KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Monday, October 3, 2011

"LAST MINUTES"

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Esok dah start exam PMR. So, saya nak ucapkan Good Luck kat adik-adik yang akan menduduki exam PMR tahun ini. Harap korang dapatlah menjawab soalan exam dengan pantas dan tepat ye? Kalau pantas je tapi tak tepat pun tak guna gak kan? Hehehe. Saya akan doakan korang ye?

Bila sebut tentang PMR ni buat saya teringat masa nak dekat exam PMR saya dulu. Lagi 2 minggu nak exam PMR, duduk lepak-lepak main game kat cyber cafe kat taman Free School. Lompat pagar tu dah jadi tugas rasmi saya la. Cuma, kena tengok line clear tak. Takut kena tangkap dengan Cikgu dan paling utama Senior. Hehehe. Masa tu, saya baru je Form 3, so, mana boleh lompat pagar sangat sebab ada senior atas daripada saya.

Seminggu nak exam PMR, masih berfoya-foya dengan buku komik dan macam biasalah, ponteng sekolah dengan menyorok dalam stor. Hehehe. Saya duduk asrama, so, memang kalau tak pergi sekolah, cikgu kelas report kat cikgu asrama, memang confirm kantoilah. Nakal kan saya dulu? Hehehe.

Esok nak exam PMR, pakat pulun buat soalan last-last year 2,3 set. pastu, mulalah nak bebal. Hahaha. Anyway, trial PMR saya ada banyak B dan C. Tapi, Alhamdulilllah, result PMR saya ... walaupun tak membanggakan tapi bagi saya oklah dengan studi last minit saya. Hehehe. Korang nak tau ke?

(Tiba-tiba tukar topik...)

Adik-adik yang nak ambil PMR tahun ni, sempat studi lagi ni. Pulun habis-habisan. Adik boleh pulun studi guna TUTOR ni. Sekarang zaman canggih. Tak macam zaman saya dulu. Soalan tahun-tahun lepas pun, atas kertas. Itupun cikgu subjek bagi, kalau tak bagi, nganga je saya. Hehehe.

Adik-adik duk baca apa lagi, cepat pulun studi guna TUTOR ni.

p/s : Korang mesti nak tahu result saya kan? Hehehe. Dengan tak malunya saya bagitau ... 3A 5B.

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

14 comments:

  1. wahhhh 3A 5B...ohsem gak la tu nasz..sbb xdak C pun.hehe



    jiran nasz,
    ana :)

    ReplyDelete
  2. anamizu : itu dah kira ok je. skrg ni dapat 8A, 9A, 10A, 18A. lagi dasat. hehe.

    ReplyDelete
  3. salam singgah ..thnks selalu bertandang.

    ReplyDelete
  4. ala .. result upsr, pmr n spm sy sume lebih kurang jek .. haha

    ReplyDelete
  5. ok tu bro,,tapi tu citer lama kan,,sekarang dah berjaya dah kan,,huh :)

    ReplyDelete
  6. teringat masa nak amik exam dulu.excited pun ada~ nervous pun ada~ hihi

    ReplyDelete
  7. umi terbalik dengan result nasz :D
    budak2 sekarang byk yg terer2...

    ReplyDelete
  8. heheh, mcm same jerk...


    lalallaal....

    citer pasal PMR nieh, mlm tadi adik roomate tepon, "kak, doa2kan la adek nieh, nak exam esok...mintak maaf kalau ade salah silap..."

    waaa...bagusnye, adek lelaki die...dan 1,1nye adek laki die yang sekolh harian biase...semoga berjaya la dek..

    ReplyDelete
  9. mujur gak der A, sya xde A lgsg, bkn lah budak bijak dr dulu smpai skang

    ReplyDelete
  10. hihi....ohsem jugakkk:)hehe

    PMR best:)

    ReplyDelete
  11. heeee
    okeh ah tu
    dlm kenakalan
    dan x de C
    hehehehe
    waa
    ape cer la adik sy yg tgh jwb exam skrg ni
    heheheh

    ReplyDelete
  12. PCL : sama2. hehe.

    Han : ye ke? lebih kurang atau memang sama. hehe.

    Murnie : yela. saya pun baru perasan. memang lebih kurang tp SPM saya agak hancur gak la.

    yen : ye betul. itu cite lama. tapi tetap kenangan saya. rindu masa tu.

    zareliqa : memang2. nervous lebih skit kot? hee.

    ummi : terbalik dgn result saya. maknanya 5A 3B ek? wah..

    Noriko : hehehe. semoga dia berjaya.

    Cik Rose : Ha'ah. ok gak tu.

    Tentang Kita : exam ni cuma pengukur pencapaian kita je. yg penting cara kita sesuaikan diri dgn dunia luar.

    yayath : PMR best? hehehe. mungkin kot?

    aimie amalina : hehehe..memang dah pandai pun (perasan betul saya..muahahaha)..

    ReplyDelete