KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Wednesday, October 12, 2011

"LA..ADA WORD VERIFICATION PLAK"

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Saya rasa benda ni dah ramai tulis dalam blog masing-masing. Saya pun pernah buat benda ni. Masa mula-mula dulu la.


Kalau time internet laju, memang saya tak berapa kisah sangat. Tapi, kalau time internet macam siput sedut slownya, rasa bengang sebab nak tunggu huruf-huruf tu keluar pun dah agak lama. Solutionnya, saya terus keluar dari blog tu tanpa tinggalkan komen.

Ada gak blog yang dah taip komen, bila klik kat button publish comment tu, keluar lagi page yang sama dengan minta word verification lagi. Masa tu, internet tengah laju pun rasa tension gak. Bayangkan kalau internet slow?

Ini pendapat saya k? Bukan hina atau jatuhkan sesiapa. Word Verification ni takde baiknya. Menyusahkan blogger nak komen je. Bila kita buat satu entry, sudah semestinya kita nak feedback kan? So, jangan susahkan blogger yang nak curahkan feedback dorang.

p/s : Kalau tak tahu camne nak buang Word Verification tu, boleh Google je. Banyak tutorial blogger lain buat. Hehehe.

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

21 comments:

  1. Betul tue Nasz...Akak pun sokong...lagi2 loading lama....

    ReplyDelete
  2. sy pn xsuka..tpi bagi blogger baru mgkin dorg xphm..sama cam sy dlu gak..

    ReplyDelete
  3. memang tak best pun ade word verification nieeee... rasa cam nak comment bila dah kena isi benda tuu rasa malas pulak =)

    ReplyDelete
  4. xtau xpe.. tak suke ade bende tu. dah la ade stengah blog berat loading, pastu ade bende ni palk. ditambah x wt pop up window coment box ni. ish geram la.hee

    ReplyDelete
  5. biasa newbie blogger...tp ad gak yang da lama tp ad...susah la....kdg2 rase mls nk komen...

    ReplyDelete
  6. betul2.Letih lar asyik nak taip word verification jek.=.=

    ReplyDelete
  7. akak pun, mula2 blog, nak sentuh setting tu takut sangat...takut tersalah tekan...mungkin dulu blog akak pun ada word verification kut

    ReplyDelete
  8. sama la..dh selalu sgt kena..ari nie pun dh 4 5 kali kena so mood nak mengomen dh jatuh...rie tu lini pun kena tegur dgn sorang blogger pasal benda alah tu la..kdg2 x perasan pun..bila dh kena tegur cepat2 betulkan setting

    ReplyDelete
  9. setuju sgt2.. masa awal2 setup blog pun Cik Ayu mmg da disable function tu.. sbb rasa leceh plak bila nk komen kt blog org lain ade benda tu

    ReplyDelete
  10. setuju! sy pon x suka...leceh la benda tu

    ReplyDelete
  11. kadang2 rasa kecewa bila dah semangat nak komen tiba2 keluar Word Verification ni..adesss,patah semangat den!!

    ReplyDelete
  12. betul..
    kalau tengah rajin.. walau internet slow ai layan je.. tapi kalau dah lama sangat, ai kuar terus dari blog yang ai singgah tu..
    komen beria.. penyudahnya ada menda menghalang kat komen tu.. nak tegur kang takut ada yang kecik ati lak..

    takkan nak wat entry khas pasal menda ni pulak kut..

    ReplyDelete
  13. x suka gak tapi kalau blog tu da memang kite suka singgah & komen nk wat cmne kan.. huhu

    niena- ade gak blogger lama yg masih guna word verificatin ni...

    ReplyDelete
  14. sape lagi tak tau buang?
    meh teman ajor

    ReplyDelete
  15. betul...sokong sangat sebab line berukband kat kawasan saya tinggal sekarang memang sengal dan senget...kadang follow balik follower yg jejak kt blog tanpa tinggalkan komen bcoz mintak verification...adoi, memang sakit la tunggu...

    ReplyDelete
  16. betul tuh.setuju sangat.mas yang selalu blogwalking,masih ramai guna macam tuh.nak tegur takut kena marah.he2

    ReplyDelete
  17. teringat ms blog mase memule dulu
    heeee

    ReplyDelete
  18. hi.. salam perkenalan =]
    suka blog dn pendapat kamu.. bnyk pndangan sendiri tnpa mengaibkan orang tertentu. update pon selalu. teruskan buat entry yang menarik ye!

    ReplyDelete