KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Sunday, October 23, 2011

"BALING SELIPAR"

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Seharian tak update blog hari ni. Hehehe. Busy. Busy layan balik Drama Korea Dream High. Banyak lagu best yang saya nak download nanti. Hari ni langsung tak buka netbook. So, malam ni teringat balik kenangan saya masa kecil dulu.

Korang pernah dengar permainan baling selipar? Pelik kan? Hehehe. Tapi masa saya kecil dulu, kat kampung, permainan antara yang permainan kebiasaan kami. Mungkin korang pernah main or dengar, tapi dipanggil dengan nama lain. Tapi, saya panggil permainan baling selipar. Hehehe.

Permainannya senang je. Dibahagikan dua kumpulan dan 3 selipar disusun supaya berdiri. Pastu, kumpulan yang membaling selipar jatuh akan mengelak balingan selipar daripada kumpulan satu lagi. Kumpulan yang jatuhkan selipar, kena bina semula 3 selipar yang berdiri tu sebelum semua ahli kumpulan dibaling selipar oleh kumpulan yang satu lagi. Kalau berjaya dirikan selipar yang jatuh tadi, dikira menang. Kalau semua ahli kena baling selipar sebelum berjaya bina selipar berdiri, dikira kalah.

Rasa nak tergelak bila teringat macam-macam ragam masa game ni berlangsung. Ada yang kena baling selipar kat muka. Ada yang kena baling selipar kat belakang badan. Ada gak yang baling selipar ni sekuat mungkin. Sampai menangis budak tu kena baling selipar. Hehehe.

Korang pernah tak main game ni?

p/s : Kata tok, tak elok baling selipar kat orang. Selipar untuk dipakai kat kaki, kata tok. Hehehe.

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

18 comments:

  1. akak tak pernah tahu pulak ada permainan macam tu, kalau pasang selipar dan baling ngan bola adalah

    ReplyDelete
  2. huhu..yes,,cerita 2 best sesangat kn?? :D

    hehe..pena jew maen game 2 tme kecik2 dlu..seronok! :D

    ReplyDelete
  3. kecik2 dulu slalu main...kecik2 lah...hhaa

    ReplyDelete
  4. hahaha
    hambooiiihhh korea jugak cek nazs ni =p

    kekek
    antara baling sipar dgn galah pnjg
    sonok galah pnjg lagi
    hehee

    ReplyDelete
  5. game kegemaran ni masa muda mudi dulu..p hamba baling pakai bola..susun je selipar tu

    ReplyDelete
  6. tuju kasut namanya...syok2..selalu main ngn sepupu2 laki...masa tu umo lebih2 kurang, tapi tak tahannya pak cik guna bola tenis, bapak sakit gila kalo kena baling....

    ReplyDelete
  7. baling selipar, baling getah gelang, baling tin, baling botol, cara main sama je, susun, kmudia baling jatuhkan ala2 boling la jugak.. sumer akak main .. errkk kenyang makan 'bontrot' pengantin

    ReplyDelete
  8. heheheheh...
    pernah...masa kecik2 dulu selalu la men2 permainan ni...
    tapi....dalam bln lepas time LADAP kat sekolah...ckgu ckgi disuruh men permainan ni...syiokkkkkkk....

    ReplyDelete
  9. penah2..
    tapi skrg dah fobia.. sebb masa dulu2 main, mase kecik3,, ade yg baling kt muka. trus tkut nak main.. hee


    jom ke blog ieyza nak mintak pendpat ckit.. ;)

    ReplyDelete
  10. zaman kanak2 dulu selalu je main

    ReplyDelete
  11. pnh main...ms kecik2 dulu..samapi nangis..bile terkena selipar jenis getah tebal tu..then gaduh2..biase la..bebudak lg kn

    ReplyDelete
  12. haha...sy pernah main...klu nak tau..sy ratu baling selipar dulu...ngeh3..(perasan)..syok gile..

    ReplyDelete
  13. nie game faberet kechik2 dulu.....
    skrg teman dah tua....

    ReplyDelete
  14. pernah2 , best kan, hilang stress. huhu

    ReplyDelete
  15. haha best main game ni masa kecik-2 dulu. teringat lagi, kalau selipar baru beli je mesti tak nak main sebab syg kan selipar baru tu. haih. klakarlah!

    ReplyDelete
  16. Woahh~ baling selipar kat orang ker? tak penah main.Kalau baling kat selipar jugak penah lar.ehehe :)

    ReplyDelete
  17. hehe.pernah main ni kecik2 dulu. budak2 sekarang kalau cakap permainan ni mesti tak tau.huhu

    ReplyDelete
  18. baca entry je terus tersenyum2.teringat masa kecik.best n meriah.now masing2 wat hal sendiri.kih3

    ReplyDelete