KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Thursday, October 13, 2011

"INILAH AKIBAT TAMAK..."

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Inilah akibat tamak. Last-last, kalau disabitkan kesalahan boleh didenda hingga RM50,000 atau 2 tahun penjara atau kedua-duanya sekali mengikut Perintah Kawalan Harga (Penandaan Harga Oleh Penjual Runcit) 1993 sebab tak pamerkan tanda harga.

p/s : Kena luaskan lagi tindakan macam ni. Pegawai penguatkuasa kena menyamar jadi pelanggan.

Wassalam.

-NASZ-
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sila Tekan Like Jika Suka

17 comments:

  1. adehei....over nyer RM4...
    pahadan muka kena denda..ho3

    org tamak selalu rugiii

    ReplyDelete
  2. hamba hairan..tidakkah mereka takut akan hukum akhirat semata untuk bahagia di dunia...

    ReplyDelete
  3. klo 3 org makan dh rm12. ok lg tu. sy pn ade sejarah gak...my sis in law byr mknn yg kte org pesan..seramai 3 org jer...cam biase lar...canai kosong 2 + canai pisang 1. jumlah ialah rm16. terkezut babun...

    ReplyDelete
  4. mcm2 ragam peniaga sekrg...pelik2...

    ReplyDelete
  5. 9/10 punca rezeki datang dr meniaga..tp ramai je menipu time meniaga ni..hish..

    ReplyDelete
  6. betol kat machang klantan lg la trok harge yang depe nekkan.

    ReplyDelete
  7. adeh la..rm4 utk sekeping roti canai sardin?huhuhuuh..mmg cekik darah sgguh

    ReplyDelete
  8. kedai makan sekarang cekik darah...elok sangat la tue...kena serbu..

    ReplyDelete
  9. ade ke orang yang pegi kedai die tu..melampau sgt mahalnye..

    ReplyDelete
  10. peniaga selalu ambil kesempatan dan mmg cekik darah pun.. nak untung cepat jer...

    ReplyDelete
  11. erkkk!

    Masak sendirilah kat uma.. boleh tambah nasi hik3 :)

    ReplyDelete
  12. ape la sangat dpt untung dengan duit haram mcm tu . duit terhasil dari penipuan . hermmm .

    ReplyDelete
  13. padan muke..
    nak tamak lagi :P


    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  14. heeeeee
    org tamak selalu rugi nyeee

    ReplyDelete