KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Friday, September 23, 2011

"KERJA AWAK SENANG JE"

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Di suatu pagi yang cerah di kedai makan,

Mak cik Kedai : Sarapan ke?

Saya : Ya Mak cik.

Mak cik Kedai : Banyak kerja kat pejabat tu?

Saya : Banyak gak.

Mak Cik Kedai : Takpe. Kerja awak senang je.

Saya : Senang? (dalam hati).

Mak cik kedai tu pagi-pagi dah menyentap selera makan sarapan saya. Saya pernah kerja kilang ubat, kilang baju, kilang perabot, kaunter jual tiket, call centre dan jaga cinema. Memang kerja ni nampak senang sebab duduk kaunter layan pelanggan je. Tapi untuk buat keputusan tu senang ke? Nak planning senang ke?

Fizikal memang nampak senang. Duduk je. Tapi bila balik rumah, baru rasa penatnya. Lagipun, dalam dunia ni takde kerja yang senang. Tak buat kerja pun susah gak tau?

p/s : Pernah buat macam-macam kerja dulu. So, adalah sikit pengalaman.

Wassalam.

-NASZ-
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sila Tekan Like Jika Suka

9 comments:

  1. semua keje ada susah senangnya..

    samelah sy...pernah rasa jd operator kilang...keje kfc..cikgu tadika...jaga kaunter...buat research...keje dalam hutan....

    ReplyDelete
  2. kerja apa-apa pun sebenarnya tak senang..kerja mkck tu pon bkn senang dan sangat penat..sebab tu dy cakap cam2 agaknye

    ReplyDelete
  3. kerja apa-apa pun sebenarnya tak senang..kerja mkck tu pon bkn senang dan sangat penat..sebab tu dy cakap cam2 agaknye

    ReplyDelete
  4. betul betul..
    dulu my mom selalu cakap kt abah keje abh senang sebab mengadap komputer je..
    tp sekarang azie dah merasa keje mengadap laptop memang penat!
    huhu

    ReplyDelete
  5. kdg2 org susah suka bndingkan dri dgn org y dia nmpk senang tu agknya makcik tu ckp camtuh . bgi saya smua keje ada sshnya cuma balik kat diri kita utk ktakn dia sush atau snang :)

    ReplyDelete
  6. sm la..sy keje kilang, tp opis la.. yg operator suka kata.."ko senang la, keje opis, ada ekon".. tp diorg xrasa mcm mana bila kn bt decision.. memerah otak bagai.. aduh la..

    ReplyDelete
  7. aah betoi3..betoi sgt tu nasz.. org yg tgk, mmg la kata senang.. xdak keja yg senang dlm dunia ni aih.. smua kerja ada susah&senang dia.. kalo kerja tu senang (x berat fizikal),konfem la OTAK yg penat :P




    *ana pon x fhm psl news feed tu..
    tp xpelah..nk buat cane :P

    ReplyDelete
  8. masa sek dulu selalu pk keje abah sebagai kerani pos a.k.a pengurus pos sgt mudah...bila dh keje bru tau asalkan nama keje xde yg mudah semuanyer perlukan ketelitian dan ketekunan

    ReplyDelete