhu~..


    Hijabi wearing a mini skirt & leggings~??

    ReplyDelete
  12. alah nak tunding jari je taunye kan nasz kan??? :P




    jiran nasz,
    cik ana.

    ReplyDelete
  13. Kalau sakit perut pun salahkan nasi jugak..kalau jatuh lantai pun lantai disalahkan, mmg org mcm ni tak sedar kesalahan sndiri..huhu

    ReplyDelete
  14. fb software ke? sbnrnya fb mmg punca gejala sosial. mcm dadah juga, asalnya utk buat ubat, tp org salah guna. pd sy, mmg slh diri sendiri sbb kita diberi akal, tp fb jd media @ saluran utk memudah, dan mempercepat masalh sosial dlm kalangan masyarakat.

    ReplyDelete
  15. rasanya tak perlu salahkn FB lau de pape...
    slhkan orng yng mlkukannya tu..
    mnylhgunakan FB untuk mnggtl..
    hahahaha
    ape daaa kan...ish3

    ReplyDelete