KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Thursday, June 16, 2011

HASIL SEGMEN PALING SIMPLE : BAGI SAYA SATU AYAT ...



Salam sejahtera semua rakan-rakan blogger.


Ini hasil apabila setiap orang menyumbangkan satu ayat walaupun berulang-ulang kali. Huhu...


Daripada penyumbangan satu ayat, sebuah cerita yang boleh mengerutkan dahi dan menggeletek perut akan terhasil. Korang baca la sendiri. Huhu...


Besarnya bangunan pencakar langit yang langitnya tak tercakar-cakar tu. tiap2 hari saya tengok bangunan tu sebab bangunan tu depan rumah saya. Depan Rumah saya ade KFC makan fries sambil guyang-guyang kaki.goyang2 kaki sampai tersepak kaki aku tapi aku tak marah sebab ko belanja aku sarapan pagi ini. tp ak marah ko sbb ko xbelanja ak plak =). aku belanja ko pon sebab ada tujuan lain. sarapan pagi ini kat kedai mamak, anney, teh tarik satu !.   aiii..satu jer???..kedekut tol,aku kan ader nieyh..teh tarik 2 lar weyh..roti canai telur 4 ,roti kosong 4 ,telur separuh masak 2 biji, penat aku bertenggek kat cini..hahhaaha :p. apesal 2 jer teh tarik..aku skali dah 3...roti canai aku xnk..sebab aku nak diet..hehe. tak payah diet sangatlah bro, makan jer lah, mamak dah buat tuh..Baca doa before makan. ternampak kucing dan tikus belanda melintas jalan dengan penuh ketertiban pula. makan nasi lemak lagi best pagi2 ni. kucing tu datang minta sikit nasi lemak berkuah sambal tumis ikan keli. tiba-tiba tikus yang sangat montok lalu depan kucing itu.  Kucing tuh pun ngap tikus tuh, maka tamatlah riwayat tikus montok.. "xdapat makan ikan keli tapi dpt yg lagi besar dr tu..erkk...alhamdulillah..."kata kucing. Rupanya tikus montok telah disumpah oleh nenek kebayan berambut ungu dan tikus montok sebenarnya adalah isteri kucing yang ngap dia yang telah 7 tahun hilang. kucing pon tertidur lalu bermimpi. yg kucing tu berada diistana sambil mempunyai bidadari yang cantik di hadapan sambil menari - menari. muncul raksasa berwajah-wajah yang tak dapat dikenalpasti wajahnya menyerang istana itu. pengawal istana cuba mempertahankan istana dengan sedaya upaya. lalu berkata la encik mohdnaser kepada pengawal tersebut. "nyah kau pengawal yang tak sehensem aku yang gagah perkasa bersisik ikan haruan". ini telah menimbulakn kemarahan pengawal menyebabkannya bertukar menjadi incredible hulk. sambil mengorek hidung lalu pengawal yang telah bertukar menjadi incredible hulk pun berkata, "hei awak! kenapa perlu berkata begitu sedangkan saya hanya seekor ikan haruan jadian..," ehem. Dragon Ball ada tujuh biji kesemuanya.  mana nk cr dragon ball yang ketujuh?. kalau aku tau kat mane nak cari , aku takde kat sini , aku dah pegi cari dah. cari punye cari beliau pon terjumpe la bola yang ke tujuh. Hep!hep!hooreeyyy!jumpa sudahhhh!jeritnya kegembiraan sambil shuffle-shuffle. zaman shuffle dah berlalu la derrr. Raja Naga pun diseru dengan penuh kelembutan usop wilca. usop wilcha kata semua ni 'miskomunikesyen' je. hantu kak limah datang sambil berkata "ce citer ... ce citer". 



Saya nak listkan blogger yang terlibat dalam menyumbangkan satu ayat atau lebih untuk menjayakan penghasilan sebuah cerita di atas.  Huhu...


1. Pemuda Harapan : http://zonesaye.blogspot.com/
2. Fee Hafeezah : http://norhafeezah.blogspot.com/
3. Miss NUSHA : http://nusha1706.blogspot.com/
4. Sue : http://sueperbs.blogspot.com/
5. Yuyue : http://www.pwencessyuyue.co.cc/
6. Zul Fattah : http://zulfattah.blogspot.com/
7. Munirah : http://thecahayabulan.blogspot.com/
8. ieyla : http://ieyla-princessoflife.blogspot.com/
9. Wardah a.k.a Kiki : http://wardatulfirdaus.blogspot.com/
10. Miss Candy Mandy : http://everythingmyblog.blogspot.com/
11. h[a]ni$ : http://hanisjoe.blogspot.com/
12 : Подтверждаю : Profile Not Available
13.  Mr.cape : Profile Not Available
14. alieavea : http://alieavea.blogspot.com/
15. s u a r a h e a r t y : http://suarahatisipujaanhati.blogspot.com/
16. Hafisha : http://arisha808.blogspot.com/
17. Bajingan Cinta : http://missgaban.blogspot.com/


Mungkin dapatlah kiranya rakan-rakan blogger yang sedang membaca untuk menyebarkan hasil cerita ini. Mungkin cerita ini boleh menceriakan rakan-rakan kita yang sedang bermuram. Kalau nak copy dan paste kat blog rakan-rakan blogger pun boleh tapi harap dapat beri kredit sikit kat link ini. Huhu...


Anyway, semoga korang suka cerita ni.


Wassalam.


-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

23 comments:

  1. hahhah..kelakarnya citer nih...huhu...kalah sinetron berputar belit larik dari topik..hahahahhaah

    ReplyDelete
  2. besh gak bila dh byk ayat..

    mai2la jenguk ke blog sy yer..

    PEACE!!

    ReplyDelete
  3. permata biru : memang best..huhu..

    nusha : hehe..best2..

    ReplyDelete
  4. suaraheaRty: huhu...thanx sudi join..

    ReplyDelete
  5. hahaha..sengal lah cite ni.. ;)
    enjoy je bace..

    ReplyDelete
  6. hihi..so funny..good job guys!!

    ReplyDelete
  7. kelakar juga bila baca..
    ayat suma spontan..

    Entri Terbaru > Ketagih Facebook? Ini Ubatnya..

    ReplyDelete
  8. hahaha lawak XD nanti buat la lagi..boleh join sama :) hehehe

    ReplyDelete
  9. haha.. mcm2 citer msuk.. klu smbung lgi camane agaknye.. hehe

    ReplyDelete
  10. hahaha , mmg sempoi abihla . .ta pasal2 kak limah dan usop masok cter ni . . .

    ReplyDelete
  11. haha..xsangka idea blogger kreatif2 belaka..mmg bez..

    ReplyDelete
  12. heheh...lawak lah cita nie..bgs2

    ReplyDelete
  13. kelakar..hahaha..hasil kreatif semua tak sangka ending dia hantu kak limah jugak..hahaha.. :D

    ReplyDelete
  14. panjang gak citer tuh yerk...

    ReplyDelete
  15. good job... jadi klakar plak bile dah sambung2... best2...en nasi rbuat la lagi...hehehe

    ReplyDelete
  16. hahaha.. memang kelakar lah, ni best bro...

    ReplyDelete