KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Tuesday, June 21, 2011

PERLU KE BERLAGAK?

Credit Google

Salam sejahtera semua rakan-rakan blogger.

Perlu ke berlagak kalau ada jawatan besar-besar dan duit berkepuk-kepuk? Saya dah jumpa macam-macam orang. Sejak kerja dalam bidang customer service dulu kat cinemas sampai keje kerajaan sekarang ini.  Macam-macam perangai orang saya tengok.

Jawatan tinggi tu takkan selamanya kita pegang. Dah tua nanti, kena lepaskan gak kan? So, buat apa bila lalu sebelah staf-staf berpangkat rendah perlu berlagak? Huhu...

Bagi saya, walaupun setinggi mana pun jawatan yang kita ada, kalau kita saling hormat menghormati, pasti staf kita akan menghormati kita. Tak gitu?

Korang rasa korang berlagak ke?

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

17 comments:

  1. betul tu. hormat yang penting. pangkat n harta tu sementara je.

    ReplyDelete
  2. Pangkat,darjat dan harta semua tu hanya pinjaman...Tak rugi kalau kita merendah diri.

    ReplyDelete
  3. kalu dengar macam nie mesti nak cakap lumrah alam, tak tengok mcm nie bukan berdiri di dunia...

    kadang bosan bila tengok mcm nie depan mata.. tapi selalu guna psycology pada minda yang mengatakan dia lebih besar daripada Perdana Menteri Malaysia.. so layan jer...

    ReplyDelete
  4. setuju..pangkat tu tak lama..heeee..menyampah la kalo ada yang berlagak dengan pangkat dan kekayaaan.

    ReplyDelete
  5. yang tua kita hormati...yg muda kita sayangi..tak gitu abg Nasz?

    ReplyDelete
  6. eyfa: betul2..

    Leya : sokong...

    Sang Pencinta: haha..layan jer..

    syazwab : betul tu..pangkat tu sementara..hormat itu yang selamanya..

    zul fattah : perli saya ek? saya muda lagi..hehe..

    ReplyDelete
  7. sy gak bhgian customer service..

    mcm2 org dh jumpe..

    tp tu la,len org len ragamnya..

    ReplyDelete
  8. lgi hormat org yg berpangkat tapi still baik dngn pkrja bwhan.. tk yah blagak sngt.. klu tk de sokongan org bawahan susah gak

    ReplyDelete
  9. sy suka entri ni, padat dan ringkas.. sy suka baca entri yg ringkas tp padat mcm ni.. setuju ngan entri ni..

    ramai berlagak ngan jawatan yg disandang,terlalu bangga ngan kedudukan hingga menjatuhkan org lain,bla berada di atas, mula lupa org bawahan.gila pangkat dan kuasa.bnda tu xkan kekal.

    bla kte berada di ats jgn terlalu angkuh,sape kte kalo tiada org bawahan,xkn berjaya.pekerja bawahan & atasan saling melengkapi. xslh utk kita menghormati org bawahan, kan? xkan kurang gaji kte tu..

    ReplyDelete
  10. nuyui : ye betul tu..saya pernah kena maki F word..sabar je..huhu...

    sue : betul tu. saya tak anggap orang bawahan. anggap staf sokongan sebab tanpa dorang, keje tak jalan la..kan?

    ReplyDelete
  11. niena: terima kasih sebab suka entry padat dan ringkas ni. sebenarnya saya tulis entry ikut pengalaman saya. saya penah baca entry panjang berjela-jela sampai naik berpinar mata. huhu.. so, saya fikir, orang suka baca entry yang ringkas dan penuh dengan apa yang kita nak bagitau. senang kata straight to the point. huhu..

    anyway, saya setuju sebab tanpa staf sokongan, keje kita tak bermakna.

    ReplyDelete
  12. sunah sakura : bagus2..huhu..

    ReplyDelete
  13. betul..x kemananya dengan duit beriban2..pangkat tinggi2..

    ReplyDelete
  14. cik najihah: sokong2..huhu..duit tu sedekah kat saya pun bagus kan? hehe...

    ReplyDelete
  15. banyak jugak jmpa org macam ni tp buat don't know je..hehehe

    ReplyDelete
  16. aini: memang banyak..tindakan terbaik, buat tak tau je..haha..

    ReplyDelete