KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Sunday, October 16, 2011

MOVIE REVIEW : REAL STEEL

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Alang-alang saya dah terlajak kat Teluk Intan ni, terus saya decide untuk tengok Movie lakonan Hugh Jackman - Real Steel. Ini ada sikit review dan pendapat saya tentang movie ni. Penuh gak pawagam malam ni.

Memang best movie ni. Dari mula sampai habis, fight robot je. Hugh Jackman berlakon sebagai Charles Kenton. Ex gf Charles meninggal dunia dan meninggalkan anak lelakinya bernama Max. Mula-mula hubungan dorang tak berapa baik. Suatu hari, Max terjumpa sebuah robot lama Generasi Kedua yang dulu digunakan sebagai robot latihan.

Start itulah Charles dan Max bergabung tenaga dan dorang menang setiap perlawanan daerah. Sampai dorang dijemput untuk berlawan di WRB (World Robot Boxing). Dorang lawan dengan satu robot nama Twin Cities. Robot ni ada 2 kepala. Dorang menang dan dapat sokongan penonton.

Max buat gila dengan mencabar Zeus, Juara robot WRB. Max bengang sebab pengurus Zeus nak beli Robot dia untuk dijadikan punching beg untuk Zeus. Lupa bagitau, nama robot Charles dan Max ni adalah Atom. Ada la skit part sedih.

Last sekali dorang lawan dengan Zeus. Siapa yang menang? Korang pergilah tengok. Memang best. Saya 4.5 bintang daripada 5 bintang.

p/s : Rasa excited plak. Macam robot-robot fight wujud je. Hehehe.

Wassalam.

-NASZ-
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sila Tekan Like Jika Suka

8 comments:

  1. kita kasi 5 bintang... just perfect....
    best sesangat.....
    tgk siang tadi... dah review kat blog kita pun....he3

    ReplyDelete
  2. teringin pulak nk pi tengok.. citer lawan2 ni mmg aku suka...

    ReplyDelete
  3. wow! best nye tgk wayang. yeke cete nibest? wah.. nak download la nty. hehehe...

    ReplyDelete
  4. tak berapa gemar bila org dok tanya soalan "BILA NAK KAWIN" ...

    ReplyDelete
  5. nak tengok hari tu tapi tempat duduk dah full..tgk cite the thing..

    ReplyDelete
  6. owhhh Hugh Jackman!! *wink-wink* =P




    jiran nasz,
    ana

    ReplyDelete
  7. dah tengok jugak... 2 thumbs up!!! tapi spoil bile ade part yg tak perlu ade pon ade jugak *scene kiss2 tu..cett.perlu ker?* same mcm abg nasz 4.5 bintang..

    ReplyDelete