KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Thursday, June 23, 2011

APA AKAN BERLAKU KALAU...KITA TAK BERPERASAAN?

Credit Google

Salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Setiap ada perasaan. Kalau yang mengaku takde tu, bukan dorang takde perasaan tapi dorang tak mengaku dan menipu diri sendiri je. Orang begini memang ada. Dorang nak kita je jaga perasaan dorang. Perasaan kita sape nak jaga? Kita gak nak jaga. Huhu...

Perasaan memainkan peranan sangat penting dalam pembentukan seorang manusia. Kalau manusia itu diselubungi perasaan negatif je, maka kehidupannya pada depan ada potensi untuk menjadi negatif. Begitulah sebaliknya.

Even seorang kanak-kanak pun ada perasaan. Kenapa saya cakap macam tu? Sebab kanak-kanak ni sedih, dorang menangis. Bila hepi, dorang akan gelak. Betul tak?...huhu...

Kalau kita takde perasaan, pada pendapat saya, dunia ini takkan semenarik sekarang. Tiada dunia blogging dan cuba ada dunia yang manusianya bekerja dan hidup dalam suasana tak berperasaan.

Korang boleh bayangkan?

Wassalam.

-NASZ-
Published with Blogger-droid v1.7.2

Sila Tekan Like Jika Suka

10 comments:

  1. oh sy xboleh nk bygkn..
    kerna perasaan nk bygkn itu tiada.. huhu

    p/s: andai x de persaan memng haru biru dunia ni..

    ReplyDelete
  2. oh sy xboleh nk bygkn..
    kerna perasaan nk bygkn itu tiada.. huhu

    p/s: andai x de persaan memng haru biru dunia ni..

    ReplyDelete
  3. mesti kecoh kalau xde perasaan huhuh kita xkan hidup bahagia hidup mcm tu je lurus je huhuh payah gak kalau xde perasaan

    ReplyDelete
  4. tensionnye tengok orang yg tak ada perasaan..haha

    ReplyDelete
  5. kalau tak ada perasaan..hidup macam robot la tu....heeeeee :P boring...eyh..boring pun perasaan bukan?hihihihi :P

    ReplyDelete
  6. manusia mmg penuh dgn perasaan. sbb perasaan la kite boleh tertawa.. menangis tersenyum..


    i wish i can always happy :)

    ReplyDelete
  7. errr... kalau perasan pulak camne hehehe... =p..
    *xdek kaitan*

    ReplyDelete
  8. alif da join...huhhu

    http://bloggeralif.blogspot.com/2011/06/segmen-simplemy-wish.html

    ReplyDelete
  9. alif: kena paste url kat entry SEGMEN SIMPLE : MY WISH ... la.huhu..takpe2..saya dah copy url alif dan letak di senarai yang join..

    ReplyDelete