KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Thursday, September 8, 2011

"BETUL KE KORANG NI ANAK MALAYSIA?"

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Betul ke korang ni anak Malaysia? Macam mana nak tentukan korang ni anak Malaysia? Sebab korang lahir kat Malaysia? Pastu, yang lahir kat Malaysia tapi menetap kat luar negara kira anak Malaysia gak ek?

Malaysia ni unik. Kita ada pelbagai jenis kaum yang hidup dalam satu negara. Anak Malaysia tak kira kaum. Semua rakyat Malaysia adalah anak Malaysia.

Bila kita nak tengok bola, kita kumpul kat kedai mamak. Kebanyakkannya la. Sebab apa? Sebab ada feel bila tengok bola kat kedai mamak. Hehehe. Biasalah tu.

Bila kita makan, makanan yang biasa kita dengar adalah Nasi Lemak. Nasi Lemak ni hampir semua kaum makan. Ada sesiapa yang allergic Nasi Lemak? Hehehe.

Bila ada eksiden, kitalah yang paling prihatin kan? Kita akan slow kan kereta untuk tengok-tengok sampai sesak jalan raya. Termasuklah diri saya. Padahal masa tu Ambulans pun dan bawa orang terlibat ke hospital. Kita slow kereta untuk tengok rupa kenderaan yang eksiden tu. Ada gak yang ambil nombor sebab ... korang pun tahu la (Untuk bukan Islam je k?).

Ada banyak lagi. Kalau korang nak tahu korang ni anak Malaysia sejati ke tak? Korang jawab KUIZ ni. Saya dapat 90% je. Korang share la markah korang kat ruangan komen lepas jawab ye?

Ada berani?. Hehehe.

Wassalam.

-NASZ-
Sila Tekan Like Jika Suka

15 comments:

  1. makanan rasmi anak Malaysia kalau lepak kedai mamak...roti canai+teh tarik..kenape org suke teh tarik..?hehehe..

    ReplyDelete
  2. sis pun suka nasi lemak...teh tarik kurang hihihihi

    ReplyDelete
  3. yay!
    sy mang anak Malaysia
    tanah tumpah air ku
    heeeee

    ReplyDelete
  4. ana dpt 95% yeyy!!
    saya anak malaysia merdeka!

    ana tempek bendera kat blog sbg tanda anak malaysia merdeka..hehe

    ReplyDelete
  5. saya anak malaysia..heee..xjawab lagi kuiz tu..=p

    ReplyDelete
  6. hahaha..seronokla layan quiz ni HH..saya terpikat dengan beberapa soalan didalam quiz ni...

    Score tak banyaklah adalah sikit.. :s

    ReplyDelete
  7. wah.... dah 1000 dah blog bang nasz... im back! HEHE

    - sy dapat 80 je... huhu

    ReplyDelete
  8. nasik lemak dlu minat la tpi skang ni kurang, teh tarik dlu xminat tpi skang nie hantu teh tarik lak... nk gi minum teh tarik la...~

    ReplyDelete
  9. nasi lemak dah jdi makan wajib kot..sarapan pagi...

    ReplyDelete
  10. erm.. saya semua tibai.. haha..asalkan makanan tu sedap dan halal..

    ReplyDelete
  11. i got 80% je...
    hey, but i'm coooolll....ha3.

    ReplyDelete
  12. intan dapat average je.. =)
    but the quiz not accurate..haha
    roti canai, nasi lemak semua i suke..

    ReplyDelete