KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Wednesday, June 22, 2011

RAHMAT TUHAN ... HUJAN

Credit Google

Salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Pagi ini hujan lebat turun.  Tapi sempat gak saya masuk pejabat. Kalau tak sempat pun, tak basah pun sebab saya drive Kenari kesayangan saya. Huhu...

Bila tengok kat luar ofis hujan ni, terdetik nak buat satu lagi entry pagi ni. Huhu...

Korang pernah tengok movie "Lu Fikirlah Sendiri" lakonan Nabil Raja Lawak? Dalam movie tu, ada satu scene Nabil terjumpa orang gila masa hujan. Orang gila tu lari tengah-tengah hujan sambil jerit "Rahmat Tuhan...Rahmat Tuhan".  Saya suka movie ni sebab banyak mesej saya dapat.

Hujan ni bagus sebab dapat membersihkan udara yang penuh dengan debu-debu.  Korang pernah perasan tak bila lepas hujan je, korang sedut udaranya, rasa segar je. Kan?

Tapi kalau korang main hujan dan demam, itu korang yang salah.  Korang sendiri yang cari penyakit. Haha...

Tak ke gitu?

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

10 comments:

  1. wahh sama..tmpt nadia pon hujann hihi liatt nk bangun tdo neh :)
    selamat bekerja yerr

    ReplyDelete
  2. nurul nadia nasir: saya pun kalau tak keje, tak bangun kot? sedap tido..huhu..

    ReplyDelete
  3. kat kota damansara ni baru nak hujan... kat shah alam dah ribut dah...

    ReplyDelete
  4. nasib xujan td..bgn pagi td nmpak gelap ja..cm nk ujan..skrg dh panas elok..lega..

    ReplyDelete
  5. hujan mmg best.. nak2 lgi tgh mlm time nyenyak tido,nikmat yg tak terkata.. tp mcm mana plak org yg takut bla dtg hujan?cth masa kami masa kecik dlu..rumah bocor sana sini..erm.. tetiba teringat blk

    ReplyDelete
  6. Norhisyam: owh..dah ribut ek? huhu..

    zarulfarhana: nasib baik..nasib baik..hehe..

    niena: ye la..saya minta maaf sebab tak sensitif..

    ReplyDelete
  7. erm... kt sri damansara dh mendung2, angin dh tiup2 nk terbangkan atap.... huhu~

    dlm opis da cm kt kutub utara.... wuwuwuwu~

    ReplyDelete
  8. orang kata musim hujan itu musim mengawan.. tapi ada ka musim hujan dalam kamus geografi... heheh

    ReplyDelete
  9. bila hujan..sejuk..bila sejuk..mengantuk.. huhu

    ReplyDelete
  10. wardah: ye ke? mendung ek? dalam ofis pakai baju panas tak? huhu..

    sang pencinta: owh...tak tau plak sebab tak kawin lagi..lagipun duduk umah sewa sorang2 je...ada ke dalam kamus geografi? tak perasan la plak..

    mizzkechique: biasalah tu..huhu..

    ReplyDelete