KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Friday, October 14, 2011

SEJUK MATA MEMANDANG...

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Setiap hari pergi bank ke Hutan Melintang Perak, lalu jalan yang kiri kanan penuh kehijauan. Walaupun kepala tengah tension, terus kurang tension sebab dapat menikmati keindahan dan kehijauan alam.

Kalau saya kat Penang atau KL, kebanyakkan batu bata je. Orang yang tension bukan kurang tensionnya, makin bertambah tension lagi ada la.

Teringat masa dalam kadet tentera dulu. Bila ada perbarisan, kena berdiri terpacak tengah-tengah panas. Mesti ada yang pengsan sebab tak tahan. Saya pun. Hehehe. Tips yang jurulatih saya bagi simple je.

"Kalau rasa pening-pening tu, tengok pokok-pokok yang menghijau dan main jari-jari kaki dalam kasut tu"

Saya ikut dan Alhamdulillah saya tak pengsan pun. Rasa nak tergelak bila kawan-kawan saya sentiasa perhatikan saya sebab takut saya tumbang. Hahaha.

Korang kalau rasa tension, tengok kehijauan pokok, Insya Allah akan kurang rasa tension tu.

p/s : Kadang-kadang tengok pokok menghijau ni, saya rasa ngantuk je. Hehehe.

Wassalam.

-NASZ-
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sila Tekan Like Jika Suka

21 comments:

  1. hehehe....kg menghijau....KL, hutan batu je

    ReplyDelete
  2. tips yang menarik ni.. betul juga kan.. hijau itu kedamaian.. pasti tenang dan lapang bila menghayatinya..

    ReplyDelete
  3. eh.. patutnya tgk pokok hijau mata segar.. cmne leh ngantuk lak ni?

    ReplyDelete
  4. serius cantik perkampungan ni..:)

    nak topup RM10 sini

    http://www.trioseposen.com/2011/10/tia-ajak-bersaing-sesama-blogger.html

    ReplyDelete
  5. bla masuk ke laluan yg bnyak pok0k... redup je, sejuk mata memandang

    ReplyDelete
  6. Salam jumaat;
    tengok lautan dan kehijauan hutan memang menyenangkan.lupa seketika semua masalah dan tekanan.

    ReplyDelete
  7. ye..tgk kehijauan mmg akan tenang..kyra singgah sini bca entry u:)

    ReplyDelete
  8. ye hijau tu,ketenangan,mmg akan rasa mengantuk..cuba pergi hutan,tenang je kan..best je, kalau tidur,bangun2 pak belang ada kat sebelah..gurau aje..

    ReplyDelete
  9. pokok2 la penyumbang oksigen
    yang nyaman kan nasz kan? :P




    jiran nasz,
    ana

    ReplyDelete
  10. abg naser,,,nak join bloglist boleh???tukar tukar

    ReplyDelete
  11. mmg betol petua tu..yessszaaaa..sy org teluk intan...=)

    ReplyDelete
  12. Pemandangan hijau...memang sesuai untuk mata kita...Nabi Muhammad pun suka hijau....

    ReplyDelete
  13. tenang sangat la tu sampai mengantuk~ hek
    dulu kan, saya rabun lepas tu selalu makan sayur dan tengok pokok bukit2 hijau. sekarang dah tak rabun dah. silau pun xda~

    ReplyDelete
  14. kat KL takde pun cenggitu.. kalau nak kena ke pinggir bandar.. tapi rumah ai kiri kanan depan belakang kebun kelapa sawit.. weeee... ;)

    ReplyDelete
  15. betol tu. sejuk mata memandang.. sejuk jew mata nk ttup. hehe

    ReplyDelete
  16. HUTAN MELINTANG-BAGAN BATOH memang best !!

    suasananya still kekampungan lagi . daya suka pergi sana :)

    ReplyDelete
  17. Pernah jemu tengok pokok kelapa sawit hik3 :D

    ReplyDelete