KORANG TENSION? JOM RELEASE TENSION.

Saturday, September 10, 2011

"PERLU KE MENUNJUK?"

Das Auto - the past, present and our future.


How Malaysian are you?


Have your say, in a united voice.


Bloggers without borders are back from their trip! Time to recap!

Win A HTC Cha Cha today!

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan blogger semua.

Sifat sesetengah orang yang susah nak dikikis. Termasuklah saya. Hehehe. Termengaku plak. Bila kita beli sesuatu yang mahal, contoh paling simple, handphone latest technology yang harga ribu riban, sesetengah orang itu cuba kalau boleh nak tunjuk kat semua orang.

Ada gak yang jenis buat tak kisah je. 

Ada yang jenis "Wah...Handphone mahal tu". 

Ada yang jenis "Nak menunjuk la tu". 

Ada yang jenis "Kejap. Nanti aku beli lagi mahal". 

Macam-macam jenis la.
Persoalannya, best ke menunjuk-nunjuk ni? Bila kita tunjuk barang berharga antaranya rantai tangan emas, rantai leher emas dan barang kemas, bukan ke kita lebih mendedahkan diri kita kepada risiko dirompak, diragut dan kehilangan nyawa? 

So, tak perlulah nak menunjuk. Biar orang sendiri yang terperasan sudah. Hehehe.

Entry ni ingatan untuk diri sendiri je. Sesiapa yang terasa tu, sorilah ek?

Wassalam.

-NASZ-

Sila Tekan Like Jika Suka

4 comments:

  1. clishe la ni...tak semestinya handfone je.. caya la..tgk sndr dpn mata...pape je la..=p

    ReplyDelete
  2. aku x tau nak tunjuk ape sbb takde ape yang special. hahaha

    ReplyDelete
  3. salam;
    Huhh..aku terasa gila ni..sebab aku tak ada benda mahal nak ditunjukan..hpone pun Rm150.wawawaaaa!!

    ReplyDelete
  4. hehehhe
    terasa gak tapi tula hakikatnye kan?
    ada ape beli sume nk gitaw
    wuu
    x bus ni sebenanye kan..heee
    suke2 entri ni!=]

    ReplyDelete