KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Friday, May 18, 2012

TOTURIAL : CARA NAK REMOVE WORD VERIFICATION


Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Saya baru lepas blogwalking banyak blog dan banyak blog juga yang bila nak komen kena key in Word Verification yang tersangatlah saya tak suka. So, banyak kali juga la saya tulis entry berkenaan kesulitan ini tapi tak ada respon pun. Masih begitu juga. So, mungkin dorang blogger baru tak tahu macam mana nak remove Word Verification semasa nak komen. Saya decide nak buat satu toturial ringkas.

Tutorial ini untuk pengguna Blogspot saja ye? Wordpress dan lain-lain pelantar blog saya tak tahu.

Mula-mula, korang kena login ke account blogspot korang dulu. Kemudian, korang akan sampai ke dashboard. Kemudian, korang tekan di "Settings".

Kemudian, di tab "Settings" itu, korang tekan di tab "Comment".

Selepas itu, korang scroll ke bawah sampai korang jumpa "Show word verification for comments?". Korang tick "No" kemudian tekan "SAVE SETTINGS".


Dah siap. Itu je. Selepas itu, semua blogger yang nak komen kat entry korang tak perlu key in Word Verification. Senang sikit dorang nak komen.

Selesai sudah tutorial ringkas saya. Semoga dapat bantu blogger yang tak tahu nak remove Word Verification semasa blogger nak komen blog dorang.

p/s : Digalakkan share dengan rakan-rakan blogger lain dengan syarat, sila linkkan ke entry saya ni ye? Terima kasih.

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

7 comments:

  1. Bila nak BW memang selalu kena hadapi WV ni ;'(

    ReplyDelete
  2. Jom ke entry nie ..

    http://talkingboutmyworld.blogspot.com/2012/05/follower-bertuah.html

    ReplyDelete
  3. elok nasz ngajar..... kekadang susah nk pecah word tu.....
    kalau takde kan senang....

    ReplyDelete
  4. Benda tu mmg menyibuk je -,-

    ReplyDelete
  5. kadang owner blog tak tau kot yg blogger lain nak komen kene key in word verification ni sebab tuan blog tak perlu susah2 nak key in.*sebab sy dulu pon cmtu.huhu*

    btw, nice sharing. hehe

    ReplyDelete
  6. salam perkenalan nas..dah folow blog awak..

    ReplyDelete