KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Sunday, September 18, 2011

"NAK YANG CANTIK JE"

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

"Mat, kenapa engkau tak kawin lagi?"

"Takde yang sesuai la"

"Ye ke? Atau engkau memilih sangat"

"Mestilah kena pilih. Kawin sekali je. Mesti la aku nak yang cantik"

"Isk... Tak boleh la macam tu. Nanti sampai ke tua pun engkau tak kawin"

Terdiam. Ini cuma sembang dengan orang ketiga berkenaan seorang kakitangan yang sampai blum kawin lagi.

Ada yang tak kisah sangat bila fikir soal pilih pasangan hidup. Ada yang nak yang dah ada kerja dan kewangan yang stabil. Ada yang nak yang high standard. Macam-macam hal.

Saya tak kisah sangat. Yang penting faham saya dan family saya. Itu je. Korang plak?

p/s : Entry ni untuk menyatakan luahan rasa ye? Bukan mencari jodoh. Hehehe.

Wassalam.

-NASZ-
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sila Tekan Like Jika Suka

10 comments:

  1. biasa laa..manusia mmg akan tertarik dgn benda yg CANTIK-CANTIK..tapi kalau sampai pilih bini puun nak yg cantik, ingatlah dah tua nanti kerepot jugak..yg penting hati.. :)

    ReplyDelete
  2. hoho,..cantek bukanlah jaminan sebuah kebahgiaan..ehehe=)

    ReplyDelete
  3. tak cantik & tak hensem takpe..janji HATI baik.cukup lar.bkn boleh buat makan pun 'cantik' tu.hahaha :D

    ReplyDelete
  4. hahahah... nagatkan abg nasz nak cari jodoh tadi... keh3...

    tapi betul kalau terlalu memilih soal jodoh memang semua yang nampak x cukup dan tak sempurna... jodoh itu telah ditetapkan... cuma kita sahaja harus belajar menerima kelemahan dan menghargai kelebihan pasangan kita.. kan abg nasz??? nenek saya kata cari biar yang kaya dengan budi bahasa dan agama.. bukan kaya dengan harta... :)

    ReplyDelete
  5. lau muka cntik tapi hati xcntik..xguna gak

    ReplyDelete
  6. huhuhu...

    yg penting dpt psangan yg syg n bole jge dri kite..2 da ckop.....

    ReplyDelete
  7. hehehehe
    yeke tu?
    kiki
    betol!
    cukupla dapat terima kite dn famili kan
    suke2! =]

    ReplyDelete
  8. sy nak yg boleh jaga dan protect sy dan keluarga :)

    ReplyDelete
  9. konfemla nak yg cantik/hensem! :P

    errr kenape ek feeds ana yg kat atas tu die xde yg latest entry? ana update je entry,tp yg plg latest kat situ smpai "hantaran kene ikut status pelajarn ye?"

    err kenape ek nasz?

    ReplyDelete