KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Thursday, October 6, 2011

"KLIK TO ENTER MY BLOG"

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Dalam kegiatan blogwalking yang saya jalankan selama ni, saya ada terjumpa beberapa blog yang sangat kreatif. Sebelum nak masuk blog dorang, akan keluar satu page yang minta korang klik untuk masuk. Lepas tu baru dapat masuk blog dia.

Actually saya pun tertanya-tanya macam mana dorang buat camtu tapi saya malas nak google. Sebab apa? Saya rasa macam agak susah untuk pembaca-pembaca saya. Senang pembaca nak masuk, maka senang hati dorang nak kembali lagi.

Cuma saya ada jumpa satu blog ni, tak nak sebut blog mana, saya rasa macam sangat menyusahkan bila ada page untuk klik bila nak enter ni. Kenapa ye? Sebab, satu, bila nak masuk blog tu, saya kena klik for enter. Bila saya nak komen dan tekan post komen, ia keluar lagi page klik for enter. Saya kena klik lagi. Kemudian ada word verification, saya taip word verification yang dikehendaki dan tekan send. Keluar lagi klik for enter page tu. Saya kena tekan lagi untuk tengok komen saya dah publish atau waiting for moderation. Korang rasa macam menyusahkan tak? Korang sanggup ulang step macam tu kalau ada lagi 10 blog macam tu?

Tolong jangan salah faham ye? Ini bukan entry nak kondem sape-sape. Saya cuma terangkan keseksaan saya dan niat saya nak bantu sesiapa yang terlibat. Itu je.

Bila korang buat blog, korang kena testing dan masuk blog korang tu untuk pastikan blog korang tu "mesra" dan senang diakses.

p/s : Cuma pendapat saya je. Kalau korang ada pendapat lain, bolehlah share.

Wassalam.

-NASZ-
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sila Tekan Like Jika Suka

27 comments:

  1. oo mende tu like fanpage fb tu kowt.. ramai blogger buat.. bese la tu..

    ReplyDelete
  2. haha. memang agak bermasalah jugak kalau juma blog macam tu. pernah jumpa lepas tu tak datang dah sebab byk sgt keja nak klik. :)

    ReplyDelete
  3. btul 2...sgt setuju.........wlupun kreatif n cntik tp mnyusah kn......

    ReplyDelete
  4. betol jua......blog fendy da buang loading tu....da lebih efisyen...hehe

    ReplyDelete
  5. aah beol tu nasz..
    sbnrnye ramai je kot yg rase anoying dgn bende klik for enter tu..
    ana pon kalo jd cmtu mmg pangkah terus je..x kasi chance dah..sape sruh menyusahkan sgt..hehe



    jiran nasz,
    ana :)

    ReplyDelete
  6. act betul jugak kate nasz..menyusahkan jugak nak tekan2 ni

    ReplyDelete
  7. better xde klik for enter pn xpe. mcm myeksa kn jer,,

    ReplyDelete
  8. Bro, gua setuju dgn lu. serius. hehe. aku selalu jumpa. selalu jadi.

    Kadang2 kan bro, tegur je laa blog mcm tu. nasihat suruh tukar. explain baik2.sy buat cmtu,mostly respon baik,alhamdulillah. sy pun suka blog mereka ringan. itulah gunanya buat blog yg mesra readers. sbb yg nk masuk selalu readers. ye dak bro? hehe.

    peace bro :p

    http://amirulspurs.blogspot.com/2011/09/bertudung-sebab-lovebite.html

    ReplyDelete
  9. saya pun dah masuk blog tu semalam...mmg ok dan kreatif tapi bila line yang tak berapa nak ok ni,benda yang senang jadi lambat,so bila lambat sangat,jadi saya terpaksa out je la....

    ReplyDelete
  10. saya setuju! sebab tu awak follow blog saya kan? sebab blog saya sungguh menyenangkan...

    *blog awak pun best, senang je nak bersiar2 dalam ni...

    ReplyDelete
  11. hurm.. ada betul nya jgak.. kekadang tu mmg nampak canggih.. klau stakat biasa tu xpe gak ni bla nk masukkan word tu,., bla nk close tab pn smpai satu tahap ada yg nk kena masukkan word...isk.... tensen masa sndiri

    ReplyDelete
  12. hu3...agreed!!
    ok jer blog dorang tp a bit menyusahkan skit..:)
    hu3

    ReplyDelete
  13. tengah belajar perkara baru yang di sedia oleh incik google..kalau dorg rase tak best nnt mesti dia buang benda alah tu..

    ReplyDelete
  14. betul nasz, akak pernah jumpa 2 3 blog macam tu, memang buat hati kita panas sikit huhuhhu

    ReplyDelete
  15. tau xper... mula2 nak buat enter tuh.. coz menarik di hati.tp rasanya mcm malas nak buat.. heheh..xder masa..blog sy ad letak verification tuh x??

    ReplyDelete
  16. hahaha
    yang enter2 dah pernah jumpa dah....
    trend baru...

    ReplyDelete
  17. salam;
    Mungkin dia sengaja suruh kita duduk lama sikit kat blog dia kot.

    ReplyDelete
  18. memang menyusahkan sebab kena buat benda yang berulang kali semata2 nak komen

    ReplyDelete
  19. setuju ngan pendapat tu.mmg susah lar~ penah jugak jumpa belog yg mcm tu.tp nak wat cmne~ hadap jela.ehehe :D

    ReplyDelete
  20. yah2! stuju.. bnyk blog yg ada benda tu.. agak payah. dn menyusahkan org ygkunjung ke blog diorang. hmmm

    ReplyDelete
  21. Bagi Ninie sendiripun... Bila datang mood nak ber blogwalking, kebanyakkan blog sekarang semua cantik². Tapi bila banyak sangat step² di blog tersebut membuatkan Ninie akan 'malas' sikit nak masuk balik ditambah pula bila line internet so slow... lagi la parah dibuatnya....

    ReplyDelete
  22. maybe diorg ada sebab masing2 tp benda mcm tu mmg menyusahkan pembaca..

    Entri ini tersenarai dalam Entri Menarik Bulan Ini #4

    ReplyDelete