KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Thursday, October 13, 2011

"PLEASE...JANGAN PAKSA"

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Saya cukup pantang kalau orang duk paksa-paksa saya. Contohnya, kalau pergi mana-mana shopping complex, ada promosi untuk buat credit card. Kadang-kadang dorang suka paksa. Saya ni plak dah ada credit card (Maybank 2 Card Gold dan AEON). So, memang saya dah tak nak tambah card credit dah. Tapi, dorang mesti kata card credit dorang paling bagus la, terbaik la.

Memang nampak bagus bila dah guna dan tak dapat bayar, pandai plak cari dan suruh bayar. Saya guna credit card untuk isi minyak dan beli barang untuk installment je. Tapi selalunya isi minyak je. Senang. Hehehe.

Agen insuran pun sama. Kadang-kadang datang ofis masa busy, pastu nak buat taklimat pasal insuran. Bukan saya tak nak, tapi saya dan kakitangan memang dah ada insuran. Lagipun, masa tu busy sangat dan kakitangan saya tak sampai 10 orang pun. Macam tak perlu je. Tapi, dorang mesti nak paksa cara halus. Insuran yang saya guna tak bagus la, itu la, ini la.

So, please...jangan paksa saya kalau saya tak nak. Kalau saya nak, secara automatiknya saya akan pergi dengar apa dorang nak cerita. Hehehe.

p/s : Credit Card terbaik adalah yang guna tak payah bayar dan Insuran terbaik adalah yang cover free. Wujud ke? Hehehe.

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

23 comments:

  1. Cik hubby tak suka guna kredit kad...hihihi

    ReplyDelete
  2. mencik kalau org paksa2 kan..rasa nk tumbuk je die..haha..

    tp bila pkir balik, dah keje die cm tu kot

    ReplyDelete
  3. satu-satunya menda free yang ada di dunia nyata ialah MATI jek. orang len yg tanggung bab lain selepas itu. hehehahahhehhahah...(memang tak lawak)

    ReplyDelete
  4. ana benci gak yg jns cmni..
    bile dah SEKALI org ckp xpe,
    x minat,xyahla nak pkse2 lagi
    kan nasz kan? :P
    kdg2 rase nk bg penampar
    pun ade gak sbb x fhm2..haha


    jiran nasz,
    ana

    ReplyDelete
  5. mmg wat semak kepala je dorg ni..xska gak...ishhhkkkk

    ReplyDelete
  6. ..sumtime ta di paksa .. but TERpaksa jugeee (^_______^) .. ea ?! .. hihikk..

    ReplyDelete
  7. saye akan lari bile tengok gerak badan die macm attact nak pakse saye...if die panggil kak.dik...i said"taknak3....dah ade dah,,,"

    ReplyDelete
  8. hehe.. biase la tu. mereka pun kerja. en.naser..pastikan insurans yg dsediakan oleh company cover sgala yg penting. sbb tkut byle something happen, then tidak msuk dlm criteria insurans, kite jua yg susah. bkn ape.. sediakan pyung sblm hujan. hehe.. bnde free dlm dunia adalah senyuman. free.. tk pyh byr pun :)

    ReplyDelete
  9. byase gak kene..tp byasenye sy lari jew mninggalkn mreke tk0ntang-kanting..hihihi

    ReplyDelete
  10. mcm2 diorg buat nak majukann perniagaan..

    ReplyDelete
  11. mereka hanya menjalankn tugas...tanpa customer n comission..xde gaji..klo kj gomen...tiap2 bln mmg gj kompom msk...so kita pn kena faham tugas mereka..klo mendgr pon leh tambah pengetahuan..even x beli

    ReplyDelete
  12. saya selaku pelajar marketing mesti kena jual barang kan.

    encik naser, ehem ehem nanti beli tau..
    haha

    ReplyDelete
  13. Memang tak suka dipaksa.Rasa nak lempang jek.huhu=.=
    Ganas tak?hehe

    ReplyDelete
  14. benci jugak klo org pksa2 ni..

    salu gak pergi mall, biler dorg wt promotion dok pomot2 lak..
    tapi ckp taknak2.. terus bla la.. hee

    ReplyDelete
  15. Salam;
    dlm banyak benda yang insuran boleh cover cuma mulut je yang diorang tak nak cover,adakah!! kalau ada mungkin mahal.

    ReplyDelete
  16. msa beli barang mmg bagus le..tp msa nk membayor tu..

    ReplyDelete
  17. oh, bende yang shiema kerap kali mengelak. meluat sunggoh haihhh:)

    ReplyDelete
  18. kalau wujud namanya bukan kredit kad la.. hhehehehe well buat xtahu ajer.. kalo queen just say no.. I x guna kredit kad and i dah ada insurans. hehehehe :)

    ReplyDelete
  19. ha3 ayat terakhir tuh..emm best nya kalau kenyataan..kih3..terutama insuran tuh.he2.

    ReplyDelete