KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Tuesday, May 15, 2012

MAMI JARUM JUNIOR... LAYAN....

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.


Tengah layan Movie Mami Jarum Junior kat Channel Astro Ria. Siapa yang bukan orang Penang atau tak pernah pergi Penang atau tak pernah duduk kat Penang mesti ingat kebanyakkan orang Penang cakap macam tu. Padahal tak macam tu pun. Dalam movie ni je dorang cakap lebih-lebih.


Saya memang duduk Penang dan bergaul dengan orang Penang. Tak la bercakap sampai macam dalam movie Mami Jarum Junior.


Pernah ada kawan saya minta saya bercakap macam dalam movie ni. Mana saya pandai cakap dalam movie ni. Dalam movie ni dorang melebih-lebih sangat. Mungkin strategi bagi orang tengok movie kot?


Anyway, Malaysia ni ada banyak loghat bahasa melayu. Orang Penang dengan loghat dorang. Orang Kelantan dengan loghat dorang. Orang Sarawak dengan loghat dorang. Memang macam-macam loghat dalam Malaysia. Kepebagaian ni la yang menjadikan Negara kita unik.


Korang dari negeri mana? Selalu cakap pakai loghat negeri mana?


p/s : Jom layan movie Mami Jarum Junior. Hehehe.


Wassalam.


-NASZ-


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sila Tekan Like Jika Suka

3 comments:

  1. hahaa
    kali ke braper dh bro layan nie..
    myampah gak tgk cter nie..
    asyik dok mngilai jer rita tu

    ReplyDelete
  2. eyqa dengan loghat terengganu . huhu . abang nasz . jom join :) http://eyqahasnan.blogspot.com/2012/05/segmen-saya-nak-blogger-card.html

    ReplyDelete
  3. remy ckp KL.... he3..... takde lah...sekali sekala kuaq jugak lorat utara...... tapi betul tu nasz... cerita mami jarum tu pekat tak hingat...padahal...org peneng tak ler teruk lagu tu.....

    ReplyDelete