KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Friday, June 24, 2011

SEGMEN SIMPLE : SAMBUNG CERITA INI ...


Salam sejahtera semua rakan-rakan blogger.

Tadi tengah minum pagi atau bahasa saya "ngomgi", terlintas idea untuk buat segmen simple sambung cerita ni. Saja nak buat segmen simple untuk santai dengan korang dan tolong korang dapat kawan baru. Huhu...

Korang kena buat:

1. Macam biasa, copy dan paste header kat atas dan letakkan kat entry korang

2. Link kan post ni dalam entry korang.

3. Salin tajuk ni "SEGMEN SIMPLE : SAMBUNG CERITA INI ... ".

4. Tulis satu entry selepas cerita yang saya tulis ni:

Pak Cak (singkatan bagi Pak kacak) memandu kereta Mersedit Ban pulang ke rumah. Pak Cak memandu dengan penuh keberhatian yang sangat tinggi.  Takut tercalar kereta mahal dan barunya. Pak Cak memandu dengan penuh fokus. Matanya sentiasa melihat ke depan.  Risau sangat. Kereta baru la katakan. Pak Cak terus memandu, memandu dan memandu. Radionya tidak dipasang sebab tak jimat bateri katanya. Air Cond pun tak dibuka. Di dalam kereta yang bertutup rapat tu, Pak Cak terus memandu.


Setibanya di hadapan rumahnya, Mak Tiful (singkatan untuk Mak Beautiful) berdiri megah di hadapan pintu. ...

Korang sambung cerita ini dari situ ek?

Macam biasa, saya akan buat satu list untuk korang berblogwalking sambil baca cerita yang dikarang oleh rakan-rakan blogger yang join segmen merapu ni. Huhu...

Kalau korang suka, korang komen la. Kalau kawan baru, berkenalan dan follow ek?. So, boleh bertambah ramai kawan korang dan saya juga. Haha..

Tutup pada pukul 4 petang hari ini (24hb Jun 2011).

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

13 comments:

  1. tajuk / takut??

    nak la join..bosan nie..

    ReplyDelete
  2. http://norhisham-nordin.blogspot.com/2011/06/segmen-simple-sambung-cerita-ini.html

    dah join dah...

    ReplyDelete
  3. zie join nie~ mengarut lagi~ wink3 >_<

    http://teamoer.blogspot.com/2011/06/segmen-simple-sambung-cerita-ini.html

    ReplyDelete
  4. join jugak

    http://birumuda91.blogspot.com/2011/06/segmen-simple-sambung-cerita-ini.html#axzz1Q9onvfcE

    ReplyDelete
  5. OLEDI DONE...hehehehhee

    http://asranorrie.blogspot.com/2011/06/segmen-simple-mari-sambung-cerita-ini.html

    ReplyDelete
  6. ok siap...pasti terharu...iskk..isk..hahahha


    http://fazilahburongpuyoh.blogspot.com/2011/06/segmen-simple-sambung-cerita-ini.html

    ReplyDelete
  7. joined..idea pendek jer..

    http://annyoo6609.blogspot.com/2011/06/segmen-simple-sambung-cerita-ini.html

    ReplyDelete
  8. sy join!!

    jengukla yer..komen cter sy ni..

    http://nusha1706.blogspot.com/2011/06/segmen-simple-sambung-cerita-ini.html

    ReplyDelete
  9. Done!~

    http://missgaban.blogspot.com/2011/06/segmen-simple-sambung-cerita.html

    ReplyDelete
  10. saya pun nak bercerita

    http://www.trioseposen.com/2011/06/segmen-simple-sambung-cerita-ini.html

    ReplyDelete
  11. join-join..

    http://memetikdurian.blogspot.com/2011/06/segmen-simple-sambung-cerita-ini.html

    tumpang lalu..

    ReplyDelete
  12. Yes!!! siap sudah ceritanya....
    http://cucutunteja.blogspot.com/2011/06/segmen-simple-sambung-cerita-ini.html

    ReplyDelete